Dodaj do ulubionych

Neurolog, rehabilitantka, okulista

21.06.05, 15:08
Witam Wszystkich,
Mój jeden z wcześniaczków Krzyś (ur. 28 tydz. 10 maja 05, 1000g, wylew II)ma
wyjść w przyszłym tygodniu ze szpitala przy ul Czerniakowskiej w Warszawie.
U Marysi (ur. 28 tydz. 10 maja 05, 950g, wylew II + wylew III)została wczoraj
wykryta retinopatia st II na III w obu oczkach. Ma mieć w czwartek
laseroterapie.
Czy możeci polecić najlepszego neurologa, rehabilitantkę i okuliste w
Warszawie lub okolicy (my mieszkamy w Wołominie)

Na razie zapisałem prywatnie dzieci do neurologa Pani Dr. Szymańskiej z IMiD
i Marysię do okulisty (nie znam tytułu) Marka Prosta.

Proszę serdecznie o radę i opinię.

Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • brzozinka Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 21.06.05, 15:40
      przede wszystkim pozdrowienia dla wcześniaczków z Czerniakowskiej smile My też
      leżeliśmy w tym szpitalu od 26.10 do 29.12.2004 i bardzo ciepło wspominamy
      panie lekarki opiekujące się Maciusiem.
      Jeżeli chodzi o okulistę to skoro dzieci leżą na Czerniakowskiej to
      prawdopodobnie były badane przez panią dr Seroczyńską kilka razy. Pani doktor
      pracuje na codzień w CZD a prywatnie przyjmuje w Centrum Medycznym Arka na
      ul.Kasprzaka. I tą panią doktor bardzo gorąco polecam.
      Jeżeli chodzi o neurologa to polecam prywatnie panią doktor Potakiewicz z ul.
      Sandomierskiej. Ona tez współpracuje z rehabilitanka panią Radoch - lecznica
      MAG ul. Narbutta 29, tel. 849.51.14 lub 848.74.45

uściski dla dzielnych maleństw i rodziców też

Dagmara i Maciuś
      www.brzozie.neostrada.pl
      • agulka2525 Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 21.06.05, 15:54
        Mam pytanie, czy chodzi o Panią doktor Wandę Potakiewicz? Do tej Pani jesteśmy
        zapisani w Centrum Medycznym LIM, jak przeczytałam ten post to skojarzyłam
        nazwisko, jeśli to ta sama to super! Szukaliśmy specjalistów w LIMie, ale
        niestety nikt nie zna...
        • brzozinka Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 21.06.05, 15:59
          tak, chodzi o panią dr Wandę Potakiewicz smile wpisz wyszukiwarkę dr Potakiewicz
          i poczytasz głownie (jeśli nie same) słowa zachwytu smile

pozdrawiam
          Dagmara i Maciuś
          • agulka2525 Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 21.06.05, 16:23
            Rzeczywiście, ale fart!!! Całkiem przypadkowo trafimy akurat do niej, widać Bóg
            nad nami czuwa
      • kama321 reh. p. Radoch 22.06.05, 13:47
        Nie jest to częste nazwisko więc domyślam się, że chodzi o t/s osobę.
        Pani Radoch 8 lat temu rehabilitowała mojego synka (diagnoza: DPM?) - ze
        znakomitym skutkiem: dzisiaj facecik jest w klasie sportowej, uczy się b.
        dobrze.
        Może coś się zmieniło ale kiedy my tam chodziliśmy dobijał mnie jej pesymizm i
        ciągłe krakanie. Z każdego spotkania wychodziłam załamana i zapłakana.
      • agulka2525 Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 07.07.05, 14:43
        Byliśmy u neurologa u Pani doktor Wandy Potakiewicz, przyjęła nas o 8:40, choć
        przyjmowała od 9:00 w Centrum Medycznym LIM. Pani doktor jak najbardziej
        zasługuje na polecenie, ma wspaniałe podejście do dziecka, dużo do niego mówi,
        widać, że jest lekarzem z powołania i badanie jest bardzo dokładne. Pani doktor
        mówi, że z moim Synkiem jest wszystko w porządku, ale ze względu na
        wcześniactwo skierowała go na rehabilitację do Pani Radoch, stwierdziła, że
        lepiej "dmuchać na zimne" i wszyystkie wcześniaki kieruje do Pani Radoch.
        Takich wizyt ma być tylko kilka, więc nie będzie to bardzo męczące, a jeśli ma
        zapobiec ewentualnym nieprawidłowościom to rzeczywiście lepiej jest pochodzić z
        maluchem na rehabilitację do dobrego specjalisty. Jeśli chodzi o radiologa mogę
        polecić doktora Zielińskiego, który prywatnie przyjmuje w CM LIM, a pracuje w
        szpitalu na Litewskiej w W-wie, podobnomświetny specjalista, w czwartek idziemy
        do niego na uag główki, brzuszka i bioderek.
    • fundacja_wczesniak Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 22.06.05, 11:47
      Panie Pawle,
      ospisalam Panu w poscie dotyczacym leku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=25115097&a=25522900
      Dodam tylko, ze dr Wande Potakiewicz serdecznie polecam, jest to ciepla, mila i
      kompetentna osoba. Świetny specjalista smile Mialam przyjemnosc być u niej pare
      razy z moim synkiem i goraco polecam smile

Pozdrawiam
      Magdalena Makaruk
      www.wczesniak.pl
    • magracka Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 23.06.05, 21:16
      Jeżeli chodzi o retinopatię to życzę Wam z calego serca aby się po laserze
      wszystko zatrzymalo i wtedy wizyty w Centrum Zdrowia dziecka wystarczą. Ja byłam
      , wlaściwie moj synek pacjentem prof Prosta, każda wizyta kosztuje 150 zl, do
      tego leczenie prof chyba nie jest refundowane przez NFZ oprócz jednej operacji
      witrektomii, W Centrum macie dobrą opiekę i laser pod ręką. Jeżeli dojdzie do IV
      V stopnia oby nie, to moja rada jest taka aby szukać pomocy za granicą, mojemu
      dziecku prof Prost nie pomógl i na pewno żadnemu innemu lekarzowi by się nie
      udalo ale oko jest teraz w zaniku za dużo zabiegow operacyjnych 6? Znam też
      bardzo pozytywne opinie o nim, a ja wlaściwie nie mam zdania postawil sluszną
      diagnozę, tylko może droga leczenia byla nie taka , teraz mamy nowy problem ale
      nie mam przekonania aby do Profesora pojechać, pozdrawiam
    • hankam Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 24.06.05, 14:29
      Dr Szymańska i Marek Prost - bardzo dobry wybór.
      Polecam rehabilitantkę p. Zofię Szwilling (jest instruktorem Bobath Baby i
      autorytetem w tej dziedzinie), chyba, że polecam Wam rehabilitację metodą
      Vojty. Namiary na p. Szwiling możesz uzyskać od dr Szymańskiej - pracują razem
      na Polnej Róży na Ursynowie.
      • hankam Re: Neurolog, rehabilitantka, okulista 24.06.05, 14:33
        Przeczytałam swój post i zauważyłam błąd, miało być "...chyba, że polecą
        Wam...".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka