czarnakawusia 24.01.17, 03:16 Potrzebuję jakiegoś szybkiego sprzętu takiego jak skuter lub motor do swobodnego poruszania się ale nie wymagającego uprawnień. Jest coś takiego w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnakawusia Re: brak uprawnień 24.01.17, 23:29 Nie wiem jakie ma to znaczenie :P serio pytasz? bo jeśli serio i w kontekście prowadzenia tego pojazdu, to nie dla mnie tylko dla dziecka które ma w tym roku wyjątkowe urodziny, bo połączonych jest kilka okazji i składamy się wszyscy na jeden duży prezent, ma 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: brak uprawnień 25.01.17, 10:37 Dwunastolatkowi chcecie kupić skuter albo motor? Litości. Rower mu kupcie. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnica1789 Re: brak uprawnień 26.01.17, 02:07 bój się boga dziewczyno, zamierzasz pieścić swoje dziecko do 28 roku życia? na wsi dziesięciolatki u nas kiedyś na cezetkach i mzetkach sadzali, komary i to wszystko jeździło odkąd ledwie chodzić zaczęło. a teraz są możliwości, poprawione bezpieczeństwo a nastolatkom się każe na hulajnodze jeździć. nie wiadomo czy się śmiać czy płakac. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: brak uprawnień 26.01.17, 13:25 psotnica1789 napisał(a): > bój się boga dziewczyno, zamierzasz pieścić swoje dziecko do 28 roku życia? na > wsi dziesięciolatki u nas kiedyś na cezetkach i mzetkach sadzali, komary i to w > szystko jeździło odkąd ledwie chodzić zaczęło. a teraz są możliwości, poprawion > e bezpieczeństwo a nastolatkom się każe na hulajnodze jeździć. nie wiadomo czy > się śmiać czy płakac. Płakać na twoją nieodpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: brak uprawnień 25.01.17, 12:00 Pytałam serio. Dla dwunastolatka to jedynie rower,ale nie jestem pewna,czy taki z akumulatorkiem będzie się dla niego nadawa,no ewentualnie możecie kupić jeszcze elektryczną hulajnogę Na wszystkie wymienione przez ciebie pojazdy jest za młody,kat.AM może zrobić najwcześniej za 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_ra Re: brak uprawnień 25.01.17, 22:22 Zrób prawko. Tak po prostu i jeździj autem. Auto dziś kupisz tak na prawdę baaardzo tanio. Przeczytaj sobie jak szybko i łatwo zdać prawo jazdy squad.com.pl/artykul/jak-zdac-egzamin-na-prawo-jazdy.html Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: brak uprawnień 26.01.17, 13:18 Tu chodzi o dwunastolatka,a nie o autorkę wątku. Dwunastolatek może zrobić "prawko" jedynie na ROWER . Odpowiedz Link Zgłoś
czarnakawusia Re: brak uprawnień 26.01.17, 23:57 a można to dziecku bez problemu sprawić? nigdy z elektrycznym pojazdem do czynienia nie miałam, zaznaczam, więc po prostu się upewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnica1789 Re: brak uprawnień 28.01.17, 13:00 zależy od prędkości, gabarytów i dziecka oczywiście. Jednemu czternastolatkowi cos takiego sprawisz i będzie ok, a drugi nierozważny szybko zniszczy i przy okazji krzywdę sobie zrobi. Trzeba na wyczucie. Są przeciez rowery elektryczne które moim zdaniem i dorosłemu strach kupić i takie te podobne do skuterów, co nawet młodszemu można :) Odpowiedz Link Zgłoś
kredka112 Re: brak uprawnień 30.01.17, 10:23 jak na moje oko, to można, jak dzieciak jest nierozsądny i nie ma szanunku do pieniędzy to nawet na rolkach będzie się rozbijał. mój chrześniak w tym roku ma dostać takiego scooppera, robimy zrzutę z chrzestnym, bo 15 lat będzie kończył w maju. Niech ma czym do szkoły pomykać i na czym książki wozić! Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: brak uprawnień 31.01.17, 16:05 KATEGORIA AM PRAWA JAZDY UPRAWNIA DO KIEROWANIA: motorowerem, rozumianym jako pojazd dwu- lub trójkołowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nieprzekraczającej 50 cm3 lub w silnik elektryczny o mocy nie większej niż 4 kW, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h, czterokołowcem lekkim, rozumianym jako czterokołowiec lekki - czterokołowiec, którego masa własna nie przekracza 350 kg i konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h; Wymagany wiek do uzyskania tej kategorii wynosi 14 lat. Przystąpienie do egzaminu przez osobę, która nie ukończyła 18 lat, uwarunkowane jest uzyskaniem pisemnej zgody rodziców lub opiekunów. Odpowiedz Link Zgłoś
oskmars Re: brak uprawnień 04.02.17, 07:51 MARS Szczecin - Motocyklowa Szkoła Nauki Jazdy Szkolimy MOTOCYKLISTÓW i MOTOROWERZYSTÓW !!! Jako jedna z nielicznych szkół w Szczecinie prowadzimy kursy na kategorię AM Nasi kursanci zdają egzamin państwowy na tym samym pojeździe, którym uczyli się jeździć ( podstawiamy nasze motocykle na egzamin w WORD Szczecin) dodatkowo w egzaminie uczestniczy instruktor, który wspiera kursanta mentalnie i duchowo co eliminuje „stres egzaminacyjny” Odpowiedz Link Zgłoś