Gość: Grażyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:33 Co sądzicie o Żakowskim? Mnie on denerwuje od zawsze, złośliwiec i to jego ciamkanie brr. W dodatku teraz okazał się manipulatorem i kłamcą. Na szczęście Staniszkis się w efekcie nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doctor Re: Żakowski. IP: *.demo.pl 02.02.05, 10:11 Ze niby zrobil Staniszkis to samo, co Staniszkis chce zrobic 240 000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewyprany Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:43 A ty jesteś kapusiem czy potomkiem kapusia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:33 No ja mysle, ze p Zakowski bedzie groznym konkurentem p.Maleszki w plebiscycie na Dziennikarza Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz Roku IP: *.kim.pl 02.02.05, 13:38 W roku 2004 tytuł Dziennikarza Roku otrzymał Marcin Pawłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:49 Nie zartuje z tytulu tylko wysmiewam kanalie.SP Marcin Pawlowski nie musi juz obracac sie w towarzystwie Maleszkow, Zakowskich,Paradowskich(p.Janka tez byla Dziennikarzem Roku...brrrr), Michnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.kim.pl 02.02.05, 13:56 Przez takie wyśmiewanie - deprecjonujesz tytuł i jego laureatów. Nie zawsze nagrody zdobywają nasi faworyci. Ludzie mają różne synpatie i poglądy polityczne. Szkoda, że wówczas jak odwaga drogo kosztowała tak niewielu było stać na odwagę równą Michnikowej - wielu bało się nawet nie pójśc do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:04 Ha Ha Ha Gomulka tez siedzial w wiezieniu z powodow politycznych ale to nie znaczy ze mam go wielbic.Kanalie byly rowniez wsrod wiezniow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:11 Jak byłam bardzo młoda to wierzyłam, że czerwoni to kanalie a ich polityczni przeciwnicy są bez wad. Niestety rzeczywistość okazała się być bardziej skomplikowana. Nie rozumiem Michnika, może się zmienił na starość? Mierzi mnie to jego bratanie z najgorszego typu kanaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.kim.pl 02.02.05, 14:37 Uważa, że nastał czas pokoju. To coś tak jak polscy i niemieccy weterani wojennipodający sobie obecnie ręce. Szanuję jego punkt widzenia, chociaż we mnie nie ma tyle miłosierdzia. Bezprecedensowym bohaterstwem w okresie komuny zasłużył sobie na szacunek, co oczywiście nie wyklucza krytyki pod jego adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.kim.pl 02.02.05, 14:39 Zrównywanie Gomułki z Michnikiem świadczy o tym, że Twoja wiedza o okresie PRLu jest bardzo mizerna - poczytaj trochę, potem możemy rozmawiać :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:48 Coskolwiek wiem.Pierwszy raz zadumalem sie nad Michnikiem w roku bodaj 1977, gdy w Wolnej Europie przeczytali jego list otwarty o sytuacji w PRL(napisany wspolnie z Kuroniem) wyslany do... szefa wloskich komunistow tow. Berlinguera.To ja slucham i mysle:to do cholery nie maja juz gdzie pisac tylko do komunistow? Nic nie dzieje sie przypadkiem Droga Pani (Drogi Panie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.kim.pl 02.02.05, 15:09 A co w tym złego, że napisali do włoskich komunistów?. Dla komunistycznych władz Polski opinie tow. Berlinguera pewnie miały większe znaczenie niż opinie prawicowych polityków europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:28 Dzieki temu o lewackich pogladach pp Michnika i Kuronia wczesnie sie dowiedzialem i zaoszczedzilem sobie poczucia zaskoczenia i rozczarowania podczas mianowania Ludzmi Honoru Jaruzelskiego Kiszczaka Urbana i kogo tam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.kim.pl 02.02.05, 15:41 Michnik powiedział tak tylko o Kiszczaku i dzięki Bogu wycofał się z tego, pisząć w Wyborczej, że "przegiął pałę" i przepraszająć za to głównie swoich pracowników. Jeśli chodzi o Kuronia to miał poglądy lewicowe a nie lewackie. Michnik też chociaż po przełomie 1989 przeszedł bardziej na prawo (od Kuronia). To zresztą grube uprosczenie uważać, że osoby o lewicowych poglądach są złe, aosoby o prawicowych poglądach są dobre. Zawsze lepsze efekty daje ocenianie czynów a nie ludzi. Nie ma idealnego systemu - dlatego powinna istnieć lewica i prawica, to zapewnia wzajemną kontrolę i ewentualne korekty (w lewo bądż w prawo w zależności od sytuacji gospodarczej i społecznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasza Szkapa Re: Może lepiej nie żartować z tytułu Dziennikarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:54 lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stylista Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:38 Od kiedy zrobił się "na Miłosza" to zgłupiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk społeczny Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:06 To wpływ "Polityki" i Paradowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Żakowski. 02.02.05, 15:09 Gość portalu: Grażyna napisał(a): > Co sądzicie o Żakowskim? Mnie on denerwuje od zawsze, złośliwiec i to jego > ciamkanie brr. W dodatku teraz okazał się manipulatorem i kłamcą. Na szczęście > Staniszkis się w efekcie nie dała. W niedzielę Żakowski przeprowadził na Staniszkis klasyczną ubecką prowokację, tego co zrobił nie da się niczym obronić, hiena nie dziennikarz. A z Wildsteinem i tak sobie nie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyab Re: Żakowski. IP: *.kim.pl 02.02.05, 15:44 Pani Staniszkis zmieniła zdanie jak uspokoił ją Friszke - ciekawe jakie by miala zdanie jak musiałaby czekać parę miesięcy tak jak zwykły szary obywatel, albo jakby się okazało, że jej teczka nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:44 A kto rozpozna tego szarego obywatela? Przeglądałam tę listę. Wynika z niej, że jest na niej mój wujek i moja ciotka. Mnie na szczęście nie ma ;) Nazwiska niezbyt oryginalne, ale jestem pewna, że o nich nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik "listy" Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:23 A skąd pewność Staniszkis ,że to biega o nią, skoro na liście jest wiele pań Staniszkis? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Żakowski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:42 Jest jej panieńskie nazwisko i drugie imię, podobnie jak w przypadku Niezabitowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś