Dodaj do ulubionych

Majowe IUI

12.05.11, 23:03
No dziewczynki wpisywać się która będzie miała IUI w maju.
Kwiecień jakiś pechowy był, więc może jak nowy wątek, nowe lepsze cykle i rezultaty większe będą big_grin
Pełna optymizmu czekam na @ i na wskazówki od gina hmm chyba w Maju jeszcze zdążę się zainseminować wink.
Obserwuj wątek
    • madzia23lubin Re: Majowe IUI 13.05.11, 13:38
      No i niestety doktorek każe zrobić miesiąc przerwy, więc trzymam za Was kciuki bedę Was podczytywać smile
      Będziemy walczyć sami tongue_out
      Pozdrowionka !!!
      • carolina01 Re: Majowe IUI 13.05.11, 21:49
        Ok ja się wpiszę, bo w końcu miałam IUI na początku maja. Mam nadzieję, że się udaławink. Testuję w niedzielę 22.
        • nie_diabelek Re: Majowe IUI 13.05.11, 21:55
          No dobra, to i ja się melduję.
          W poniedziałek testuję i już panikuję smile
      • nie_diabelek Re: Majowe IUI 13.05.11, 21:53
        Oooo. A z jakiego powodu ta przerwa?
        • madzia23lubin Re: Majowe IUI 13.05.11, 22:47
          nie_diabelek napisała:

> Oooo. A z jakiego powodu ta przerwa?

No właśnie nie wiem, może nie chce mnie przestymulować. W lutym byłam w szpitalu pękły mi torbiele ale delikatnie, za to wcześniej w sierpniu ledwo mnie uratowali tak mi totbiel pękła, że jajnik strzelił.
          Nie wiem napisła tylko że zrobimy przerwę jeden cykl i mam przyjechać do kontroli 20 -24 dc i zobaczymy co dalej, na razie nadal czekam na @ a tu cisza nawet brzuch przestał boleć uncertain
          • balbinkaja Re: Majowe IUI 14.05.11, 09:59
            Trzymam kciuki dziewczyny za maj smile
            -
            • carolina01 Re: Majowe IUI 14.05.11, 14:01
              Nie diabełek oczywiście trzymam kciuki za testa. Jak się czujesz? Mnie pobolewają jajniki i nawet czasami lekko brzuch ćmi. Kurcze miałam się nie wkręcać w żadne objawy, a jednak jak człowiek ma nadzieję to się doszukuje nie wiadomo czego.
              • nie_diabelek Re: Majowe IUI 15.05.11, 22:13
                carolina01 - ja czuję się "zwyczajnie". Nic niezwykłego się nie dzieje, ale jak moja pierwsza IUI się udała, to też "nic" nie czułam. Po drugiej (nieudanej) IUI też "nic" nie czułam, więc to moje nicnieczucie o niczym nie świadczy smile Straszliwie się denerwuję przed jutrzejszym testem sad

madzia23lubin - no to miałaś przejścia sad Faktycznie pewnie jeden miesiąc przerwy jest dla Ciebie konieczny.

pozdrawiam ciepło
                • nie_diabelek Re: Majowe IUI 16.05.11, 23:04
                  No to jedynie Ty carolina zostałaś na "polu bitwy". Ja już mam wyniki. IUI nieudana sad
                  Mam tego serdecznie dość!!!! Wypisuję się z tej bajki sad
                  Czy za dużo pragnę od życia????? Może to że mam wspaniałego męża, świetną mamę i przyjaciół oraz ekstra pracę, to już za dużo szczęścia jak na jedną osobę???? Nic z tego nie rozumiem sad
                  • balbinkaja Re: Majowe IUI 16.05.11, 23:10
                    Nie_diabełku - to nie za dużo szczęścia oj nie!
                    Ja nie mam ani mamy ani taty ani ekstra pracy. Mam tylko wspaniałego M i nic więcej i nam też się nie udaje sad Także to na pewno nie o to chodzi wink Co na pewno też Cię nie pocieszy uncertain
                    Trzymam kciuki za kolejną próbę kiss
                    Ja chyba nie będę czekać do ślubu - chyba za bardzo mi zależy....
                    • carolina01 Re: Majowe IUI 17.05.11, 14:13
                      Nie diabełek współczuję ale nie załamuj się, wiem, że łatwo mówić ale zły stan psychiczny tylko pogarsza całą sytuację. Pamiętaj- nowy cykl, nowe możliwościwink
                      Ja wczoraj kupiłam test ciążowy ale oczywiście czekam z nim co najmniej do niedzieli, oczywiście o ile małpa nie przyjdzie.
                      • lamciad Re: Majowe IUI 18.05.11, 16:26
                        To ja się dopisuję.Jestem po wizycie w Invimedzie,nasienie mojego męża nie wróży najlepiej,więc pozostaje nam albo czekać na ciąże (może miesiąc,może kilka lat) albo działać. W związku z tym,że jestem w 10dc to moge jeszcze w maju podejść do IUI na cyklu naturalnym.Dziś pęcherzyk miał 13mm,kolejny pomiar w piątek i prawdopodobnie w poniedziałek inseminacja. Zgodziliśmy się na takie szybkie działanie,bo podchodzimy do tego spontanicznie,bez nerów,w zasadzie sama jeszcze nie ogarnęłam tego wszystkiego,więc licze na to,że może bezstresowe podejście do sprawy zdziała cuda smile
                        • carolina01 Re: Majowe IUI 18.05.11, 21:01
                          lamciad witam i trzymam kciuki żeby bezstresowe podejście przyniosło pożądany efektsmile.
                          Ja schizuję i oczywiście mam multum objawów które mogą wskazywać na ciążę ale też na okres...
                      • nie_diabelek Re: Majowe IUI 18.05.11, 22:24
                        carolina01 napisał:

> Nie diabełek współczuję ale nie załamuj się, wiem, że łatwo mówić ale zły stan
                        > psychiczny tylko pogarsza całą sytuację. Pamiętaj- nowy cykl, nowe możliwościwink

Dzięki za te słowa smile
                        Nie załamuję się, tylko jestem wściekła, że znów się nie udało!!!!! Jest we mnie tyle agresji, że jak mi się ktoś nawinie z pytaniem typu "kiedy będziecie mieli dziecko" to dostanie ode mnie z pięści!
                        • carolina01 Re: Majowe IUI 19.05.11, 20:59
                          Ja miałam jeden pęknięty a drugi nie tak więc do wyboru do koloruwink
                          Zastanawiam się czy nie testować dzień wcześniej w sobotę, to będzie 27 dc, bo przyjeżdżają znajomi na grilla i jak czasami nie jestem w ciąży to mogła bym się przynajmniej napić jakiegoś browarkawink. Myślicie, że wyszedł by mi już test w sobotę?
                          • lamciad Re: Majowe IUI 20.05.11, 09:53
                            Powinien wyjść,wsród koleżanek najbardziej chwalony jest Quick View.Wychodzi nawet 4 dni przed @. Powodzenia!!!
                            • carolina01 Re: Majowe IUI 20.05.11, 21:13
                              No i niestety nie dotrwałam nawet do sobotysad wczoraj zaczełam plamić, a dziś już dostałam regularny okres... buuu. Ale już dziś była u gina po receptę na nowe leki do stymulacji i dostałam Femarę i mam ją brać 3-7 dc, no i jak będą pęcheżyki to w tym cyklu drugi raz podchodzimy do IUI.
                              • carolina01 Re: Majowe IUI 20.05.11, 21:19
                                *pęcherzyki
                              • nie_diabelek Re: Majowe IUI 21.05.11, 18:41
                                carolina01 - Przykro mi sad
                                Ja też biorę Femarę. Tylko tym razem lekarka kazała mi ją wziąć od 2 do 6dc. Zobaczymy co z tego wyrośnie.

Do zobaczenia w wątku czerwcowym. Oby tym razem ostatnim, bo zakończonym sukcesem ! smile
                                • madzia23lubin Re: Majowe IUI 21.05.11, 21:21
                                  Przykro mi bardzo dziewczyny, kurze dlaczego tak się dzieje brak mi jakich kolwiek słów.
                                  Mam nadzieję że na czerwcowym wątku zakończymy i razem spotkamy się na rówieśniczym było by bardzo miło wink
                                  • lamciad Re: Majowe IUI 22.05.11, 21:10
                                    Przykro mi sad
                                    Czy ja sama zostałam na placu boju???

Jutro rano wizyta,ale coś czuję,że owulacja przyjdzie najwcześniej we wtorek,a może nawet w środę.Piątkowy pecherzyk coś słabawo przyrastał.
    • anga1976 Re: Majowe IUI 18.05.11, 21:04
      Ja już po - testuję 27 maja. Pierwsze iui udane - maluch ma prawie 3 lata. Ale wtedy ceykl stymulowany i zabieg na pękniętych pęcherzykach. Teraz na cyklu naturalnym i na niepekniętyjm pęcherzyku, troche z biegu bo akurat tylko w ten dzien się dało wic wolałam spróbować niż nic nie robic. Z jednej strony jestem pełna nadziei, z drugiej myślę że wtedy było kilka pecherzyków i jeden tylko zaskoczył to teraz przy jednym... Ale nie ma co!!!! Z drugiej strony tak sobie myślę, że uwzględniając statystykę każdy nieudany zabieg zbliż mnie do tego udanego!!! Tak bardzo marzę o drugim dzieckusmile Pani doktor woli robic iui na cyklu naturalnym, ja w sumie też. Dam znac co u mnie. strasznie mnie korci, żeby zrobic bete 26 maja, bo to dzień matki .... I chyba nie wytrzymam i zrobie badanie dzięń wcześniej. Pozdrwionka!!
      • lamciad Re: Majowe IUI 18.05.11, 21:38
        Własnie,co do stanu pęcherzyków...Dziś zadałam pytanie lekarzowi,czy robi inseminację na pękniętym czy nie pekniętym. No i się dowiedziałam,że to "nomenklatura forumowa" i kompletnie nie ma to znaczenia. Podobno kiedys zapisywał wszystkie zabiegi i wychodzilo po równo,więc jego zdaniem nie ma kompletnie róznicy na jakim pęcherzyku zabieg się zrobi i w sumie dobrze podsumował: "TO JA,JAKO LEKARZ DECYDUJĘ,W KTÓRYM MOMENCIE PODAJEMY NASIENIE". Więc ja się poddaję i niech robi ze mną,co chce. Swoją drogą przystojny,więc już w ogóle mogę się poddać wink wink wink

Anga - życzę najpiekniejszego prezentu na Dzień Matki,bety co najmniej w setkach !
        Carolina - w niedzielę trzymam kciuki !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka