iryska2604
26.10.13, 23:00
Przed wojną na sklepie było napisane Rzeźnik- a w środku było mięso. W czasach komuny na sklepie napisane Mięso- a w środku był rzeźnik.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idzie Bush i Gierek po górach, nagle słyszą płacz kobiety i obelgi mężczyzny. Idą zobaczyć co się dzieje i widzą bace, który bije swoją żonę. Bush się pyta:
- Baco, co żona Bacy zrobiła?
- A bo kupiłem jej Mercedesa, chciała Lamborginhi. Kupiłem Lamborginhi, chciała Aston Martina. Teraz chce helikopter, żeby latać po górach jeszcze się zabije i będzie!
Bush pokiwał głową ze zrozumieniem i chciał iść dalej, jednak Gierek wziął Bacę na bok:
- Baco, mówcie teraz o co naprawdę poszło.
Baca odparł:
- Przecie nie powiem obcemu, że mi baba kartki na cukier zgubiła.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Co by było w Polsce, gdyby nie było PRL?
Wszystko.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
W 1968r., po słynnym wystawieniu "Dziadów", delegacja polska bawiła w Moskwie. Chruszczow zwraca się do Gomułki:
- Podobno u was w teatrze wystawiono antyradziecką sztukę?
- No, tak, "Dziady" - z pokorą potwierdza Gomułka.
- I coście zrobili?
- Zdjęliśmy sztukę.
- Dobrze. A co z reżyserem?
- Został zwolniony z pracy.
- Dobrze. A autor?
- Nie żyje.
- A toście chyba przesadzili...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z pamiętnika komunisty:
Pierwszy dzień: włączam radio - Lenin
drugi dzień: włączam telewizor - Lenin
trzeci dzień: czytam gazetę - Lenin
czwarty dzień: oglądam plakaty - Lenin
piąty dzień: boje się otworzyć konserwę.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-mieć w górze niebo a w sobie spokój...