Dodaj do ulubionych

Do Asi Stach

04.10.04, 14:57
Cześć mam nadzieję,że się nie pogniewasz,że pozwoliłam sobie na napisanie do
ciebie. Ale szukałam kogoś takiego jak ty.Ja też staram się o dzidziusia i
tak jak ty mam cykle nieregularne wachające się od 30-34 dni.We wrześniu po
raz pierwszy robiłam testy owulacyjne od Ewy i wygaje mi się,że w przypadku
takich cykli jak my mamy zrobiłam je za wcześnie. Rozpoczełam już w 13 dc i
robiłam do 17 dc wszystkie testy były negatywne. Przeczytałam na forum że ty
rozpoczełaś dopiero 17 dc i efekty były widoczne. Jak robiłam te testy to u
mnie było brak śluzu pojawił się dopiero ok 19dc, a ja starania zaprzestałam
w 20 dc. Jak mozesz to odpisz. Z góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • asiastach Re: Do Asi Stach 05.10.04, 07:13
      Czesc smile
      U mnie zawsze było tak, że ból jajników odczuwałam ok. 18 dc tylko nie
      wiedziałam czy jest to związane z owulacją, teraz dzięki testom wiem, że
      owulacja jest i ból jajników właśnie ją oznacza. Śluz płodny pojawił się u mnie
      11 dc w dniu mojego ślubu smile ale nie miałam kiedy zrobić testów więc na wszelki
      wypadek były starania. W sumnie to wyszło na dobre, że zaczełam dopiero 17 dc
      bo owulacja była późno i tak też może być u Ciebie. Spróbuj jeszcze raz w tym
      miesiącu i zacznij trochę później. Powodzenia smile
      • eliza3 Re: Do Asi Stach 05.10.04, 20:13
        Cześć
        Na początek gratulacje z okazji ślubu smileDzisiaj mam 31dc miesiaczka się jeszcze
        nie pojawiła wciąż mam nadzieję, że tym razem się udało, niewiedziałam że
        zajscie w ciążę jest takie trudne. Jednak przy nieregularnych cyklach trudno
        jest stwierdzić kiedy się ona pojawi@. Jak długo się staracie ?
        • asiastach Re: Do Asi Stach 06.10.04, 07:12
          Dzięki za gratulacje smile Staramy się trzeci miesiąc i ja tez mam nadzieje, że
          tym razem się udało. Wczoraj się cieszyłam, że miesiączka nie przyszła a
          dzisiaj rano uświadomiłam sobie, że źle policzyłam i to dzisiaj jest ten dzień
          i znowu czeka mnie cały dzień stresu sad Przez ostatnie 4 miesiące miałam cykle
          po 31 dni. Staram się o tym nie myśleć ale to wcale nie jest takie łatwe i do
          tego temperatura zamiast spadać to wzrosła przed @ do 36.9 i utrzymuje się od 4
          dni.
          • eliza3 Re: Do Asi Stach 07.10.04, 06:56
            Cześć Asia. Ja też mam nadzieje, że się udało dziś rozpoczął się 33dc, a
            miesięczki jeszcze nie dostałam, w ciągu ostatnich trzech miesięcy okres miałam
            w 30,32,31 dc. Tak barzdo chciałabym zeby się udało.Napisz co tam dzieje się u
            ciebie w tych sprawach. Pozdrawiam
            • asiastach Re: Do Asi Stach 07.10.04, 07:51
              Czesc u mnie tak jak u Ciebie tez dzisiaj 33 dc i @ brak smile temperatura nadal
              36.9 ja tez nie wiem co myslec boje sie rozczarowac jesli nie dostane do piatku
              to w sobote rano zrobie test. Generalnie nie mam zadnych objawow, napisz jak u
              Ciebie czy Ty jakies zauwazyłas.
              P.S Może się nam udało smile
              • eliza3 Re: Do Asi Stach 07.10.04, 12:28
                Cześć jest godz.12:00 @ nie pojawiła się, mam nadzieję że się nie pojawi, ja
                także boję się zrobić testu ciążowego,bo nie chcę się rozczarować.Żadnych
                objawów ciąży też nie mam, ale myslę,że na to jeszcze za wcześnie.Powiedz mi
                kiedy mierzysz temp. zaraz po przebudzeniu się? Jednie co mnie zastanawia to,
                to że kilka dni przed miesiączką byłam zawsze rozdrażniona, a teraz dziwnie
                spokojna.Ale pewnie trochę na ciągam żeby znaleźć jakąś przyczynę, która
                wskazywała by na ciążę.
                • asiastach Re: Do Asi Stach 08.10.04, 17:34
                  Ja zrobiłam test i nic nie wykazał a okresu nie dostałam i juz pisałam do Ewy,
                  że nawet temperatura nadal się utrzymuje na poziomie 36.9-37, dziwny śluz i ból
                  brzucha a test negatywny sad szczerze to jestem zrezygnowana i zla, wiem ze
                  musze isc do lekarza bo cos jest nie tak a juz tak ładnie mi się wyregulował
                  cykl. Zrób test i napisz jak u Ciebie jestem ciekawa, widze ze mamy podobny
                  problem.
                  • eliza3 Re: Do Asi Stach 09.10.04, 12:14
                    cześć Asi Ja testu jeszcze nie zrobiłam,boję sie stracić nadzieję,wiem że to
                    głupie. @ też jeszcze nie dostałam a dziś mam 35 dc chyba tak jak u
                    ciebie.Wczoraj rano o godz.6:00 zmierzyłam sobie temp. wynosiła 37.1, a dziś
                    rano 36.9 czyli utrzymuje się na wysokim poziomie, ale czy to coś może oznaczać?
                    Jeżeli w poniedziałek nie dostanę @ to we wtorek rano zrobię test oczywiście
                    napiszę co i jak. A u ciebie jakieś zmiany napisz.
                    • asiastach Re: Do Asi Stach 09.10.04, 15:01
                      Czesc ja dzisiaj dostalam @ szkoda sad ale i tak musze isc do lekarza i zrobic
                      sobie badania na hormony i sprawdzic czy wszystko ok. Życze Ci powodzenia
                      czekam na pozytywna wiadomość od Ciebie i trzymam kciuki smile ob Ci się udało.
                      • eliza3 Re: Do Asi Stach 11.10.04, 14:53
                        cześć Asiu właśnie dzisiaj o 14:00 zrobiłam test ciążowy, bo dzisaj jest 37 dc,
                        a ja @ nie mam. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny.Udało się jestem w ciąży.
                        czego i tobie serdecznie życzę.Odezwij się jeśli możesz. Będę trzymała cały
                        czas za ciebie kciuki.Pozdrawiam
                        • asiastach Re: Do Asi Stach 12.10.04, 09:42
                          Eliza Gratulacje strasznie się cieszę smile Ściskam gorąco. W związku z tym, że
                          Tobie sie udało ma pare pytań. Pierwsze moze malo dyskretne ale wazne. Pisałaś,
                          że starania zakończyły się 20 dc a czy moge zapytać jak czesto były codziennie
                          czy co dwa dni. Jak długo się staraliście ? Czekam z niecierpliwością na
                          odpowiedź jeszcze raz pozdrawiam uważaj na siebie i bardzo dbaj. Pa pa smile
                          • eliza3 Re: Do Asi Stach 12.10.04, 17:34
                            cześć Asiu już Ci wszystko mówię co i jak.Staramy się od maja, ale dopiero we
                            wrześniu się udało. We wrześniu zastosowałam również po raz pierwszy testy
                            owulacyjne od Ewy,zaczęłam je robić w 13dc przez 5 kolejnych dni,ale wszystkie
                            wyszły negatywne zaczełam się bać, że może mam cykle bezowulacyjne. Starania
                            czyli przytulania zaczeliśmy w 8 dc co drugi dzień,aż do 20 dc, 20dc to były
                            ostatnie starania. Od 8dc-14 dc miałam sucho ale jak zauważyłam sluz
                            przejrzysty,rozciągliwy to też były starania i myślę, że dzięki tej obserwacji
                            sluzu się udało.Spróbuj.Zyczę powodzenie i trzymam kciuki.Pozdrowienia
                            • asiastach Re: Do Asi Stach 14.10.04, 10:11
                              Dzięki za informacje, będę próbować choć jak na złość mojego męża nie będzie
                              prawie cały październik, będziemy się widzieć tylko w sobote i trochę niedzieli
                              dlatego jest to mało prawdopodobne sad
                              Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to informuje mnie co u Ciebie jak się czujesz
                              kiedy pojawią się objawy. Pozdrawiam Asia.
    • ewkaczo Re: Do Asi Stach 07.10.04, 10:25
      czesc wam dziewcznyny!
      przepraszam ze sie wciskam w dyskusje ale zauwazylam ze jesescie zaawansowane
      jesli chodzi o pomiar temperaturysmile jak to jest jesli dzis mam 22dc i rano
      mialam temp37.00 to czy to cos oznacza? i jesli mialaby byc ciaza to temp
      powinna utrzymywac sie wysoka czy powinna spadac??? dzieki za ewntualne
      wyjasnieniasmile
      • asiastach Re: Do Asi Stach 07.10.04, 12:14
        Z tego co wyczytałam to temperatura wzrasta po owulacji i utrzymuje się do @
        jesli nie doszlo do zaplodnienia to spada z chwila pojawienia sie @ jesli
        utrzymuje sie po terminie to moze oznaczac to dzidziusia. U Ciebie
        najprawdopodobniej oznacza ze była owulacja bo chyba w 22 dc to jeszcze nie
        wiadomo czy to ciąża ale nie jestem ekspertem bo mierze temp. dopiero drugi
        miesiąc. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka