Dodaj do ulubionych

zdrowo stuknieta

08.07.06, 18:01
Czolem. Wczoraj pojechalam na zakupy spozywcze. Obok ksiegarnia(zawsze maja
cos ciekawego na przecenie).Wstapilam i wyszlam z siata pelna ksiazek. Do
spozywczego nie dotarlam, bo za 5 trudno cokolwiek kupic. Wrociwszy do domu,
maz sie tylko usmiechna mowiac"Ewka moze jest gdzies indziej sklep przy,
ktorym nie ma ksiegarni". Nie chcialo mi sie wracac po zakupy wiec poszlismy
spac bez kolacji. Czy wy tez tak macie? Pozdrawiam.
Przepraszam za prywate, ewamamaalexa, napisz do mnie bo mialam robactwo i
wszystkie adresy zniknely.
Obserwuj wątek
    • ewap_mama_alexa Re: zdrowo stuknieta 08.07.06, 23:23
      Na szczescie sklepy spozywcze i ksiegarnie sa w pewnym oddaleniu od siebie :)
      Ale... teraz jestem w Warszawie i jak tak kraze po miescie, to nie ma przebacz,
      zadnej ksiegarni nie przepuszcze. Na ogol konczy sie na ogladaniu i notowaniu
      tytulow, nie mam sily targac siat z ksiazkami w taki upal. Pewnie zrobie hurtowe
      zakupy internetowe, bo dostawa do domu :)
      Sprawdz skrzynke pocztowa!
      • abepe Re: zdrowo stuknieta 09.07.06, 12:05
        Hehe. Wczoraj opowiadałam męzowi, o małym zamieszaniu, które niechcący zrobiłam
        zamawiając książki w w Merlinie. Kupiłam część do pracy a część dla siebie i
        dopiero po zamówienu zorientowałam się, że nie mogą być na jednej fakturze, bo
        mi w pracy nie rozliczą. Merlin był tak miły, że już po fakcie zgodzili się
        zamówienie i fakturę podzielić na dwa bez utraty prawa do "jubileuszowej"
        promocji. Stwierdziłam, że właściwie łaski nie zrobili, bo przecież chciałam u
        nich wydać ponad 240zł. Mąż wysłuchawszy miał tylko jedno pytanie - czy ja
        często robię zakupy w księgarniach za 240???? Wytłumaczyłam się, że część była
        przecież do pracy (za całe 70, hehe)i mi zwrócą:) :)

I tak było nieźle - byliśmy dwa dni w Szczecinie (piekny, piekny koncert
        Richarda Bony:) a zaciągnęłam go tylko do jednej księgarni. I nic nie kupiłam :))
        • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta 09.07.06, 12:45
          A ja mam tak pełną przechowalnię w merlinie ,że aż strach ( dla węża
          kieszeniowca ),a do koszyczka ciągle coś nowego ląduje -od czasu do czasu
          przegladam sobie co tam mi ciekawego w oko wpadło i cieszę sie na myśl ,że
          kiedyś to sobie ( tak ,sobie !!!! ;)choć w 90% są to różne książki dla
          dzieci ,a tych coś mi przybywa;) ) kupię .Zwykłe księgarnie mnie ostatnio
          irytują ,jakby się te ksiązki na mnie rzucały ,wiec szybko omiatam spojrzeniem
          okładki i fruu na Wisłę ,a w domu szukam czy jest w merlinie .
          Abepe ,Richard Bona słuchaliście ?No popatrz ,a ja od wczoraj zastanawiam się
          jakby tu zdobyc jego płytkę jakąś ( najlepiej tę z solówką Pata :)),żeby mieć
          duet męski dla Khadii Nin .
          • abepe Re: zdrowo stuknieta 09.07.06, 13:26
            Batko - słuchaliśmy to nie to słowo. Myśmy ten koncert wchłonęli wszystkimi
            zmysłami niemalże:))
            Co do płytki - coś da się zrobić:)
          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta 09.07.06, 14:35
            Bea skad ja to znam. Ostatnio znowu "wlazlam" do Merlina. Koszyk pelny i co?
            Zadnej ksiazki dla mnie. Wszystko dla Olka i Emi. Z Amazonu przesylka juz
            idzie, a ze dzieci dwoma jezykami mowia, wiadomo co za tym stoi.
            • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 20:55
              Ewo ,na słowo amazon reaguję drżeniem w okolicy serca - mogłabym się tam
              zagrzebać i czułabym się jak w raju .

Abepe ,mąż mi zdobył Bona "Reverence" ,taki milusi jest ,ale słuchać jakoś nie
              może ,bo to nie jego klimaty .A mnie się przypomina licealne słuchanie Tracy
              Chapman :)- lubię "czarne" głosy :)
              • i2h2 Bea, to teraz czekają Cię ciężkie chwile... 13.07.06, 22:25
                ... bo w Krakowie otwierają American Bookstore...

bea-sjf napisała:
                > Ewo ,na słowo amazon reaguję drżeniem w okolicy serca - mogłabym się tam
                > zagrzebać i czułabym się jak w raju .
              • abepe Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 23:38
                bea-sjf napisała:

>
                > Abepe ,mąż mi zdobył Bona "Reverence" ,taki milusi jest ,ale słuchać jakoś nie
                > może ,bo to nie jego klimaty .A mnie się przypomina licealne słuchanie Tracy
                > Chapman :)- lubię "czarne" głosy :)

O, rany!!!!!!!Milusi???????? Nie przekażę mężowi, bo się zjeży:)))
                My Bonę głównie darzymy afektem dla jego wirtuozerii na basie, głos rzecz
                drugorzędna, choć to co wyprawił na koncercie bardzo zbliża go do poziomu McFerrina.
                Aha, z czasnych głosów jednk jazzowe wokale -Shirley Horn, Betty Carter, Ella,
                oczywiście, Shade itd.
                • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 23:45
                  Abepe,"milusi "-to było o moim mężu ;)))))!

Iwonka - wiesz coś więcej o tej księgarni american bookstore w Krakowie -
                  kiedy ,gdzie???

• i2h2 Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 23:47
                    bea-sjf napisała:
                    > Iwonka - wiesz coś więcej o tej księgarni american bookstore w Krakowie -
                    > kiedy ,gdzie???
                    Nie pytałam dokładnie, ale zamierzam się dowiedzieć (również o asortyment).
                  • abepe Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 23:48
                    bea-sjf napisała:

> Abepe,"milusi "-to było o moim mężu ;)))))!

Ufffff:)))

>
                    > Iwonka - wiesz coś więcej o tej księgarni american bookstore w Krakowie -
                    > kiedy ,gdzie???
                    >

A u nas nie planują??????
                    O raju, przecież ja za miesiąc będę w Krakowie:))))
                    • abepe Re: zdrowo stuknieta 13.07.06, 23:56
                      Uh, w mojej poczekalni w merlinie sa 254 pozycje. I tylko dlatego, że część
                      niedawno wyrzuciłam:)
                      • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do ewymamy alexa, bea, abepe. 14.07.06, 02:12
                        Dziewczyny. Odkrylam dzisiaj Rob Scottona "Russell the sheep". Cudo te
                        ilustracje.Sa na przecenie za 5. Ewa kupic Ci dla Alexa, Bea a Tobie?
                        Dziewczyny ,zostaly chyba cztery. Jutro bede w okolicy. Dajcie znac czy chcecie
                        • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do ewymamy alexa, bea, abepe 14.07.06, 02:13
                          Na amazon.com mozecie zobaczyc czy Wam odpowiada
                          www.amazon.com/gp/product/0060598484/qid=1152835400/sr=2-2/ref=pd_bbs_b_2_2/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                        • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do ewymamy alexa, bea, abepe 14.07.06, 06:27
                          Ja chcę tę owieczkę ,ups,baranka :)) Śliczniusi ( czemu ja mam takie infantylne
                          skojarzenia ;)? ).Za 5 czego ?
                    • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta 14.07.06, 06:31
                      Będę teraz niecierpliwie czekać na info od Iwony i troszkę bardziej cierpliwie
                      na spotkanie z Anetką :))).
                      Bea ziewająca .
                      • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Bea 14.07.06, 13:27
                        Bea. 5 "zielonych" Szykuje sie wlasnie i jade zakupic. Wezme te cztery
                        egzemplarze. Jak Aneta, Ewa i Iwona nie beda chcialy to bedzie jak znalazl na
                        prezenty.
                        • i2h2 Re: zdrowo stuknieta do Bea 14.07.06, 13:29
                          Nie martw się - będą chciały (co najmniej jedna;-))
                          Pozdrawiam
                          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki 14.07.06, 13:31
                            He, he to mam pretekst, zeby znowu poszperac w ksiazeczkach
                            • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 13:55
                              Dziewczyny czy cos Was jeszcze interesuje?. W tym sklepie maja cale regaly z
                              przecenami. Jak tak to piszcie tytuly i autorow, bede szperac.
                              • i2h2 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 13:59
                                Wiedźma Winifreda - jeżeli też za takie pieniądze ;-)
                                • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:16
                                  Iwonka, ksiazki na tych regalach piatke kosztuja najwiecej.Perelki mozna
                                  wylowic nawet za dwa dolce.
                                  • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:32
                                    Ewao ,ja mam taki folderek na kompie ,w którym jest mnóstwo linek do ciekawych
                                    ksiązek z amazonu - sama nie wiem co bym spośród nich wybrała .A co dopiero
                                    wybierać sposród regałów - ja juz cierpię ;)
                                    Na pewno chciałabym Maisy - w temacie: helloween ,christmas ,
                                    Elmera ( mam tylko Hide-and-seek i Elmer ),Carle ( mam kilka ).
                                    Nad reszta pomyślę ,bo dyzio wzywa -pewnie znów wlazł na stół .
                                    • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:36
                                      Bea, przeslij mi foder na ewaigor@aol.com. Z godzine wychodzimy z Olkiem
                                      szperac. Jak mi sie rzuci cos ciekawego to spisze autorow. I tak wysle to
                                      wszystko morska(grosze) Wiec inm wiecej tym lepiej
                                    • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:38
                                      A co Cie interesuje Carla?
                                      • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:46
                                        Lepiej wymienię te ,które Carle już mam :gąsienicę ,brązowego niedźwiedzia,,o
                                        księzycu, o pająku,dziś poniedziałek ,od głowy do stóp.
                                        • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 16:21
                                          Kilka nazwisk:
                                          Bernard Waber
                                          Arlene Mosel -Tikki ,Tikki Tembo
                                          Maurice Sendak
                                          Sandra Boynton
                                          polecany Falconer
                                          Satoshi Kitamura

Ja juz bzikuję ;)
                                          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Bea 14.07.06, 17:41
                                            Hej Bea. Pare pozycji, kupilam. Teraz musze wziac dzieci na basen, bo od tego
                                            upalu do glowy dostaja.
                                          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 18:10
                                            bea-sjf napisała:

> Kilka nazwisk:
                                            > Bernard Waber
                                            > Arlene Mosel -Tikki ,Tikki Tembo
                                            > Maurice Sendak
                                            > Sandra Boynton
                                            > polecany Falconer
                                            > Satoshi Kitamura
                                            >
                                            > Ja juz bzikuję ;)
                                            A czy masz jakies preferencje, bo ostatnio widzialam bodaj po trzy dolary
                                            Boynton pare tytulow Sendak tez mi sie rzucil w oczy.
                                  • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 14:41
                                    W tym wątku wymieniłaś ciekawe ksiązeczki
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=45214563
                                    -zielonego pojęcia nie mam o wielu fajnych tytułach ,masz większe
                                    rozeznanie ,moze zdam się na Twojego "nosa" książkowego .
                                    No i teraz będę najbardziej niecierpliwie czekać na doniesienia z półek :))))
                                    • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 18:07
                                      Bea. Nie bede powodem Twoich cierpien. Tytuly, ktore zakupilam dla Ciebie
                                      "Russel the sheep" Rob Scotton(5)
                                      "When Poppy and Max grow up" Lindsey Gardiner. Cudo ilustracje, sobie tez
                                      kupilam (1.98)
                                      "Charlene Loves to make Noise" Barbara Bottner, sobie tez kupilam(2.49)
                                      "Where is Maisy Panda" Lucy Cousins(2.99)
                                      "Does a Kangaroo have a mother to" Eric Carle(3.99)
                                      "Franny B. Kranny. There is a Bird in Your Hair" Harriet Lerner (1.98) Mamy ja
                                      Alka wciaz ta historia potrafi rozsmieszyc
                                      "Frog and Toad are friends" Arnold Lobel(3.50) Olka i moja ulubiona
                                      Zakupilam jeszcze"Babar loses His Crown(3.98)Nie wiem czy jestes zainteresowana
                                      jesli tak to Ok jesli nie zostawiam dla siebie
                                      Iwonka dla Ciebie mam "Russel.."

• bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 21:58
                                        Dziękuję :))))
                                        Odkupię chętnie wszystkie z wyjątkiem "Where is Maisy's Panda" -bo mamy już od
                                        Kulju i Babara ,bo nie wiem dlaczego ale dzieci nie przepadają ;)
                                        Wychodzi 18 $ i przesyłka .
                                        Sendaka Natalaj polecała
                                        Where the Wild Things Are ,ale może byc coś innego ,podobnie Boynton (chętnie
                                        coś o dinozaurach ),ale na prawdę nie wiem co w środku kryją te ksiązeczki .
                                        Był jeszcze jakiś inny Carle?
                                        W 50 $ muszę się zmieścić :)
                                        B.
                                        • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 22:14
                                          Bea, moze zamiast zwrotu forsy, jak bedziesz robic zakupy cos mi zamowisz
                                          Handel wymienny? Co Ty na to
                                          • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 22:27
                                            Oki ,może byc handel wymienny ,masz jakies tytuły tutejsze namierzone? Jeśli
                                            znam to napiszę czy u nas się przyjęły (skąd będę wiedziała czy Sendak zrobi na
                                            nas wrażenie jeśli go nie będę miała przed nosem ?).
                                            A może jest do zdobycia J.Kilaka ( opowieści z Tanzanii ,bodaj),z serii Richard
                                            Scarry -A day at the police station?
                                            Bywasz w Polsce czy wysyłamy?
                                            • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 15.07.06, 01:07
                                              Bea tutaj jest Sendak, przegladnij sobie. W Atlantic mozna ja kupic za 6.
                                              www.amazon.com/gp/product/0060254920/ref=ed_cp_11_5_b/104-0160413-2509539?n=170830&s=books&v=glance
                                            • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 15.07.06, 01:15
                                              bea-sjf napisała:

> Oki ,może byc handel wymienny ,masz jakies tytuły tutejsze namierzone? Jeśli
                                              > znam to napiszę czy u nas się przyjęły (skąd będę wiedziała czy Sendak zrobi
                                              na
                                              >
                                              > nas wrażenie jeśli go nie będę miała przed nosem ?).
                                              > A może jest do zdobycia J.Kilaka ( opowieści z Tanzanii ,bodaj),z serii
                                              Richard
                                              >
                                              > Scarry -A day at the police station?
                                              > Bywasz w Polsce czy wysyłamy?
                                              Podaje Ci link Richard Scarry
                                              www.amazon.com/gp/product/0060254920/ref=ed_cp_11_5_b/104-0160413-2509539?n=170830&s=books&v=glance
                                              • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 15.07.06, 06:55
                                                A ten gołąb -to coś o pojazdach ?
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A078683651
                                                to by się nam mogło podobać
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A053130179
                                                ten miś też jest przyjemny;
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A156189307
                                                a te lwy,ho,ho:
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A076415533
                                                to by się spodobało abepe:
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A080278810
                                                a to co za cowboy:
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A074072680
                                                to wyglada zabawnie:
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A076415456
                                                mamuty:
                                                atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A034079719
                                                skonczę na 15 stronie ,bo muszę się zbierać -wracam wieczorem .
                                                • bea-sjf Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 15.07.06, 06:56
                                                  no nie powstrzymałam się -Fryc lubi autobusy:
                                                  atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A157612108
                                        • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 22:17
                                          bea-sjf napisała:

> Dziękuję :))))
                                          > Odkupię chętnie wszystkie z wyjątkiem "Where is Maisy's Panda" -bo mamy już
                                          od
                                          > Kulju i Babara ,bo nie wiem dlaczego ale dzieci nie przepadają ;)
                                          > Wychodzi 18 $ i przesyłka .
                                          > Sendaka Natalaj polecała
                                          > Where the Wild Things Are ,ale może byc coś innego ,podobnie Boynton
                                          (chętnie
                                          >
                                          > coś o dinozaurach ),ale na prawdę nie wiem co w środku kryją te ksiązeczki .
                                          > Był jeszcze jakiś inny Carle?
                                          > W 50 $ muszę się zmieścić :)
                                          > B.
                                          > Ja za Boyton nie przepadam, dzieci tez nie.Sendak tez sie nie przyjal
                                          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Iwonki,Bea, Anetki 14.07.06, 22:28
                                            Nic Carla nie bylo. Jezeli chodzi o nas Boyton nam nie podszedl, Sendak takze.
                                            Bede zamawiala dla siebie z Amazon(przesylke mam za darmo) daj cynk co jeszcze.
                          • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Bea 14.07.06, 22:33
                            i2h2 napisała:

> Nie martw się - będą chciały (co najmniej jedna;-))
                            > Pozdrawiam
                            Juz mam teraz tylko namiary i wysylam Moj adres ewaigor@aol.com
                            • kulju Re: zdrowo stuknieta do Bea 14.07.06, 23:39
                              To moze i my sie na cos skusimy ;))
                              Gdzie Ty masz taki super sklep?? Nasze ceny w Kanadzie nie do porownania!!!
                              Pozdr,
                              Magda
                              • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Bea 15.07.06, 00:53
                                Magda, dopiero niedawno go otworzyli. Zawsze zaopatrywalam sie w Borders, gdzie
                                ceny przynajmniej o 4 dolce drozsze. Na szczescie odkrylam Amazon i wiadomo co
                                za tym stoi. Podaje link do tego sklepu
                                atlanticbooks.us/cgi-bin/BooksList.asp?Category=10
                                • ewamamaolka3 Re: zdrowo stuknieta do Bea 15.07.06, 01:18
                                  ewamamaolka3 napisała:

> Magda, dopiero niedawno
                                  Ze mna cos naprawde sie stalo"Dopiero, niedawno" No mowie Wam to te 40 stopni
                                  • kulju zobaczcie to: 15.07.06, 16:48
                                    atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A076415309niesamowite!!
                                    moge sobie u Ciebie zamowic?
                                    i polecam jeszcze ta:
                                    atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A043911014
                                    jest piekna - my mamy 2 szt ;))
                                    ale nie mamy tej:
                                    Gdybys mogla nam kupic
                                    atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A043911013
                                    nie mam czasu teraz przegladac, ale jeszcze sie odezwe.
                                    Moze dolozylabys do ksiazek Bea, jakos sie z Beata rozliczymy, na a pieniadze to
                                    moge Ci Przslac paypalem.
                                    magda

• kulju pierwszy link 15.07.06, 16:49
                                      atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A076415309
                                      • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 15.07.06, 19:44
                                        Pewnie ze Ci kupie. Cos jeszcze?. Chcesz zeby Ci wyslac do Kanady. (Chyba
                                        byloby taniej}
                                        • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 15.07.06, 20:02
                                          Bea. Dzisiaj kupilam
                                          Rob Lewis "Brothers and Sisters"(2.98)
                                          Colin and Jacqui Hawkins "Snap, snap"(2.98)
                                          Jules Feiffer "I lost my Bear"(2.98)
                                          Neal Layton "Oscar and Arabella"(4.98)
                                          Wszystkie te pozycje posiadamy. Chcesz?
                                          • ewamamaolka3 Re: pierwszy link do Iwonki 15.07.06, 22:08
                                            Hej ksiazka bedzie gotowa do wyslania. Podaj tylko n amiary Ewa
                                            • i2h2 Re: pierwszy link do Iwonki 22.07.06, 23:28
                                              Przepraszam - nie było mnie, już piszę maila !!!
                                          • bea-sjf Re: pierwszy link 16.07.06, 06:47
                                            ewamamaolka3 napisała:

> Bea. Dzisiaj kupilam
                                            > Rob Lewis "Brothers and Sisters"(2.98)
                                            www.amazon.com/gp/product/0340866012/sr=1-4/qid=1153024734/ref=sr_1_4/102-8323146-2632961?ie=UTF8&s=books
                                            > Colin and Jacqui Hawkins "Snap, snap"(2.98)
                                            www.amazon.com/gp/product/1405210990/sr=1-1/qid=1153024868/ref=sr_1_1/102-8323146-2632961?ie=UTF8&s=books
                                            > Jules Feiffer "I lost my Bear"(2.98)
                                            www.amazon.com/gp/product/0688177220/sr=1-1/qid=1153024906/ref=sr_1_1/102-8323146-2632961?ie=UTF8&s=books
                                            > Neal Layton "Oscar and Arabella"(4.98)
                                            www.amazon.com/gp/product/0340797193/sr=1-2/qid=1153024956/ref=sr_1_2/102-8323146-2632961?ie=UTF8&s=books
                                            > Wszystkie te pozycje posiadamy. Chcesz?

Chcę!Dałam linki ,gdyby ktoś chciał jeszcze takie same .
                                            A widziałaś tę z autobusem (linka jest w poście o Frycku )?Podoba mi się ten
                                            konik morski ,w lince od kulju .
                                            Kulju ,a jaki Ty masz pomysł na wysyłkę i rozliczanie się ,bo nie zrozumiałam ?

• bea-sjf Re: pierwszy link 16.07.06, 07:08
                                              Podobają mi się ilustracje w książeczkach Davida Wojtowycza np:
                                              atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A052546668
                                              to wyglada ładnie:
                                              atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A155858598
                                              możliwe ,że już to gdzieś linkowałam:
                                              atlanticbooks.us/cgi-bin/DetailPage.asp?ID=A031660342
                                              Może wystarczy tego dobrego .
                                              • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 16.07.06, 14:49
                                                Bea wczoraj sie skusilam na Leo Lionni "Frederic"
                                                www.amazon.com/gp/product/0394826140/ref=pd_rvi_gw_1/104-0160413-2509539?
                                                %5Fencoding=UTF8&v=glance&n=283155 kosztowal(5.99)
                                                "A color of his own"(6.99)
                                                sliczne Emki nie moglam odciagnac
                                                • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 16.07.06, 15:00
                                                  A to do nas idzie z Amazonu
                                                  www.amazon.com/gp/product/276410653X/qid=1153054371/sr=1-1/ref=sr_1_1/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                                                  www.amazon.com/gp/product/0192725475/qid=1153054629/sr=1-3/ref=sr_1_3/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                                                  Mirabelle
                                                  www.amazon.com/gp/product/9129658217/qid=1153054709/sr=2-1/ref=pd_bbs_b_2_1/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                                                  Olivia and the missing toy
                                                  www.amazon.com/gp/product/0689852916/qid=1153054816/sr=1-1/ref=sr_1_1/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                                                  • abepe do Ewy 16.07.06, 15:36
                                                    Rany, nie wchodziłam na forum ostatnio bo strrrrrasznie duzo mama na głowie.
                                                    Masz jeszcze tę owieczkę dla mnie?????
                                                    Ten sklep ma takie ceny tylko teraz czy zawsze??????? Bo nie mam teraz czasu na
                                                    poszukiwania i przeglądanie linków. Cholera (sorry) kredyt mieszkaniowy
                                                    załatwiamy i papiery różne. I już naprawde nie wyrabiam, choć Grześ sprzedany do
                                                    babci (weekend w domu), bo, mimo wakacji, roboty dużo. Za tydzień mam tydzień
                                                    urlopu to może posiedzę w sieci:))
                                                  • ewamamaolka3 Re: do Ewy 16.07.06, 15:47
                                                    Anetka, owieczka czeka. Zalatwiaj kredyt spokojnie. Regaly z ksiazkami
                                                    przecenionymi stoja i nigdzie nie "uciekaja". Nic sie nie martw. Zdazysz. Teraz
                                                    kompletuje paczke dla Bea, Nie wiem czy mieszkacie blisko siebie , moglabym to
                                                    wszystko wyslac razem (morska, znacznie taniej). Dogadaj sie z Bea. Czekam na
                                                    zamowienia. Pozdrawiam Ewa
                                                  • abepe Re: do Ewy 16.07.06, 15:50
                                                    ewamamaolka3 napisała:

> Anetka, owieczka czeka. Zalatwiaj kredyt spokojnie. Regaly z ksiazkami
                                                    > przecenionymi stoja i nigdzie nie "uciekaja". Nic sie nie martw. Zdazysz. Teraz
                                                    >
                                                    > kompletuje paczke dla Bea, Nie wiem czy mieszkacie blisko siebie , moglabym to
                                                    > wszystko wyslac razem (morska, znacznie taniej). Dogadaj sie z Bea. Czekam na
                                                    > zamowienia. Pozdrawiam Ewa

Hehe, ja pod Trójmiastem, Bea w Krakowie:)))
                                                    Ale planujemy spotkanie w sierpniu na Beatki terenie (chyba, że wcześniej zawita
                                                    nad morze:))
                                                  • ewamamaolka3 Re: do Ewy 16.07.06, 15:59
                                                    morska idzie chyba 4 tygodnie
                                                  • ewamamaolka3 Re: do Anetki 16.07.06, 16:01
                                                    Moj maz pochodzi z Kolobrzegu
                                                  • abepe Re: do Anetki 16.07.06, 16:13
                                                    Jak już kiedyś pisałam mój mąż pracuje w transporcie lotniczym. Podaj mi wagę i
                                                    wymiary przykładowej paczki to poproszę go o policzenie kosztów ze Stanów:)
                                                    Aha, mój mąż z Torunia (ale tylko dwa lata po urodzeniu:)))
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link 16.07.06, 17:30
                                                    Ooo,ten Frederic wyglada pieknie ,jest na regałach ?
                                                    W amazonie jest już An Vrombaut ???O to bym chciała chociaż jedną ( mam Zed the
                                                    Zebra) .Ksiązeczkę o przyjacielu z Księżyca (il.Pawlaka) zdobyłam na
                                                    allegro :).
                                                    Olivia tylko w amazonie?
                                                    Poszukasz tych ,które zlinkowałam wcześniej ?

Ja mogę Ci zamówić cos w merlinie -poszukaj na co macie ochotę ( jest nowa
                                                    książka Strzałkowskiej z bajkami ,może "Niesforny alfabet" Kasdepke ?)
                                                  • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 16.07.06, 18:51
                                                    Co chces Vrombaut?. Linki spisalam. Jutro ide zakupic.Olivia najtansza jest na
                                                    Amazon. Kupilam Olkowi super ksiazke. 3.99 w Atlantic
                                                    www.amazon.com/gp/product/0312494491/qid=1153068513/sr=1-2/ref=sr_1_2/104-0160413-2509539?s=books&v=glance&n=283155
                                                    A frederica chcesz. Cena5.99
                                                  • ewamamaolka3 Re: pierwszy link do Bea 16.07.06, 19:17
                                                    Bea to by mnie interesowalo, napisz czy macie i co sadzisz
                                                    Onkichimowska"Wieczorynki z kotem miskiem"
                                                    Domagalik "Serce na sznurku"
                                                    Kasdepke co polecasz?
                                                    Beata Ostrowicka"Lulaki","Ale ja tak chce"
                                                    Kaja Wronska"Anulka idz sobie"
                                                    Jacek Leonkiewicz"Okruszek z zaczarowanego lasu"
                                                    Janosch"Tygryskowa szkola"
                                                    Debska "o drzewie figowym"
                                                    Debscy"Francja przewodnik dla dzieci"
                                                    Fabjanski "Europowiesci"
                                                    Faltyn "Warszawa pomoz dziecku poznac swiat"
                                                    To mi sie wydaje ciekawe. Wiem ze ty jestes bardziej rozeznana. Moze sa tytuly
                                                    warte uwagi, ktorych nie wymienilam. Czekam na Twoje opinie
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link do Bea 16.07.06, 19:51
                                                    > Onkichimowska"Wieczorynki z kotem miskiem"
                                                    Bardzo nam się podoba ,wysmakowana ,nieco absurdalna ,ma drugą część - o
                                                    żółwiowym małżeństwie poszukującym domu :
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/456466
                                                    inne ,które tej pani lubimy:
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/265470
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/150513
                                                    wpisana do kanonu:
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/329361
                                                    > Domagalik "Serce na sznurku"-koniecznie ,jest wspaniała!ale nie ma w
                                                    merlinie !
                                                    > Kasdepke co polecasz?
                                                    Wszystko z wyjątkiem Mitów dla dzieci.Tu będziesz musiała wybrać,"Niesforny
                                                    alfabet" jest w konwencji znanego z gazetki "Miś " cyklu "poczytamy sobie
                                                    razem ,tata słowa ,ty obrazek" ,"Detektyw Pozytywka " jest ekstra .
                                                    > Beata Ostrowicka"Lulaki","Ale ja tak chce"(tej nie znam ,to nowość,ale wydaje
                                                    sie ciekawa )
                                                    > Kaja Wronska"Anulka idz sobie"-nie znam
                                                    > Jacek Leonkiewicz"Okruszek z zaczarowanego lasu"- troszke dziwnie się
                                                    czyta ,początkowo podobała się Jędrkowi ,ale w połowie przerwaliśmy .
                                                    > Janosch"Tygryskowa szkola"-nie znam ,ale kilka Janosha mamy
                                                    > Debska "o drzewie figowym"-nie znam ,ale ilustracje tej pani są u nas lubiane
                                                    > Debscy"Francja przewodnik dla dzieci"-mam na to ochote ,ale najpierw kupię
                                                    Grecję :)
                                                    > Fabjanski "Europowiesci"- na forum kilku osobom sie nie podobała ,mi i mojej
                                                    11-latce bardzo ,
                                                    > Faltyn "Warszawa pomoz dziecku poznac swiat"-to chyba abepe miała w rękach .
                                                    Pomyślę nad takimi tytułami ,które warto mieć ,na pewno Strzałkowska-
                                                    poznaliście się już z jej wierszami i bajkami ? "Plaster czarownicy" jest
                                                    najnowszy .Ale teraz usypianie dzieci i prasowanie koszuli męża,brrr .
                                                  • bea-sjf propozycje dla Ewy 16.07.06, 21:46
                                                    Może coś takiego ,sama chciałabym ( znam ksiązkę ):
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/443179
                                                    albo nowość ,Karampuk czytany przez Barcisia :
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/towar/452475
                                                    albo Bajki -Grajki ( sporą część mamy):
                                                    www.merlin.com.pl/frontend/search/1?pula=&dzial=1&sort=&q=bajki-grajki&ile=15&gdzieSzuk=tytul&oferta=O&kategoria=0
                                                    Ksiązki później-może jutro .
                                                  • abepe Re: pierwszy link do Bea 19.07.06, 20:15
                                                    bea-sjf napisała:

> > Faltyn "Warszawa pomoz dziecku poznac swiat"-to chyba abepe miała w rękac
                                                    > h .

Miałam w rękach. Bardzo skromnych kilka stron z minimalistycznym tekstem i
                                                    kilkoma zdjęciami.
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link do Bea 19.07.06, 21:32
                                                    Przepraszam ,ze się nie odzywam ,ale kontempluję wizję wychowywania czwartego
                                                    syna .Jak dojdę do siebie ,to dam znać .
                                                    W niedzielę wyjeżdżam na wieś na dwa tygodnie .
                                                    W falach mózgowych niestety zakłócenia ,sorki .
                                                    B.
                                                  • abepe Re: pierwszy link do Bea 19.07.06, 21:41
                                                    bea-sjf napisała:

> Przepraszam ,ze się nie odzywam ,ale kontempluję wizję wychowywania czwartego
                                                    > syna .Jak dojdę do siebie ,to dam znać .
                                                    > W niedzielę wyjeżdżam na wieś na dwa tygodnie .
                                                    > W falach mózgowych niestety zakłócenia ,sorki .
                                                    > B.

A Sara pewnie liczyła na siostrzyczkę, co?:)
                                                    Odezwij sie do mnie jak wrócisz,bo bedziemy wyjeżdżaćdo Krakowa koło 12-13
                                                    sierpnia. Skrobnij mi swój numer na maila może.
                                                    papa
                                                  • ewap_mama_alexa Re: pierwszy link do Bea 21.07.06, 14:47
                                                    Bea, gratulacje! Pomysl tylko jak Ci sie wszystkie wydatki na "meska literature"
                                                    zamortyzuja ;))
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link 16.07.06, 21:32
                                                    Chcę Frederica ,coś mi się widzi ,że to będzie w sam raz dla mojego
                                                    Frycka ,który tak czasem jest "z boku" rzeczywistości .
                                                    Zastanawiam się nad zamówieniem Olivii i Vrombaut ( chyba tez wzięłabym o
                                                    krokodylu -na punkcie zębów mam również obsesję :))-obie bardzo bym chciała ale
                                                    nie wiem z czego by jeszcze zrezygnować ( fryzjer juz odłożony na bliżej nie
                                                    znaną przyszłość ;)),żeby wysupłać jakąś kasę.
                                                  • ewamamaolka3 Re: pierwszy link do Bea 17.07.06, 19:37
                                                    Hej Bea. Ksiazki juz zamowione beda za pare dni.Olivia i Vrombaut tez juz ida.
                                                    Forsa sie nie przejmuj. Moje zamowienie moze poczekac:)Nie musze go miec "juz",
                                                    mamy co czytac. Policzylam ze w tym miesiacu kupilam im 28 ksiazek, a do konca
                                                    lipca jeszcze dwa tygodnie. No mowie Ci ja jednak jestem stuknieta.
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link do Bea 17.07.06, 22:54
                                                    Oj ,cieszę się bardzo z tych książek :)))
                                                    Kiedy mnie podliczysz ,będziemy wiedziały za ile mam zakupić tutaj ,po całym
                                                    dniu z moimi chłopaczkami juz nie mam siły szperać po merlinie -padam na
                                                    nos ,normalnie zasypiam przed tym ekranem .
                                                    Lubię tak stuknietych ;)))
                                                  • ewamamaolka3 Re: pierwszy link 19.07.06, 22:29
                                                    Bea Tak jak Ci pisalam, ksiazki juz powinny byc w tym tygodniu. Daj namiary
                                                    gzie to wyslac. Ewa
                                                    Gratulacje!!!!!!!
                                                  • bea-sjf Re: pierwszy link 23.07.06, 22:18
                                                    Szukając książek Wilson po angielsku znalazłan stronę tej autorki ,a tam w
                                                    prawym górnym rogu orazek z rodziną zgromadzoną nad książką -należy tam
                                                    kliknąć ,gdyż znajduje się tam lista nagradzanych ksiązek w różnych
                                                    przedziałach wiekowych -bardzo ciekawa :))
                                                    www.kidsatrandomhouse.co.uk/jacquelinewilson/
                                                    Acha ,wyjeżdżam za tydzień .
                                                  • ewamamaolka3 Re: pierwszy link owieczka 24.07.06, 03:51
                                                    Znalazlam ciekawostke
                                                    www.reading.org/association/awards/childrens_ira.html
                                                  • abepe Re: pierwszy link owieczka 24.07.06, 14:26
                                                    ewamamaolka3 napisała:

> Znalazlam ciekawostke
                                                    > www.reading.org/association/awards/childrens_ira.html

OOOOOO,ciekawe, co to "Wynton Marsalis and Paul Rogers JAZZ ABZ: An A to Z
                                                    Collection of Jazz Portraits (Young Adult–Nonfiction)
                                                    Candlewick Press". Kiedys śledziłam w TV arcyciekawe wykłady dla dzieci
                                                    Marsalisa o jazzie i muzyce w ogóle.
                                                  • bea-sjf Re: do abepe 25.07.06, 07:21
                                                    Abepe ,chcesz tę ksiązkę Marsalisa ? Można by ją dołożyć do moich zamówień :
                                                    www.amazon.com/gp/product/0763621358/sr=8-1/qid=1153803866/ref=pd_bbs_1/102-8379982-9652158?ie=UTF8

• abepe Re: do abepe 25.07.06, 15:16
                                                    bea-sjf napisała:

> Abepe ,chcesz tę ksiązkę Marsalisa ? Można by ją dołożyć do moich zamówień :
                                                    > <a
                                                    href="www.amazon.com/gp/product/0763621358/sr=8-1/qid=1153803866/ref=pd_bbs_1/102-8379982-9652158?ie=UTF8"
                                                    target="_blank">www.amazon.com/gp/product/0763621358/sr=8-1/qid=1153803866/ref=pd_bbs_1/102-8379982-9652158?ie=UTF8</a>
                                                    >

Muszę przeliczyć kasę. Właśnie przymierzam się do zalicytowania na allegro
                                                    teleobiektywu do mojego Pentaxa. Jak stoi dolar???
                                                  • bea-sjf Re: do abepe 25.07.06, 19:39
                                                    wg NBP kurs dolara 3,1 pln .
                                                  • abepe Re: do abepe 25.07.06, 21:42
                                                    bea-sjf napisała:

> wg NBP kurs dolara 3,1 pln .

Dobra, Bea, biorę. Na obiektyw i tak się nie zdecydowałam, buuuu. I znowu będę
                                                    marudzić, że nie mogę pstryknąć detali z daleka, buuuuu, bo moje 80 mmm to za
                                                    mało. Ale cóż, nie mogę szaleć, przed nami jeszcze wakacyjne wydatki.
                                                    Z książki się pewnie mąż ucieszy. Nie wiem, jak Grześ, bo gdy mąż coś do niego
                                                    po angielsku zagada- strasznie się młody denerwuje -"nie mów tak do mnie!!!"
                                                    Chociaż, dziś ćwiczyli angielską wersję "Wyszły w pole kurki trzy".
                                                    To jak? U kogo zamawiam -ja u Bei, a Bea u Ewy???Już się gubię:)))
                                                    Miałam mieć czas i w tym tygodniu się porozglądać w tych rewelacyjnych cenach
                                                    Ewy, a latamy oswajać się z przedszkolem, młody ma problemy z zasypianiem w
                                                    upale i w końcu ląduję przed kompem z doskoku tylko. Jutro jedziemy na cały
                                                    dzień do Gdańska-testy alergiczne i różne inne atrakcje.
                                                    Bea- jak znosicie z maluszkiem ten upał????
                                                  • bea-sjf Re: do abepe 25.07.06, 21:57
                                                    Nie znoszę ,cierpię ,dyszę jak ..no nie napiszę bo poruszę jeszcze czyjąś
                                                    wyobraźnię ;)Ale mój mąż nabawił się klasycznego udaru ( namówiłam go na
                                                    wyjście na górę ,podczas ,gdy my się chlapaliśmy w rzece ),trzeci dzień go
                                                    chłodzę :(
                                                    Napiszę do Ewy ,że zamawiamy Jazz abz .

Ja czytam Frycowi po angielsku od dawna i się przyzwyczaił ,nie protestuje -
                                                    najpierw czytam kilka razy ksiązeczkę po polsku ,a potem ,gdy już tekst
                                                    pamięta -po angielsku .wyjątkiem sa rymowanki -nie tłumaczę .
                                                    A jak idą "kurki trzy"?
                                                  • abepe Re: do abepe 27.07.06, 13:55
                                                    bea-sjf napisała:

> Nie znoszę ,cierpię ,dyszę jak ..no nie napiszę bo poruszę jeszcze czyjąś
                                                    > wyobraźnię ;)

Gdy byłam w w ciąży - od czerwca do sierpnia panowały nieznośne upały. Nieznośne
                                                    dla wszystkich, oprócz mnie. Normalnie w upale cierpię a wtedy kwitłam (w
                                                    czerwcu wysłali mnie z pracy na zwolnienie więc nie musiałam się kolejką
                                                    tłuc:)No tak, ale ja nie miałam na głowie czwórki dzieci i męża z udarem. Jak
                                                    tam mąż-ostygł, biedaczek. Włącz mu na ochłodę jakiegoś eceemowskiego Pata
                                                    (Works np.).

> Napiszę do Ewy ,że zamawiamy Jazz abz .

Dzięki. Jakoś się potem policzymy, już się cieszę na Kraków - będziemy mieszkać
                                                    na Ślicznej, wiesz, gdzie to?? Piękna Olsza:))
                                                    >
                                                    > Ja czytam Frycowi po angielsku od dawna i się przyzwyczaił ,nie protestuje -
                                                    > najpierw czytam kilka razy ksiązeczkę po polsku ,a potem ,gdy już tekst
                                                    > pamięta -po angielsku .wyjątkiem sa rymowanki -nie tłumaczę .
                                                    > A jak idą "kurki trzy"?

ba ba black sheep, have you any wool?, yes sir yes sir three bags full, one for
                                                    the master one for the dame, and one for the little girl, who lives by the lane

Grześ, gdy moj brat i ja mamy lekcję u Kuby - słucha a potem zaczyna też w
                                                    obcym jezyku mówić:)))Bardzo obcym.
                                                  • abepe Re: do abepe 27.07.06, 13:59
                                                    abepe napisała:

Jak
                                                    > tam mąż-ostygł, biedaczek.

Miało być w formie pytającej, oczywiście.
                                                  • bea-sjf Re: do abepe 27.07.06, 17:26
                                                    jazz abz nie zdąży dotrzeć teraz ,ale może byc w przesyłce światecznej ( "na
                                                    całej połaci śnieg " :) od razu chłodniej).
                                                    Mężowi na ochłodę wystarczają lody i mokre pieluchy na głowie :O

W sumie dokucza mi najbardziej kręgosłup ,mocno już nadwyrężony :(

W Krakowie będziemy w czasie Waszego przyjazdu :)

Acha , owce zamiast kurek ,dobre :) Tak jak obcy język Grzesia :))))
                                                    Idę do Dyzia ,mamy sprawę do załatwienia pod prysznicem .
                                        • ewamamaolka3 Re: pierwszy link do kulju 17.07.06, 23:47
                                          Magda ksiazki zamowione za pare dni powinny przyjsc
              • abepe Re: zdrowo stuknieta e 16.07.06, 15:45
                bea-sjf napisała:

>
                > Abepe ,mąż mi zdobył Bona "Reverence" ,taki milusi jest ,ale słuchać jakoś nie
                > może ,bo to nie jego klimaty .A mnie się przypomina licealne słuchanie Tracy
                > Chapman :)- lubię "czarne" głosy :)

Beatko - mam nadzieję, że Twój mąż za Bonę nie przepłacił. W merlinie mają teraz
                dużo fajnych cen. A jeśli chcesz dużo "czarnych" głosów to Bona w takiej wersji:
                www.merlin.com.pl/frontend/towar/434610
                Dla mnie za dużo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka