Dodaj do ulubionych

Candida a homeopatia

16.12.06, 22:07
Interesuje mnie Wasze zdanie na temat leczenia candidy homeopatią. Czy były
rezultaty i czym leczyliście.
Czytałam wątek candida na stronach tego forum ale o homeopatycznym leczeniu
raczej nikt nie pisał.
Słyszałam o kropelkach z Sanum Candida albicansan, że śa dość dobre, ale
chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej.
Dieta oczywiście jest prowadzona.

Proszę "mądre głowy" o wypowiedż.
Obserwuj wątek
    • patchwork30 Re: Candida a homeopatia 16.12.06, 22:17
      Leczenie preparatem z Candidy, nie jest homeopatyczne, tylko izopatyczne.
      Roznica jest taka, ze w homeopatii leczy sie podobnym (czyli dobiera sie taki
      lek, ktory bylby w stanie u zdrowego wywolac podobne objawy, jakie ma chory),
      zas w izopatii leczy sie identycznym. Czyli np. na Candide daje sie
      rozcienczona, spotencjonowana Candide. U niektorych osob preparat ten
      wystarcza, by pozbyc sie drozdzaka, u innych pomaga niewiele, lub wcale i
      potrzebny jest homeopatyczny lek na calosc objawow.
      • renste Re: Candida a homeopatia 17.12.06, 18:24
        Moja córka miała dwa szczepy grzybów;candidę i coś innego,nie pamiętam nazwy.
        Była leczona 6 tygodni citrokehlami i innymi tego typy lekami.I jest czysta jak
        łza :))).
        Ale to leczenie wymaga systematyzacji,bo codziennie mała brała oprócz stałych
        dodatkowe inne leki.Ja rozpisałam wszystko na dni,co ,kiedy,bo bym się
        pogubiła.Ale grunt,ze się udało:).

Dostawała tylko ...kehle itp.,żadnej diety czy innych metod nie stosowalismy.
        • iwo.11 Re: Candida a homeopatia 17.12.06, 20:15
          No tak.
          Synek bral przez 2 miesiące ketokonazol w wymiarze 1/4 tbl. co dziennie.
          Oczywiście jest na diecie. Dostał standardowej reakcji di of ( nie wiem jak się
          to pisze). A teraz dr zecila mu albicansan D5 w kroplach, Exmykhel w czopkach i
          Alkalin w tabl. aby odczyn kwasowości w organizmie bardziej zneutralizować. Juz
          kwasowość znacznie jest mniejsza 9rok nad tym pracowaliśmy).

Nie wspomnę juz, że probacti 4 bierzemy też od roku i badania wykazały swietne
          ich namnożenie w jelitach, ktore kiedyś były ze stanem zapalnym a teraz juz nie
          są.

Citroseptu nie stosujemy, bo to chyba nie jest w zgodzie z homeopatią? A ją
          stosujemy, bo synek jest alergikiem i tatus astmatykiem. Nawiasem mówiąc to
          tylko raz zaliczyliśmy wpadke z antybiotykiem ale bardzo na zle to nam wyszło.
          Bo dlatego wpadla nam candida. Michalek brak grzybkow utrzymywał prze 1,5 roku.
          Wiemy to z dużą dokladnością bo robimy badania organiczne moczu i kału.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka