jagaa12 05.01.07, 20:23 Pamiętacie? Smak z mojego dzieciństwa. Ciemne, twarde, słodkie, o anyżowym smaku, po prostu kopalniaki :) Pamiętam je w takiej dużej czarnej puszcze z kolorowymi "maziajami"... a sie rozmarzyłam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: Cukierki kopalniaki 05.01.07, 22:38 chyba cos podobnego do holenderskich dropow, akurat dla mnie niezjadalnych. Moim ulubionym cukierkiem z czasow PRL-u byly "kasztanki" i "kamyczki". Niestety w pozniejszym PRL-u zupelnie nieosiagalne. Odpowiedz Link
uyu Re: Cukierki kopalniaki 06.01.07, 02:26 Oj! Kamyczki! Jedyna pociecha moich dzieciecych nieszczesc :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Cukierki kopalniaki 06.01.07, 09:09 Kamyczki są i teraz. Wróciły po dłuższej przerwie, tak samo kolorowe. Chyba produkuje je Jutrzenka, ale nie jestem pewna, bo właśnie wyrzuciłam opakowanie. Odpowiedz Link
tamsin Re: Cukierki kopalniaki 06.01.07, 16:35 jak sobie kupuje czasami paczke kamyczkow w ramach przypomnienia dziecinstwa :-) Nikt u mnie w domu tego nie je i tak naprawde nie rozumie sentymentow, ale dla mnie maja szczegolny smak. Kasztanki chyba tez mozna dostac. Odpowiedz Link
maary5 "kawki" 08.01.07, 08:49 jak wyżej,w polewie czekoladowej a w środku likier,bardzo słodkie to było i takie zakazane,bo jak to,alkohol? Odpowiedz Link
jolunia01 Re: "kawki" 05.02.07, 11:57 O, tak!!! "Kawki" były przepyszne. Zaczynam poszukiwania, może się gdzieś ostały. Odpowiedz Link
mister1 Re: Cukierki kopalniaki 07.01.07, 00:49 drop ? wyjatkowy szajs,zupelnie niezjadalny.Kamyczki to i owszem... Odpowiedz Link
latajacy.kubek Re: Cukierki kopalniaki 08.01.07, 12:28 wymyślono je podobno po to, by odzwyczaić górników od palenia. rzeczywiście ten smak jest nie do zapomnienia Odpowiedz Link
kruszynka415 Re: Cukierki kopalniaki 11.02.07, 13:37 Oj pamietam ta czarna slodkosc :) Odpowiedz Link