unija 13.06.04, 22:43 witam Siostra ma 16 lat i sklonnosc do czestych zwichnien, skrecen, kilka razy do roku tak od ok 4 lat:-( Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: skrecenia 14.06.04, 00:39 ja tylko w ramach doraźnej pomocy:) kilkoro z nas tu zgromadzonych, ja na przykład, zawsze ma pod ręką lekarstewko ARNICA MONTANA 30CH (ja zawsze mam tubkę w torbie) - do zażycia natychmiast po jakikolwiek urazie mechanicznym czegokolwiek (stłuczenia, uderzenia, złamania, skręcenie itp) - działa przeciwzakrzepowo i warto ją kilka razy zatankować co 2- 3 godziny. Potem można zmniejszyć potencje (do 9CH na przykład), ewentualnie zredukować liczbę tankowań, mnie bardziej pasuje ta pierwsza wersja. Na obrzęki - RUTA GRAVOLEONS 30CH - genialna, u mnie się zawsze sprawdza. Dobre dusze, niech mnie ktoś poprawi w kwestii potencji, ciągle sobie nie radzę... Awinn zawsze tu poleca 100 i wyżej, a ja się tak tych 30 uczepiłam... Odpowiedz Link
beba2 Re: skrecenia 14.06.04, 11:31 To nie Ty się Martini uczepiłaś. Tak piszo w mundrych ksiunszkach :P A ja to sobie od razu tankuję arnikę 9 CH co pół godziny i krwiaków brak, do obrzęku nie dochodzi. A Awinn to wyższa szkoła jazdy - nawet nie wnikam w mechanizm działania, ale chętnie bym posłuchala jakby cuś napisał. O ścięgnach już Awinn pisał. Polecał SYMPHYTUM 200 CH 1 - 2 x dziennie po 2 kule. Odpowiedz Link
akownik Re: skrecenia 15.06.04, 13:50 Z doswiadczenia wiem ze doskonale jest jedna dawka ARNICA C1000.Warto by sie zastanowic nad CALCAREA FLUORICA czy RHUS TOXICODENDRON.Trzeba by zlikwidowac sklonnosc zeby nie trzeba bylo ratowac w kolejnym skreceniu. Odpowiedz Link