Dodaj do ulubionych

Pilne fortakehl

04.12.11, 20:29
bardzo proszę o pomoc, czy to możliwe że dziecko 4 letnie reaguje na ten lek gorączką 39 stopni, p. doktor zaleciła nam ten lek wg. schematu sanum pon-piątek sankobi a sobota niedziela 2x dziennie po pół tabletki Fortakehl zaczęłam od wczoraj i pojawiła sie gorączka myślałam że to może od kaszlu bo mały był trochę podziębiony rano spadła a jak podałam tabletkę momentalnie podskoczyła do 38,5 a wieczorem nawet do 39 stopni, teraz poszedł spać nie zbiłam mu gorączki ma 39 bije się z myslami co teraz zrobić, doktorkę mam dopiero jutro od 12, dać mu nurofen dałam mu belladonne 5ch, bardzo ciężko i szybko oddycha śpi na górze a ja go słysze na dole,
proszę o pomoc jesli ktoś wie co robić
Obserwuj wątek
    • evik_k Re: Pilne fortakehl 07.12.11, 20:41
      jeszcze nie mogę dojść do ładu z dzieckiem po podaniu fortakehlu zadzaiłał na niego fatalnie wywołał u niego zapalenie oskrzeli, ale chyba damy radę bez antybiotyku, już nigdy nie podam tego dziadostwa
      • very.martini Re: Pilne fortakehl 08.12.11, 18:14
        a co powiedział lekarz, który to zaordynował?
        ja nie mam doświadczenia z tymi preparatami w ogóle, więc nic nie powiem.
        który to był fortakehl, z ciekawości pytam?

16%VOL
        22%VAT
        • evik_k Re: Pilne fortakehl 08.12.11, 21:45
          lekarka była bardzo zdziwiona pierwszy raz spotkala się z tym żeby dziecko tak silnie zareagowało na ten lek fortakhel D5 firmy sanum, ale stwierdziła że leki homeopatyczne czasem tak mają że zaostrzają objawy, próbowałam sama przerwać działanie tego leku podałam małemu czosnek natarłam go amolem, ale nie pomogło, dostałam od lekarki lek teovent na rozkurcz oskrzeli i chińskie granulki chyba one tak fajnie zadziałały bo mały już wraca do siebie, przede wszystkim super oklepywanie, pani doktor razem z pielęgniarką porządnie go wyklepały na 4 ręce i b. pomogło
          • very.martini Re: Pilne fortakehl 09.12.11, 13:00
            > silnie zareagowało na ten lek fortakhel D5 firmy sanum, ale stwierdziła że leki
            > homeopatyczne czasem tak mają że zaostrzają objawy,

nie czasem, a bardzo często i jest to ich normalne działanie, ale preparaty sanum nie są lekami homeopatycznymi i raczej nie wywołują takich reakcji, z tego, co wiem.
            jeśli chcesz leczyć homeopatycznie na serio, to sugeruję zmianę lekarza, bo widzę, że leczysz u osoby, która owszem, na pewno interesuje się terapiami naturalnymi, ale na pewno nie jest homeopatą. Jestem przeciwna, żeby takie osoby zabierały się za leczenie lekami homeopatycznymi, bo to właśnie z ich ust padają takie stwierdzenia, że "leki homeopatyczne czasem tak mają że zaostrzają objawy". To normalny i oczekiwany objaw:)
            Chyba że poprzestajesz przy naturalnej składance, Twój wybór, oczywiście.

16%VOL
            22%VAT
            • bobusie Re: Pilne fortakehl 09.12.11, 19:13
              Ja podawałam ten lek dziecku, sama też brałam - wiem, że na tym forum jakoś niepochlebnie się pisze o lekach sanum - nasza homeo stosuje i chwali, więc jakoś nie mając dużego wyboru jej się trzymam - ale u nas nie było tego typu zaostrzeń. Dziwi mnie natomiast trochę ten theovent zapisany przez homeopatę.
              • very.martini Re: Pilne fortakehl 10.12.11, 16:26
                Bobusie, nie o to chodzi, że coś mamy do leków sanum, ale jest jakaś tendencja do podciągania ich pod homepatię, choć sam producent tego nie robi, nie nazywając ich lekami homeopatycznymi. To po prostu nie jest homeopatia, tylko allopatia czerpiąca jakoś z homeopatii:)

16%VOL
                22%VAT
            • colitis Re: Pilne fortakehl 15.12.11, 14:15
              Ja mam leki sanum i pisze na wszystkich że sa to leki homeopatyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka