Dodaj do ulubionych

Być może mamy padaczkę

29.10.05, 08:32
Nie odzywałam się długo, bo Alanek ma problemy zdrowotne. Zauważyłam, że
często zapatruje się w jeden punkt i przez chwilę nie można do niego dotrzeć.
Wiedziałam, że może to oznaczać tzw. małe napady padaczki. Poszłam do
neurologa i dała skierowanie na EEG, zrobiliśmy. Ciężko było mu to strasznie
zrobić, bo to we śnie. Wynik nie wyszedł dobry, ale trzeba to dokładnie
zweryfikować, dlatego nasz neurolog w poniedziałek zapisze nas w kolejkę do
Warszawy zapomniałam czy do CZD czy gdzie indziej, ponoć tam najlepszy sprzęt
w kraju. Musimy położyć się na kilka dni, żęby porobić badania.Nie wiem
jeszcze ile będziemy musieli czekać bo ponoć są duże kolejki. Pozdrawiam. Pa
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Być może mamy padaczkę 29.10.05, 22:29
      Trzymam kciuki o to,aby to była jakaś bzdura!
      Czasem wszystko wygląda czarno,a nagle tęcza rozjasnia mroksmileI tego Wam zycze.
    • mamaigora1 Re: Być może mamy padaczkę 30.10.05, 19:38
      Nie dopuszczaj do siebie czarnych myśli - wiem, że to trudno, ale pozytywne
      myslenie czasem działa cuda ...
    • kasiamarias Re: Być może mamy padaczkę 30.10.05, 21:33
      Jak to dokładnie wygląda, to zapatrywanie się i to, że nie można dotrzeć do
      Małego? Wystraszyłam się.
      Oby było dobrze z synkiem.
      Ja z CZD mam dobre wspomnienia, opieka jest bardzo dobra.
    • mlagodna Trzymaj się moocno 30.10.05, 23:32
      Miejmy nadzieję że to nic takiego...
      Zdrówka życzymy i dobrych wieści
    • asia_233 Re: Być może mamy padaczkę 31.10.05, 07:20
      Dziękuję Wam moje kochane dziewczyny, dziś też odbieram kompleksowe wyniki
      Alanka bo coś chyba nie tak z jego wątrobą i moczem. Mam parę dni wolnego to
      chciałam to wykorzystać bo dawno nie miał żadnych badań. Serdecznie Was
      pozdrawiam.Pa
      • zorka7 Re: Być może mamy padaczkę 31.10.05, 08:55
        Oj...sad
        Też się wystraszyłam, bo mój Bartuś również się tak zapatruja na moment, jakby
        go ktoś odłączył od zasilania. Nie pomyślałam, że trzeba by zrobić eeg głowy.
    • asia_233 Re: Być może mamy padaczkę 31.10.05, 11:31
      Przepraszam nie chciałam nikogo nastraszyć, a tylko wyrzucić z siebie to co na
      sercu.Pozdrawiam
    • hania.wiecewicz Re: Być może mamy padaczkę 31.10.05, 16:38
      Z tym zapatrywaniem sie to ja tez tak mam ze na chwile wylaczam sie. Mysle ze wtedy umysl odpoczywa i raczej mnie to nie przeraza.
      Widzialam tez jak wyglada atak padaczki u mojej kolezanki. W pewnym momencie zaczela przez dluzszy moment bardzo intensywnie patrzec sie w jeden punkt - tak jakby ja cos przerazilo az chciala wstac. Potem sie zaczelo...
      Mialam wrazenie jakby strasznie bolala ja glowa przy tym wszystkim co dzialo sie pozniej.
      Mysle ze bedzie wszytko dobrze:0)))

pozdrawiam
      Hania
    • marikaow Re: Być może mamy padaczkę 31.10.05, 22:30
      Witaj Asia, ja przeszlam to samo z moja córką. Teraz ma już 4,5 latka ale wiem jak z tym walczyć. Moja mała urodziła sie w 8 miesiącu, wszystko bylo w miarę dobrze. W wieku 4 miesiecy malą poprostu zaczęla tracić z nami kontakt, zapatrywala sie w jeden punkt i zero reakcji, mogłam walić pokrywkami a ona otwierala buzię ciekła jej ślina i jakby nas nie widziała. Horor. Trafilismy do wspanialej pani neurolog Hnatyszyn w Szczecinie, małą miala robione USG glowy i okazalo sie że ma a duże tzw rogi które sa na półkulach mózgowych a ponadto w glówce jest za dużo płynu. Pierwszy moment szok i strach, ale aby cokolwiek stwierdzic trzeba bylo zrobić EEG oraz powtórne badanie USG głowy za miesiac. EEG wyszlo takie sobie , a po USG głowy stwierdzono ,zę mala ma poprostu taką urodę i narazie to zostawiamy. Choroba ta - zapatrywanie - są to objawy tzw małej padaczki. ja walczylam mała prez rok. Nasze leczenie polegalo na tym, że nie można bylo dopuscic do tego aby mala sie zapatrywała, Bylo cieżko, pani doktor nam powiedziałą że musimy nawet stanąć na glowie aby mała wyprowadzać z tych transów. Ja nawet tańczyłam na stole aby zwracała na mnie uwagę a nie apatrywala się. Wiem ze jest to bardzo cieżkie, gdyż zawsze musi być ktos przy dziecku i je bacznie obserwowac i miec siłę przebicia. Ale warto bo Wiki ma w tej chwili niesamowite poczucie humoru i jest rezolutna dziewczynką. Wiem ze czasem nachodza wątpliwosci i niedowierzanie czy to napewno pomoze , ale pomogło. Trzymam za ciebie kciuki i za twojego synka, bądź dobrej myśli bo to jest ważne. Nieraz wylam po nocach bo myślałam że moja malą poprostu z tego nie wyjdzie. Jak byś chciałą sie czegos dowiedzieć to podaje swój e mail bo bardzo rzadko tu zaglądam marikaow@buziaczek.pl
      • mamaigora1 Re: Być może mamy padaczkę 01.11.05, 18:12
        Myślę, że to może bardzo podnieśc Asie na duchu - Asiu u Was na pewno będzie
        podobnie, głowa do góry kochana!!!
        • asia_233 Re: Być może mamy padaczkę 01.11.05, 19:52
          Dziękuję moje kochane. Jutro mam dzwonić w sprawie terminu przyjęcia. A do tego
          jeszcze doszły bardzo złe wyniki wątroby. Strasznie się boję, bo lekarka cos
          wspomniała o cytomegalii. W piątek jedziemy do gastrologa. Zobaczymy co powie.
          Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wspacie w trudnej chwili. Dobranoc.
    • asia_233 Re: Być może mamy padaczkę 11.11.05, 19:27
      Jedziemy w niedzielę do IMiDz. Nie do CZD jak pisałam. Trzymajcie kciuki. Mam
      nadzieję, że długo nie będą nas trzymać.Pa
      • hanti Re: Być może mamy padaczkę 11.11.05, 20:55
        no to ja trzymam, baaardzo mocno trzymam smile
        • mamaemmy Re: Być może mamy padaczkę 12.11.05, 00:09
          trzymamysmile
      • mamaigora1 Re: Być może mamy padaczkę 15.11.05, 09:12
        Myslimy ciepło i trzymamy kciuki
    • asia_233 Re: Być może mamy padaczkę 18.11.05, 10:42
      No i wróciliśmy wczoraj w nocy z Warszawy. Alanek nie ma narazie zdiagnozowanej
      padaczki bo badanie wyszło na granicy normy dla jego wieku. Poza tym co mnie
      bardzo ucieszyło badania wątroby wyszły już prawidłowe. Bardzo ciepło
      wspominamy IMiDz. Bardzo miłe pielęgniarki, personel, lekarze. Codziennie
      chodziliśmy sobie na spacerki do parku, siedzieliśmy godzinami w wannie.
      Poznaliśmy mnóstwo dzieciaków i ich rodziców, zawarliśmy nowe znajomości. Co
      prawda napatrzyliśmy się też dużo na wielkie cierpienie dzieci i ich rodziców.
      Bardzo serdecznie dziękujemy za kciuki. Pozdrawiamy. Aha za trzy miesiące
      kontrola EEG. Pa
      • mamaigora1 Re: Być może mamy padaczkę 18.11.05, 10:57
        No i dobrze, ufff...
        • emilka74 Re: Być może mamy padaczkę 18.11.05, 13:04
          Dobrze że i u Was dobre wiadomości,takich chcemy więcej i więcej.
          mama Emi
      • gandzia4 Re: Być może mamy padaczkę 18.11.05, 13:07
        Będzie dobrze, zobaczysz kolejne badanie wyjdzie lepszesmile))
        • mamaemmy Re: Być może mamy padaczkę 18.11.05, 21:38
          Modlitwy pomagająsmile
          Nastepne badanie bedzie jeszcze lepsze!

Pozdrawiamy
          Danta i emka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka