iryska2604 04.02.12, 18:00 Kto po nocach nastawiał ucha? Czasem trzeszczało, wyło ale to pachniało wielkim swiatem. A jaka muzyka! Coś na temat "Autobiografia" www.youtube.com/watch?v=Vh6V5kxPW_o Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Radio Luksemburg 04.02.12, 18:05 Radio Luksemburg odegralo tak u mnie jak i innych młodych ogromna role edukacyjną.Zamknięci za żelazna kurtyną zostaliśmy pozbawieni najnowszych trendow w muzyce.Ale dobry los onas zadbał, Wszyscy słuchaliśmy myzyki z tego radia. Laksymberg justejszyn london----po nocach mi sie śni;Dzięki temu nie zostalam burakiem:) Odpowiedz Link
fettinia Re: Radio Luksemburg 05.02.12, 16:24 sluchalo sie sluchalo-noca pod koldra na malym tranzystorze..ech.. Odpowiedz Link
artjomka Re: Radio Luksemburg 05.02.12, 17:45 O, dzisiaj niedziela - o 24 (albo o 23 - juz nie pamietam) - czas na sluchanie Top tuenty! Przygotowac cos do pisania, by na jutro miec liste przebojow! Bo jutro szansa byc Dzon! Czyli wiedziec, czy A hard days night spadlo z pierwszego miejsca, czy sie utrzymalo! Znowu pare pluspunktow u Urszuli - najbardziej atrakcyjnej kolezance z klasy ( tylko platoniczne - bo w tych latach wdzieki Urszuli nie byly tak atrakcyjne jak chocby pol tekstu w koslawym english wspomnianego Harddejsnejtu, czy inczego Majdzenerejszn (zespolu dzehu)! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Radio Luksemburg 05.02.12, 22:18 No wiec posłuchajcie kultowego utworu z tamtych czasów www.youtube.com/watch?v=gmT8AeU2xKk&feature=related Odpowiedz Link
mister1 Re: Radio Luksemburg 06.02.12, 10:31 nagrywalem nawet liste bestsellerow na magnetofon WILGA - slyszalnosc byla niekiedy niezla Odpowiedz Link
matylda1001 Re: Radio Luksemburg 06.02.12, 11:49 No to ja jeszcze raz przypomnę tego, przez ktorego notorycznie sie nie wysypiałam i chodziłam z podkrążonymi oczami:) forum.gazeta.pl/forum/w,16256,130012607,130012607,Marc_Bolan_.html Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Radio Luksemburg 06.02.12, 17:15 Ktoś napisał, że Radio Luksemburg na tranzystorze? NIEMOZLIWE Miałem stare wielkie radio lampowe, tam był niezły odbiór. Tranzystorki nie łapały. Nagrywałem z mikrofonem na kaseciaka na licencji Thopmson. Słuchałem od 1975. Słynne "dis isss rejdjoł laksembeeeeerggggggggggggg" :-) Całe noce na słuchaniu. Odpowiedz Link
artjomka Re: Radio Luksemburg 07.02.12, 05:36 Przed niedawnym czasem ogladalem w TV reportaz o Radio Luxembourg. O juz nie dzalajacym studio i ludziach ksztaltujacych owczesne - a dla mnie byly to lata drugiej polowy lat 60 - gdy hartowala sie beatlemania - programy. A co do odbioru. Chyba nie byl to prblem odbiornika, co "mocy" anteny. Ja juz nie pamietam - ale nie wykluczylbym, ze sluchalem "Toptuenty " z tranzystoriaka. Pozdro! Odpowiedz Link