03.06.05, 12:51
czy wymaz wykazuje chlamidie i inne tego typu choroby?
robiłam i wyszedł ok, ale nie wiem, które choroby wyklucza...?
Obserwuj wątek
    • paula08 Re: wymaz 03.06.05, 12:57
      a robilas wyzmaz w kierunku Chlamydii??? ja jak sprawdzalam wlasnie Chlamydie
      to bylo to konkretne badanie w tym kierunku. Wymaz moze byc tez ogolnie na
      czystosc, niekoniecznie na Chlamydie, mysle, ze to sie robi oddzielnie, bo
      gdyby mozna bylo razem to by mi ginka nie robila dwoch wymazow...
      • espressoo Re: wymaz 03.06.05, 13:02
        nie to było na czystosc. jak myslisz czy oprocz wymazu na chlamidie powinnam
        zrobic jakies inne badania gin. (poza tymi z krwi)?
        • paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:11
          Cytologie pewnie robilas, posiew juz masz to jak dolozysz chlamydie to chyba
          bedzie kompleciksmile chyba, ze chcesz zrobic test na wrogosc sluzu, jesli nie
          robilas z krwi testu Friberga...
        • paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:13
          A wlasciwie zrobilas posiew z kanalu szyjki, czy wymaz na czystosc z
          pochwy???smile Strasznie to skomplikowanesmile)) piszesz o czystosci, ja za chwile,
          ze masz posiew, a posiewu mozesz wcale nie miec-pochrzanilo mi siesmile Takze
          podsumowaujac: cytologia, czystosc z pochwy, posiew z kanalu szyjki i
          chlamydiasmile
          • espressoo Re: wymaz 03.06.05, 13:18
            a posew z kanału szyjki, to co takiego? co to wykauje?
            cytologię i wymaz na czystosc robiłam.
            • paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:24
              Szczerze mowiac nie wglebialam sie w teamtsmile Na pewno tez wykazuje obecnosc
              bakterii, moze ma znaczenie, ze jest z szyjki, a nie pochwy, zawsze to troche
              inne srodowisko i moze to istotne... Trudno mi powiedziec, zanim zaczelam
              starania i leczenie robilam standard-cytologia, czystosc, a jak zaczely sie
              schody i poszlam do kliniki to na dzien dobry ginka kazala mi zrobic tez
              posiew... Moze ktoras z Dziewczyn bedzie wiedziala dokladnie dlaczego sie go
              robismile teraz mysle o hsg i tez badania nie zrobia bez aktualnego posiewu z
              szyjki, wiec cos w tym jestsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka