05.10.12, 00:06
Czy może mi ktoś napisać jak długo działa Sulphur M, czy zastosowanie jego mogło spowodować bardzo brzydki kaszel i gęsty brązowawy katar i czy podanie antybiotyku może zakłócić jego pracę??? Lek homeopatyczny został podany 3-letniemu chłopcu w dawce 2x3kulki w odstępie 15-minutowym.
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Sulphur M 05.10.12, 08:20
      Sulphur dziala dlugo. Ale nie mozemy tak to okreslic ze jesli podany Sulphur 1000C (M) to bedzie dzialac 3 miesiacy, a jesli Sulphur 200C, to 1 miesiac. W homeopatii to bardzo indywidualne. Zalezy od pacjenta, stopnia Similimum, czyli podobienstw, rodzaju choroby (ostra czy przewlekla), mozliwosci antidotum itd.
    • halszka111 Re: Sulphur M 05.10.12, 10:33
      Najlepiej skontaktować się z homeopatą który zalecił lek zeby ocenił sytuację (on zna dziecko bo przeprowadzał wywiad). Na brzydki kaszel i katar też mozna dać odpowiedni lek homeo jesli to nie efekt sulfuru, dlaczego od razu chcesz dawać antybiotyk?
      • qela Re: Sulphur M 05.10.12, 10:58
        Jestem z Warszawy a Pani Homeopatką (jest także pediatrą) w tym mieście przyjmuje pacjentów tylko trzy razy w miesiącu. Oczywiście od razu skontaktowałam się z nią i opowiedziałam o moich spostrzeżeniach i mam wrażenie, że była trochę zdziwiona taką reakcją dziecka. Powiedziała także, że mogla być już infekcja (utajona) w organizmie a lek po prostu spowodował nasilenie się objawów i infekcja się rozszerzyła. Ponadto stwierdziła żeby jakiś lekarz osłuchał dziecko. Tak też zrobiliśmy poszliśmy do pediatry rejonowego i okazało się że oskrzela i płuca są czyste. Nie mniej jednak kaszel się bardziej nasilał. W środę poszliśmy ponownie na osłuchanie i wtedy wyszły zmiany w oskrzelach. Po telefonie z Homeopatką dowiedzieliśmy się tylko tyle, że niekiedy antybiotyk jest niezbędny i trzeba go podać. Nie wiem za bardzo co mamy teraz robić bo na ulotce od Homeopatki dostaliśmy instrukcję zastosowania leku oraz informację, że w trakcie leczenia homeopatycznego nie można podawać innych leków homeopatycznych. Poradźcie co robić??? Bardzo się boję tego kaszlu gdyż on jest na prawdę bardzo brzydki zaś synek jest obserwowany u alergologa (pulmonologa) pod kątem astmy oskrzelowej infekcyjnej. Aha zaznaczę tylko, że kaszel jest zawsze z rana po przebudzeniu oraz w ciągu dnia po wysiłku - np. po bieganiu, skakaniu itp. Noc bez kaszlu.
        • wiktor.online Re: Sulphur M 05.10.12, 11:24
          qela, radzic co zrobic dla Twojego dziecka moze tylko homeopata albo pediatra. Czyli decyduj u kogo bedziesz leczyc dziecko i lecz. Antybiotykiem u pediatry czy homeopatia u homeopaty. Ale widac ze kwalifikacja homeopaty dosc niska, bo w takiej prostej sytuacji nie moze wam pomoc. Watpie ze ona wam dalej pomoze. Szykaj innego homeopate.
        • halszka111 Re: Sulphur M 05.10.12, 11:42
          No to Was homeopatka zbyła. Faktycznie, przy takim podejściu lepiej poszukać innego homeopaty, który nie umywa rąk w trudniejszej sytuacji i od razu nie zaleca stosowania antybiotyku.
        • radio_wolna_polska Re: Sulphur M 05.10.12, 11:44
          qela, przecież masz prawie w Warszawie bardzo dobrą homeopatkę klasyczną, bo w Józefowie i to po Akademii Homeopatycznej u samego prof. G.Vithoulkasa. No to czego chcieć więcej od życia. A jak nie pasuje, to się odpala gumy i w Polskę :)
          • qela Re: Sulphur M 05.10.12, 16:32
            Serdeczne dzięki za odpowiedzi. Właśnie napisałam eM do Pani Renaty z Józefowa i czekam na wiadomość zwrotną. Opisałam wszystko po kolei i teraz czekam.
            Tak na marginesie to zrobiliśmy błąd idąc do homeopaty, który przyjmuje tylko 3-razy w miesiącu. Ale cóż Polak mądry po szkodzie.
            • radio_wolna_polska Re: Sulphur M 06.10.12, 08:20
              qela, proszę napisz-opisz za jakiś czas jak się sytuacja rozwinęła z Panią Renatą Polak-Gardaś. Bo ja też mam sporo chętnych do niej, a może sam po raz enty wybrałbym się i zaczął wszystko od nowa w dobrze znanej mi metodzie. Tylko, że one/oni nie znają nikogo kto by się leczył z dobrym skutkiem u Pani Renaty. Naucyni moim doświadczeniem, one/oni już nie takie głupie są, tylko żądają namacalnych dowodów na te wszystkie sukcesy w homeopatycznym leczeniu.
              • qela Re: Sulphur M 06.10.12, 12:14
                Ok, pewnie że napiszę kilka słów. Umówiliśmy się na wizytę za trzy tygodnie.
                A tak po krótce Pani Renata poleciła, żeby małemu dodać do mleka zwykłej kurkumy i tak też zrobiłam tylko kurkumę dodałam do kaszki i są już pierwsze efekty. Kaszel się zmniejszył i jest krótszy. Chyba działa :)
                • minutek1 Re: Sulphur M 07.10.12, 19:11
                  witam a moge spytać dlaczego za trzy tygodnie? tylu ma pacjentów?
                  Może ktoś jeszcze coś więcej napisze o tej Pani homeopatce? A skad wiadomo,że się tam kształciła? Jak w ogóle sprawdzić autentyczność homeopaty i jego kwalifikacje?
                  • qela Re: Sulphur M 07.10.12, 21:41
                    Mogliśmy się spotkać dużo wcześniej ale nam pasuje sobota. Pani Renata zaproponowała następną sobotę albo za trzy tygodnie - wybraliśmy drugi termin, ponieważ dopiero wtedy będziemy mogli podać inny lek homeopatyczny bo ten co dostaliśmy działa długo a nie powinno się podawać dziecku kilku leków naraz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka