gopio1 19.03.08, 20:49 Tak mi się zachciało zrobić "Wielką babę" z wielkanocnej Cecylki, ale naszła mnie wątpliwość - 5 czubatych łyżek majonezu... hmm... spotkałyście sie z takimi składnikami do babki? Dobre to wyjdzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Cecylkowe przepisy 19.03.08, 20:54 Zamierzam zrobić cytrynową babkę, czyli żółte ciasto z Celestynką. Dotychczasowe przepisy, które wypróbowaliśmy, sprawdziły się znakomicie. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Cecylkowe przepisy 19.03.08, 21:31 Spotkałyście. Robić, nie robiłam, ale jadłam ciasto z majonezem jako składnikiem i bardzo mi smakowało. Nie wiem tylko, czy majonez nie powinien byc z tych łagodniejszych. Odpowiedz Link
a.s.i.a3 Re: Cecylkowe przepisy 19.03.08, 21:45 kiedyś chyba taką babkę nazywano "muślinową"?? Odpowiedz Link
abepe Re: Cecylkowe przepisy 19.03.08, 22:38 A smalec do pierniczków silije łyknęłaś?:) Odpowiedz Link
kolorko Re: Cecylkowe przepisy 20.03.08, 01:41 Spotkałyscie, zjadliwe, a nawet dobre:) Ja mam ochote na Wielkanocny chlebek z Cecylki, ale chyba przed swietami nie dam rady wypróbować:( Odpowiedz Link