17.05.13, 07:39
Cześć,
zaczęło się od tego, że mój chłopak dostał anginy, a ja się nim opiekowałam - tak się zaraziłam. Miał czopy na gardle, chcieliśmy go wyleczyć (po konsultacji tel. z homeopatą) Mercurius Solubilis 30CH - 3 granulki pod język, potem jedna do wody i pić w razie potrzeby. Niestety wcale nie pomogło, gardło zapuchło przeokropnie, gorączka 39,5 utrzymywała się od kilku dni, więc zdecydował się pójść do lekarza. Gardło było aż sine, dostał antybiotyk który od razu pomógł. Poza tym pomagało płukanie gardła wodą z solą.
Teraz przerzuciło się na mnie, przy przełykaniu boli mi gardło po prawej stronie (wraz z uchem). Praktycznie ledwie przełykam. Wczoraj rano wzięłam 3 granulki Mercurius (gdy czułam że się zaczyna) i w dzień było ok, wieczorem zaczęło się na nowo. Dzisiaj rano zaczęłam pić z wody, niestety jest co raz gorzej z tym gardłem. Kupić coś innego? Jakieś opinie o Angin Heel?
Obserwuj wątek
    • ziutka0 Re: angina 17.05.13, 07:47
      Antybiotyk jaki dostał to Klabax , zapomniałam dodać - miał biały nalot na języku. Chyba mam już ropień, bo chłopak się przyjrzał gardłu i zobaczył po bolącej stronie "ciemne zgrubienie wielkości diody" wypełnione czymś.. szarym, zielonkawym?
      • ziutka0 Re: angina 17.05.13, 08:18
        Tak myślę czekając na odpowiedzi... a może zastrzyki z Echinacea argentum? Kiedyś brałam na różne przeziębienia...
        Co to Klabaxu - po nocy po wzięciu u chłopaka pojawiły się przekrwione oczy, jest co raz gorzej. Powiedział że dzisiaj już nie będzie brał, oczy są po prostu całe czerwone i zaczęły już piec... Gdy przeczytaliśmy listę działań niepożądanych przeraziliśmy się.
        • halszka111 Re: angina 17.05.13, 10:46
          Ziutka, to pomógł ten antyiotyk czy nie? W każdym poście piszesz co innego.
          • ziutka0 Re: angina 17.05.13, 13:13
            halszka111 napisała:

> Ziutka, to pomógł ten antyiotyk czy nie? W każdym poście piszesz co innego.

Pomógł chłopakowi, ja go nie chcę brać. Ciągle mi gardło boli tylko z jednej strony, aż do ucha.
            • ziutka0 ratunku 17.05.13, 14:56
              co raz gorzej :( mam na migdałkach białe grudki, popijam mercurius i płuczę gardło jodyną/solą
              • shiva772 Re: ratunku 18.05.13, 23:55
                Lymphomyosot weź. Najpierw tabletkę co godzinę (z 3-4 tabletki) potem coraz rzadziej. Mi pomaga. Angeenheel na twoim etapie może już nie pomóc, ja to biorę w samych początkach anginy, jestem osobą na którą mercurius w ogóle nie działa (na moje dzieci działa).
                • ziutka0 Niestety 19.05.13, 08:58
                  Niestety nie doczekałam się odpowiedzi, a z bólu już nie wytrzymywałam, trafiłam do laryngologa i dostałam (po raz pierwszy od 10 lat, czyli od kiedy stosuję homeopatię) antybiotyk.
                  Ból jest taki, że ślinę wypluwam zamiast ją połykać... Mam nadzieję że pomoże, już mi wszystko jedno, nie mogę znieść tego bólu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka