espressoo 03.06.05, 12:51 czy wymaz wykazuje chlamidie i inne tego typu choroby? robiłam i wyszedł ok, ale nie wiem, które choroby wyklucza...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula08 Re: wymaz 03.06.05, 12:57 a robilas wyzmaz w kierunku Chlamydii??? ja jak sprawdzalam wlasnie Chlamydie to bylo to konkretne badanie w tym kierunku. Wymaz moze byc tez ogolnie na czystosc, niekoniecznie na Chlamydie, mysle, ze to sie robi oddzielnie, bo gdyby mozna bylo razem to by mi ginka nie robila dwoch wymazow... Odpowiedz Link
espressoo Re: wymaz 03.06.05, 13:02 nie to było na czystosc. jak myslisz czy oprocz wymazu na chlamidie powinnam zrobic jakies inne badania gin. (poza tymi z krwi)? Odpowiedz Link
paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:11 Cytologie pewnie robilas, posiew juz masz to jak dolozysz chlamydie to chyba bedzie komplecik chyba, ze chcesz zrobic test na wrogosc sluzu, jesli nie robilas z krwi testu Friberga... Odpowiedz Link
paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:13 A wlasciwie zrobilas posiew z kanalu szyjki, czy wymaz na czystosc z pochwy??? Strasznie to skomplikowane)) piszesz o czystosci, ja za chwile, ze masz posiew, a posiewu mozesz wcale nie miec-pochrzanilo mi sie Takze podsumowaujac: cytologia, czystosc z pochwy, posiew z kanalu szyjki i chlamydia Odpowiedz Link
espressoo Re: wymaz 03.06.05, 13:18 a posew z kanału szyjki, to co takiego? co to wykauje? cytologię i wymaz na czystosc robiłam. Odpowiedz Link
paula08 Re: wymaz 03.06.05, 13:24 Szczerze mowiac nie wglebialam sie w teamt Na pewno tez wykazuje obecnosc bakterii, moze ma znaczenie, ze jest z szyjki, a nie pochwy, zawsze to troche inne srodowisko i moze to istotne... Trudno mi powiedziec, zanim zaczelam starania i leczenie robilam standard-cytologia, czystosc, a jak zaczely sie schody i poszlam do kliniki to na dzien dobry ginka kazala mi zrobic tez posiew... Moze ktoras z Dziewczyn bedzie wiedziala dokladnie dlaczego sie go robi teraz mysle o hsg i tez badania nie zrobia bez aktualnego posiewu z szyjki, wiec cos w tym jest Odpowiedz Link