Dodaj do ulubionych

rodzina wielodzietna

31.01.14, 12:13
Witam
Nie wiem jak i gdzie prosić o pomoc,nie wiem też jak opisać naszą sytuację...
Mamy z mężem piątkę synów w wieku 3,7,9,10 i 15 lat.Do tej pory pracował tylko mąż na nasze utrzymanie,ja zajmowałam się domem i dziećmi.Nie powiem bywało ciężko,ale jakoś dawaliśmy radę.Zima to najgorszy okres,nie ma pracy(mąż jest murarzem,tynkarzem)nie ma pracy a co z tym się wiąże pieniążków na życie.Aby wesprzeć nasz domowy budżet znalazłam pracę,ale więcej
siedzę w domu jak w pracy bo nie ma zamówień.Miałam nadzieję że będzie lepiej,ale jest jeszcze gorzej niż było.Ja naprawdę się staram i chcę żeby było lepiej ale jak się zacznie psuć to się psuje po całości.Najgorsze jest to że nie mamy czym palić w piecu w domu jest strasznie zimno,w łazience zamarzła nam woda...Nie mam po prostu już sił ,jestem załamana...
Obserwuj wątek
    • plater-2 Cos krecisz 31.01.14, 12:49
      W Urzedzie gminy bylas ? W szkole bylas ? W MOPS bylas ? W Caritasie byłaś ?
      • lisia312 Re: Cos krecisz 31.01.14, 13:43
        napisz gdzie się zwróciłaś, będzie łatwiej cokolwiek wymyślić.
        Gdzie mieszkasz?
        • mama.rozy wejdź tutaj 31.01.14, 19:23
          forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html?podpowiedzi
        • madaib7 Re: Cos krecisz 01.02.14, 10:34
          byłam w Mopsie,Caritasie w szkole też wiedzą jaką mamy sytuację.mieszkamy na wsi więc tutaj każdy wszystko wie.
      • madaib7 Re: Cos krecisz 01.02.14, 10:30
        w Mopsie byłam przyznali nam 1000zł na opał kupiliśmy drzewo 4metry i pół tony węgla.W domu ogrzewamy kozami jedna jest w pokoju druga w łazience.Mieszkanie nasze to przerobione budynki gospodarcze nie ocieplone,dodam że mieszkamy na wsi.Opał nam się skończył i nie mamy czym ogrzewać.W Caritasie też byłam przed świętami,dostaliśmy reklamówkę z żywnością.W szkole również wiedzą jaką mamy sytuację,pani pedagog z gimnazjum oferowała że
        coś zorganizuje i spróbuje nam pomóc,to było rok temu,pomocy żadnej nie otrzymaliśmy do tej pory.
        • mama.rozy Re: Cos krecisz 01.02.14, 12:38
          wejdź na zalinkowane forum
        • plater-2 Re: Cos krecisz 01.02.14, 13:37
          Reklamowke z zywnoscia na 7 osobowa rodzine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Gdzie tak daja ? Jaka diecezja ?
          • plater-2 Sprawdzilam u zrodla 01.02.14, 16:13
            Moja sasiadka (3 dzieci, tylko maz pracuje) co 4-6 tygodni dostaje z Caritasu:

- 20 l mleka, 8 kg makaronu, 8 kg ryzu, konserwy miesne, konserwy warzywne, 10 l oleju, 5 kg cukru, 5 kg maki, płatki sniadaniowe.... oraz odziez.

Na swieta dodatkowo (!) byla paczka ze slodyczami.

Moze dostalas tylko mala reklamowke w grudniu, bo nie przedstawilas w caritasie zaswiadczenia o dochodach ?

Dzieci maja darmowe (oplacone przez MOPR) obiady w szkole.

• nowabiala1 darmowa wyprawka ! 01.02.14, 17:22
              A z akcji Caritasu "Tornister pełen usmiechu" korzystałaś .
    • rycerzowa Re: rodzina wielodzietna 01.02.14, 17:48
      Mada, jak dom może być nieocieplony, w łazience zamarzać woda, skoro mąż jest murarzem-tynkarzem? Przecież to nie pierwsza mroźna zima.
      Coś tu nie gra.
    • plater-2 Re: rodzina wielodzietna 02.02.14, 03:31
      www.aeceryt.szlachetnapaczka.pl/panel-uzytkownika/action,externalprofile,id,53396.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka