Dodaj do ulubionych

syrop Alvia - zaparcia

28.07.05, 13:35
Witam,
mam do was pytanie , moja 2-letnia córeczka od jakiegoś czasu cierpi na
zaparcia ( nawykowe). Za namową z forum Zdrowie, zakupiłam syrop
homeopatyczny Alvia - podobno działa rewelacyjnie,tylko na syropie napisane
jest, że przeznaczony jest dla dzieci pow. 6 roku życia. Z wyżej wspomnianego
forum wiem, ze jednak mamy stosują ten syrop też u młodszych dzieci. Czy
naprawę mogę zastosować go u mojej dwulatki?
z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • akownik Re: syrop Alvia - zaparcia 28.07.05, 13:53
      Informacja ze strony firmy Dagomed,producenta syropu: Dzieci: doraźnie 1
      łyżeczka 3-5 razy dziennie.Nic nie piszą tam o wieku dzieci.Tyle,że może się
      okazać,że akurat Twojemu dziecku nie pomoże.Bo może właściwszy
      będzie:Opium,Plumbum lub jeszcze coś innego.
      • a.nya Re: syrop Alvia - zaparcia 28.07.05, 14:09
        no właśnie na stronie nie ma wskazania ograniczenia wiekowego dla dzieci
        natomiast na opakowaniu syropu owszem jest. Na razie dałam małej tylko 1x i
        zobaczę. Niestety pozostałych produktów, które polecasz niestety nie znam ale
        dziękuję poczytam na ich temat.
        • teresatara Re: syrop Alvia - zaparcia 03.08.05, 10:52
          A nie prościej, zdrowiej, taniej i przyjemniej podać dziecku koniecznie tarte jabłko? A może czarne jagody lub borówkę amerykańską? Sprawdzone od lat przez nasze mamy i babcie!!!!!
          • granna Re: syrop Alvia - zaparcia 03.08.05, 15:09
            Przy nawykowych zaparciach niestety nie jest prościej i taniej i babcine jablko
            jest niewystarczające.
            Co do syropu to sie nie wypowiem, jedno tylko,z własnego doświadczenia też
            dorzucę. Jeśli jest prawidłowo zbilansowana dieta, są owoce, warzywa i
            odpowiednia ilośc płynów a zaparcia nadal są to zastanowiłabym się nad
            odstawieniem na próbe nabiału. Ja całe życie walczyłam z zaparciami i calkiem
            niespodziwanie okazało sie ze problem zniknął, gdy karmiąc dziecko musiałam
            przejść na diete antykrowią :) Doczytałam wtedy, że i nietolerancja i uczulenie
            na nabiał mogą się objawiac zaparciami. Dotąd kojarzyłam z tym tylko rozwolnienia :)
            Co do leków wymienionych przez Akownika to po prostu 2 z kilku albo kilkunastu,
            które przy zaparciach mozna stosować w zależności od objawów. JAk wszystkie
            zreszta leki w homeopatii :)
            Pozdrawiam
            PS moze zastrzeżenie wiekowe na opakowaniu wynika z jakiegoś składnika bazowego
            tego syropu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka