Dodaj do ulubionych

kaszka kukurydziana

29.10.05, 12:49
Ile czasu trzeba ją gotować i w jakich proporcjach z wodą? A może macie
jakieś ciekawe przepisy na jej wykorzystanie?
Obserwuj wątek
    • emml Re: kaszka kukurydziana 29.10.05, 18:16
      Kaszka kukurydziana gotuje się bardzo szybko podobnie jak płatki owsiane. Można
      ją właśnie jeść na śniadanie wraz z owocami i bakliami. Może w późniejszym
      czasie napisze jakiś przepis według pięciu elementów.
    • wandap1 Re: kaszka kukurydziana 13.11.05, 19:37
      1. kasza kukurydziana nie zawiera glutenu-duży plus. Powinno się ją stosować
      zamiast kasz pszennych, jęczmiennyćh, szczególnie u osób z kłopotami
      trawiennymi.Doskonale spisuje się również mąka kukurydziana stosowana zamiast
      pszennej np. do zagęszczania sosów, czy w połowie do naleśników i
      racuchów.Wszystkie kasze są produktami przetworzonymi/za wyjątkiem pęczaku
      ikasz razowych z pełnego przemiału/Również kasza gryczana nie zawiera glutenu,a
      ponadto ma rutynę, która uszczelnia naczynia krwionośne.Poszukaj przepisów w
      kucni włoskiej/polenta/Ja uzywam kukurydzy/również z puszek /do sałatek,surówek
      zup np. minestrone-włoska jarzynowa .Wanda

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka