aurelia_aurita 20.07.07, 00:37 jak obstawiacie? co autorka zrobi po siódmym, ostatnim Potterze? a) zaczeka jakiś czas i napisze kontynuację b) będzie pisać inne książki c) nic już nie napisze ja stawiam na c... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aise Re: a co po Harry'm? 20.07.07, 09:19 autorka twierdzi, że ma już w planach (i częściowo napisaną) kolejną książkę dziecięco-młodzieżową, zupełnie niezwiązaną tematycznie z Potterem. twierdzi też, że możliwe jest powstanie czegoś związanego z serią ale nie będzie to ósmy tom:-) Odpowiedz Link
kasztannova Re: a co po Harry'm? 20.07.07, 16:59 Myślę że ma wiele do wyboru: 1) pisać encyklopedie i inne rozwinięcia dotyczące bohaterów HP 2) dobry i dający kasę może być inny pomysł - przeczekać chwilę i napisać nową serię książek o potomstwie Harrego, albo Rona i Hermiony? Nowy bohater, ale innych czytelnicy już znają, ciekawi ich, co tam u "starych znajomych" itp 3) pisać na inny temat?? Odpowiedz Link
tippi Re: a co po Harry'm? 29.07.07, 23:02 Na www.mugglenet.com są wywiady z J.K.R. Rozwija w nich epilog 7 tomu, mówi też o dalszych planach literackich- obecnie myśli nad dwoma powieściami (jedną dla dzieci i jedną dla dorosłych- i myśli, że jeden z pomysłów wkrótce wyprze drugi i tym zajmie się na serio). Nie będzie to nic związane z Harry'm, bo wie, że musi się z tą postacią pożegnać, choć 'nie będzie jej łatwo'. I ma też świadomość, że nigdy nie napisze też czegoś na miarę Pottera :] --------------------------------- Odpowiedz Link
ginny22 Re: a co po Harry'm? 30.07.07, 00:52 Czekam na jej encyklopedię świata HP - żeby jeszcze trochę pobyć w tym świecie. A czy napisze coś jeszcze... Trochę się tego boję - że to będzie słabsze od HP i że będzie mi przykro. Albo że będzie powielało schemat HP, co będzie jeszcze gorsze. A tak naprawdę to mogłaby nie pisać nic i żyć dostatnio, do smierci odpowiadając na pytania, czy tęskni za Harrym. Odpowiedz Link
meduza7 Re: a co po Harry'm? 30.07.07, 01:49 Pamiętam jakiś wywiad z JR, gdzie mowiła, że wymyśliła sobie na przykład dokladnie całe dzieciństwo i młodość Syriusza i pisząc o nim caly czas musi brać poprawkę na to, że przecież czytelnik tej historii nie zna. Chętnie bym ją poznala, choć to zapewne dość mroczna historia i niezbyt szczęśliwe dzieciństwo. Odpowiedz Link
ginny22 Re: a co po Harry'm? 30.07.07, 09:17 Nasza nadzieja w obiecywanej encyklopedii HP, w której mają być takie smaczki. Odpowiedz Link
corny93 Oczywiście 8 część!! 16.08.07, 18:13 aaa tam te teksty Rowling że skończyła z serią Hp zupełnie mnie nie przekonują.PO co miałaby rezygnować z kolejnych książek, skoro dostaje za nie straszną kasę?Uważam że 8 część powstanie-nie wiadomo tylko czy w najbliższym czasie, czy może za 3-4 lata kiedy mania pottera już trochę zmaleje i nagle-buuuum na sklepowe półki trafie Harry Potter i zaklęta skarbonka albo coś podobnego:D:DChciałabym jeszcze trochę poczytac o losach nie tyle Harrego co Rona, Hermiony i Dracona oczywiście.Myślę że tym epilogiem otworzyła sobie tylko ścieżkę do pisania kolejnych tomów, bardzo prawdopodobne że o dziejach 3 uroczych potterowych dzieciaczków:) Odpowiedz Link
xtrin Re: Oczywiście 8 część!! 16.08.07, 18:19 corny93 napisała: > PO co miałaby rezygnować z kolejnych książek, > skoro dostaje za nie straszną kasę? A ja zadam inne pytanie - po co ma się męczyć pisaniem, jeżeli ta straszna kasa jaką już dostała starczy na życie w luksusie jej i kolejnym dziesięciu pokoleniom Rowlingów? Ba, za te siedem tomów i tak wciąż będzie dostawać kasę ona i kolejne pokolenia aż do wyczerpania praw. Podejrzewanie Rowling w tym momencie o pisanie dla kasy wydaje mi się po prostu śmieszne. Z takim kapitałem to więcej zarobi na giełdzie niż pisząc dalej. Odpowiedz Link
xtrin Re: a co po Harry'm? 16.08.07, 18:25 Obstawiać nic nie będę, bo nie mam podstaw by to robić. Natomiast chętnie przeczytałabym "encyklopedię" HP, a jeszcze lepiej zbiór (czy wręcz zbiory :)) opowiadań mniej lub bardziej luźno związanych z istniejącą serią. Bliższe poznanie rodziców Harrego, dzieciństwo dorosłych już w serii bohaterów, powstanie Hogwartu, szkolne lata Riddle'a, scenki z codziennego życia Weasleyów czy opis znanych z serii wydarzeń, ale z innej perspektywy (Snape'a, Death Eaterów, Dumbledore'a, Neville'a, Draco), wypełniający pewne dziury jakie perspektywa Harrego zostawić musiała. Mnie sprawiłoby to zapewne ogromną radość. Odpowiedz Link
robalina Re: a co po Harry'm? 08.09.07, 00:34 albo tomik wyjasniajacy pewne pytania pozostawione bez odpowiedzi w poprzednich tomach albo dalsze losy dzieci harego i rona i hermi. Odpowiedz Link
cabela Re: a co po Harry'm? 18.09.07, 20:20 Jesli chce dalej zarabiac powinna ciagnac temat Harrego..moze nie ..tak wprost ale akas encyklpedia, jakies male opowiadania w stylu 20 lat wczesnej.. Odpowiedz Link
olbrachta Re: a co po Harry'm? 12.10.07, 10:37 Obstawiam że: -powstanie byc może kilka tomów o przygodach Huncwotów; -powstanie kilka tomów o przygodach Albusa :) -powstanie encyklopedia. Odpowiedz Link