Dodaj do ulubionych

rysunki dzieci

05.05.14, 21:23
witam, zastanawiam sie co robicie z rysunkami dzieci ktore dla Was rysuja w domu lub w szkole/przedszkolu plus wszystkie kartki na dzien matki, ojca, urodziny itp. Macie jakis patent? ja mam czworke dzieci i mam stosy rysunkow, kartek + zeszyty jak sie uczyly pisac itp. Naprawde szkoda mi to wyrzucac a najmlodsza ma dopiero 5lat i jeszcze tyle rysunkow przede mna smile
Obserwuj wątek
    • w_iika Re: rysunki dzieci 05.05.14, 22:06
      Wszystkie podpisuje i datuje. Co lepsze zostawiam na pamiatke, reszcie robie zdjecia i po kryjomu wyrzucam, ale najpierw odczekuje troche, az sie ulezy i opatrzysmile
    • anna_sla Re: rysunki dzieci 06.05.14, 07:20
      mam dwa ogromne kartony ozdobne, stoją na meblach..
      • andaba Re: rysunki dzieci 06.05.14, 11:12
        Wyrzucam...
        Każde ma jeden segregator najbardziej udanych lub najważniejszych rysunków, reszta do pieca, zginęłabym pod makulaturą, moje córki rozprawiają się z ryzą papieru w miesiąc.
    • stefania1939 Re: rysunki dzieci 06.05.14, 19:11
      Zostawiam tylko te najpiękniejsze. Nie mam aż takich sentymentów, nie chcę zagracić całego domu. Wszystko wzrusza i rysunki, i ubranka, i zabawki przecież. Jak wyrzucam zabawki to też chce mi się nieraz płakać. Ale muszę sobie powiedzieć twardo, robię miejsce dla nowego.
      • verdana Re: rysunki dzieci 08.05.14, 22:47
        Wyrzucałam. Jestem patologicznie niesemtymentalna.
    • lodziazero Re: rysunki dzieci 08.05.14, 23:11
      najlepsze zostawiam, datuje i wrzucam do ich pudełek pamiatek, które kiedys ode mne dostana smile
      reszta - ekologicznie idzie do kominkasmile
      potocznie idą "do spalenia"

moze to czasami głupio brzmi jak Mały mówi ; " mamo, ale ten rysunek nie jest do spalenia" smile
    • dzieciata.renata Re: rysunki dzieci 11.05.14, 13:32
      Nie mam sentymentów wobec ubrań i zabawek, ale rysunki dzieciaków to jednak coś innego. Zachowałam wiele, wszystkie kartki na dzień matki i urodziny. Trzymam w pudle w piwnicy. Mam też wszystkie kartki z życzeniami ze chrztu i komunii. Ze swojego ślubu też zachowałamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka