marhab13 14.12.04, 16:47 Witajcie, przeniosłam się z innego miasta i szukam społeczności na Tarchominie. Nie ukrywam, że najbliżej mi do protestantów: szczególnie babtystów. Czy jest jakaś taka społeczność na Tarchominie???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: Protestanci na Tarchominie 14.12.04, 19:05 Sorki za dyletanctwo geograficzne, ale gdzie ten Tarchomin jest? Jako jedna z niewielu baptystek na tym forum poczuwam się do pomocy, postaram sie czegoś dowiedzieć, ale napisz, gdzie to jest Odpowiedz Link
elwinga Re: Protestanci na Tarchominie 14.12.04, 22:22 Chrześcijańska Społeczność (ewangeliczni chrześcijanie, choć nie baptyści sensu stricto) ma filię na prawym brzegu Wisły (nie wiem, czy to już Tarchomin, czy jeszcze nie) - szczegóły powinny być tutaj: www.chs.pl/index.htm Marzku, Tarchomin to dzielnica w prawobrzeżnej Warszawie. Odpowiedz Link
marzek2 Re: Protestanci na Tarchominie 14.12.04, 22:55 No ja też już zostałam doedukowna via e-mail I dowiedziałam się, że niestety w tej dzielnicy W-wy społeczności baptystycznej nie ma niestety, jest parę zborów w centrum, jeden na Ursynowie i jeden w Radości. Mogę uzyskać listę adresów itp, jeśli chcesz Odpowiedz Link
marhab13 Re: Protestanci na Tarchominie 15.12.04, 16:03 Dzięki za odpowiedzi, szkoda,że nie ma nic blisko mnie, a może ktoś się jeszcze odezwie. Nie jestem takkim znowu leniuchem, po prostu mam małe dziecko i kolejne w drodze, więc nie jestem zbyt mobilna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
troojka Re: Protestanci na Tarchominie 15.12.04, 19:08 witaj! jestem baptystka z Warszawy i wiem, ze zadnej spolecznosci nie ma na prawobrzeznej Warszawie. Do 2000 roku nasz zbor spotykal sie na Pradze, teraz sa tam grupy domowe. Szczegolow mozesz sie doszukac na naszej stronie www.bliskoboga.waw.pl lub pisz na priva do mnie pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
magdalenkad Re: Protestanci na Tarchominie 17.12.04, 21:53 Sluchaj, slyszalam, ze w Warszawie jest jakis swietny Kosciol... poczekaj, szukam w sieci... www.chs.pl/index.htm . Mam tam troche zdobrych znajomych, od wielu lat sa w tym Kosciele. Polecam - nawet, jesli musisz jechac pol Warszawy... przeciez warto, to takie wazne! Pozdrawiam, baptystka Odpowiedz Link