charisma33 23.01.07, 10:16 dr Stec,która przyjmuje na Strąkowej w Krakowie?Proszę o opinie. Znam nazwiska innych,których polecacie,ale ordynują daleko od mojego miejsca zamieszkania. Dzięki:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: Czy ktoś z Was leczył się u pediatry-homeopat 23.01.07, 15:24 Powiem tak,pare tygodni temu obiło m się o uszy,ze dr.Zofia Stec przyjmuje na Strąkowej jako pediatra-homeopata.Wiele lat temu,conajmniej 8 korzystałam z wizyt domowych dr.Stec gdy moje starsze chorowało jak to zwykle bywa w weekendy a nie istniała jeszcze wtedy instytucja dyżurów całodobowych,więc trzeba było wołać do domu.Wybrała tą panią z uwagi na to,że jest lekarzem szpitalnym,zresztą bardzo miła i kontaktowa kobieta.Nie wiem jak długo trudni się homeopatią ale wtedy "żelazny zestaw na górne drogi oddechowe to był antybiotyk+mukolina+eurespal+codeina na noc"-bardzo daleki zestaw od homeopatii..."Cieszy mnie,że zmieniła styl leczenia ale u nas wtedy nawet nie wspomniała o kulkach.Dziś byłam na wizycie u dr.Kowalskiej(pierwsza wizyta),spostrzeżenia mogę przedstawić na priv zainteresowanym :) Odpowiedz Link
charisma33 Re: Czy ktoś z Was leczył się u pediatry-homeopat 23.01.07, 16:00 Dzięki za odpowiedz!Byłabym zainteresowana wrażeniami z wizyty.Czy można do dokor dzwonić w razie potrzeby i czy podaje przez telefon ew.kurację na poczatek choroby? Starszgo synka leczyłam u dr Miśtala,byłmały i nie chorował.MIał raczej problemy alergiczne.Byłam zadowolna,ale ponieważ b.trudno dodzwonić się do niego zmieniliśmy lekarza na dr Nowotny z Żabińca.I to ona wyciągala Miska z różnych infekcji(łącznie z zapal.oskrzeli),a poszedł wtedy do przedszkola,wię chorował strasznie.Prztrwaliśmy bez antyb. Mam teraz drugiego synka i chciałabym go równiez objąć opieką homeop.,a dr Nowotny tak daleko ode mnie ordynuje:-(( Dr Kowalska jest bliżej,tylko nie ukrywam cena za wizytę 80 zł troche zaporowa,a co z wizytami kontrolnymi? Sorry za długi post.Pzdr. Odpowiedz Link
omamamia1 Re: Czy ktoś z Was leczył się u pediatry-homeopat 23.01.07, 16:36 Napisałam na pocztę gazetową. Odpowiedz Link
charisma33 Re: Czy ktoś z Was leczył się u pediatry-homeopat 24.01.07, 11:37 Dzięki,odpisałam na wiadomość.Mam nadzieję,że doszła.Jeśli nie daj znać:-) Odpowiedz Link
renste Kowalska 06.08.07, 12:18 Witaj. No i mały się rozłożył,a Kowalskiej nie ma:(.zawsze mam pecha. Ma założone zatoki i nic mu z nich nie schodzi.Dopiero jak kichnie,albo popłacze nos mu się trochę oczyszcza.Od tego wew.kataru kaszle.Pójdę go osłuchać do przychodni,bo mi się ten kaszel nie podoba. Podaję mu sulfura z wody od kilku dni,ale oprócz nocnych stanów podgorączkowych nic więcej poprawy nie widzę:(. Spróbuję dostać się do Zawiślaka,albo Miśtala,bo antybiotyków nie podam.Zresztą na zapalenie oskrzeli wiem co małemu podać.Tylko te zatoki mnie martwią,bo jestem bezradna. Wyczytałam na forum i Cinabaris-z Dagomedu.Co o tym myślisz? Przepraszam ,że ci głowę zawracam,ale zastanawiam się co robić. A Kowalskiej pewnie nie ma do przyszłego tygodnia.Wiesz coś na ten temat? Pozdrawiam , Renata Odpowiedz Link
renste Re: Kowalska 06.08.07, 12:20 O ,kurcze,to miało pójść na pocztę hi hi.Ale może ktoś coś doradzi,skoro poszło na forum. Odpowiedz Link
gniadus Re: Kowalska 06.08.07, 17:55 Dr Miśtal planuje urlop w najbliższych dniach. Byliśmy na wizycie kontrolnej stąd wiem. Pozdro Odpowiedz Link
anul1 Re: Kowalska 08.08.07, 15:46 Witaj, u nas też Pani dr K była potrzebna i trafilismy akurat na urlop( una s tak zwykle bywa niestety).Sama w podobnej-zatokowej sprawie jak u Twojego synka podawałam SinuspaX-i to był strzał w 10!U nas konstytucja nie dała rady niestety... Odpowiedz Link
renste Re: Kowalska 09.08.07, 11:40 Oj ciężko bez naszej dr:(. Zaczęłam stosować euphorbium do noska-podziałało,katar schodzi!!! Kaszel z suchego -po Laringsapis zrobił się mokry więc odstawiłam.Oskrzela czyste,ale wydzieliny mnóstwo.Cholerka nie pamiętam co dawaliśmy na mokry.chyba kompleks Bronchicum,ale głowy nie dam,więc nie podaję.W opisie lek jest na zap.oskrzeli.Oskrzela osłuchane-czysto. Wczoraj zagorączkował do 38.9.Dziś spokój,mnioej wydzieliny,ale i tak jakiś syrop trzeba dać.Tylko co??/ drosetoux kiepsko działa. Zrobiłam syrop z cebuli . Konstytucję dalej pijemy:).Byle do poniedziałku-już dr K.będzie::))). Anul,zaglądasz czasem do małej Wiktorii? Pozdrawiamy Odpowiedz Link