06.11.15, 17:05
Drodzy moi. Plater dostała bana. Dlaczego? Dlatego, że ja bym Plater do domu nie wpuściła i ręki jej nie podała. To osoba, która spokojnie będzie patrzała na śmierć czy nędzę ludzi, a im nie pomoże, wynajdując jakiekolwiek preteksty. Gdyby to robiła w imię nacjonalizmu czy nawet w imię obrony własnych pieniędzy to jeszcze bym to może przełknęła. Ale pouczanie nas o miłości bliźniego w tym kontekście jest niestrawne. Więc Plater podziękujemy, niech nawraca innych na swoiście rozumiane chrześcijaństwo.
Obserwuj wątek
    • zla.m Re: Ban 06.11.15, 20:28
      Pewnie to trochę dziwnie, że w wątku o banie, ale miło, że się znowu odzywasz smile
    • mary_ann Re: Ban 06.11.15, 21:17
      Ja się nawet zdziwiłam, że Plater wcześniej nie miała bana.
      Na Coincidentia Oppositorum też po dwóch bodajże próbach defnitywnie podziękowaliśmy.
      • jottka off te 06.11.15, 22:01
        by nieco rozluźnić atmosferę, chciałam się podzielić piękną opowieścią, którą usłyszałam na Festiwalu Conrada na panelu z udziałem Marcina Koszałki i Zbigniewa Libery - ten pierwszy pisze scenariusz do filmu o Goralenvolku i w ramach mówienia o tych planach opowiedział, jak to ponoć niedawno przybyli do gminy Zakopane dwaj emigranci z Syrii czy okolic. Słownie dwaj. No ale orientalnej urody i w ogóle. A szły wybory, więc przed ratuszem czy co tam mają w Zakopanem narodowcy zorganizowali manifestację pod wielkim banerem - uwaga - "STOP ISLAMIZACJI PODHALA!!"

jak się publika pozbierała z podłogi, pan Koszałka dodał rozmarzony - "wiecie państwo, ja lubię prowokacje, ale czegoś takiego to bym nie wymyślił..." no fakt, to raczej na film Piwowskiego wyglądasmile

• mary_ann Re: off te 07.11.15, 09:57
          Słyszałam tę historię, jest boska, życie pisze niewiarygodne scenariusze smile
    • mary_ann dla dopełnienia obrazu: 06.11.15, 22:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,29055,159203568,,Kochaj_blizniego_swego.html?v=2
    • 1zorro-bis Re: Ban 10.11.15, 07:22
      dostala bana z poglady?smirk
      • verdana Re: Ban 10.11.15, 15:34
        Dostała bana za to, że takich ludzi eliminuję ze swojego towarzystwa i nie będę z nimi rozmawiać, ani dyskutować. To jest prywatne forum. Za pewne poglądy wyrzuciłabym człowieka z grona znajomych, tak samo wyrzucam z forum. Wolność słowa jest OK w przestrzeni publicznej - na forum prywatnym nie muszę dopuszczać wypowiedzi moim zdaniem głęboko niemoralnych i wstrętnych.

• 1zorro-bis Re: Ban 11.11.15, 07:16
          acha. Ja sie tak tylko pytam, bo tez mam czasem "pysk niewyparzony".smirk
          A ludziska rozne poglady maja....
          • verdana Re: Ban 11.11.15, 10:01
            Poglądy, jako takie, sa OK. Jest tu parę osób, z którymi kompletnie sie nie zgadzam, ale to co innego. Nawet je lubięsmile
            • 1zorro-bis Re: Ban 11.11.15, 11:39
              OK. To bede sie .....pilnowal.smirk
    • joa66 Re: Ban 19.11.15, 23:47
      https://pbs.twimg.com/media/Br5XOE-CcAAcd5E.jpg
      • mary_ann Re: Ban 21.11.15, 10:09
        Nie przestaną. Nie odczuwają dysonansu. To są dwie oddzielne szufladki smile

("I oto idą, zapięci szczelnie,
        Patrzą na prawo, patrzą na lewo.
        A patrząc ? widzą wszystko oddzielnie
        Że dom? że Stasiek? że koń? że drzewo?")
        • tt-tka Re: Ban 21.11.15, 22:14
          Mnie sie to kojarzy z innym wierszem. Tego samego autora.
          Przyszedl smierdziel do ogrodu i stwierdzil
          ze sie ktos dopuscil smrodu, bo smierdzi
          Stanal smierdziel, zeby fakt ten ustalic
          i cos w zwiazku z tym nietaktem uchwalic
          Wiec sie smierdziel zebral licznie w drzew cieniu
          protestujac energicznie w imieniu
          Krzyczal, ryczal, ducha slawil (nie cialo)
          ale gdzie sie tylko zjawil - smierdzialo.
          No wlasnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka