sous_sol 13.02.07, 14:09 Czy są jakieś leki homeopatyczne leczące anemię niedobarwliwą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: Anemia w ciąży 13.02.07, 14:35 www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/ferrum.html Odpowiedz Link
beba2 Re: Anemia w ciąży 15.02.07, 19:31 Przepraszam, ale wykasowałam tych troli siejących zamęt. Po pierwsze nie ma powodu do paniki, a po drugie nawet jak matka ma ogromne niedobory pierwiastkow, to głownie ze szkodą dla siebie i w sumie "z powodu" dzieciątka. Ono sobie da radę, bo i tak wykorzysta wszystko co w matce najlepsze :) Spróbuj tego preparatu i po trzech tygodniach znowu zrób badanie kontrolne krwi: FERRUM COMPLEXE LEHNING NR 29 Anemia , osłabienie, brak apetytu, rekonwalescencja. Osłabienie w zaburzeniach miesiączkowych i w przebiegu klimakterium. Anoreksja Postać leku i skład : Tabletki - 1 tabletka 0,25g zawiera: Ferrum metallicum D3, Aloe D3, Platina muriatica D5, Arsenicum album D4 aa 0,060g, Vehiculum ad 0,25g. Wskazania: Anemia niedobarwliwa. Osłabienie. Działanie: Lek działa pobudzająco na układ krwiotwórczy, ma właściwości rewitalizujące i ogólnie wzmacniające. Polecany przy : - anemii niedobarwliwej, - braku apetytu u słabo rozwijających się dzieci, - poinfekcyjnym osłabieniu organizmu, - rekonwalescencji po operacjach, krwotokach, porodach, zatruciach, - osłabieniu w okresie pokwitania i menopauzy, - osłabieniu towarzyszącemu zaburzeniom miesiączkowym, - osłabieniu po chorobach u pacjentów w podeszłym wieku, - osłabieniu u szybko rosnącej młodzieży, - anoreksji. Można stosować równolegle z : Carominthe Dawkowanie: Jeżeli lekarz nie zaleci inaczej : 3 x dziennie 2 tabletki do ssania, 1 godz. przed posiłkami. Dzieci poniżej 10 roku życia : podawać połowę dawki, 1 godz. przed posiłkami. Opakowanie: 80 tabletek po 0,25g. Odpowiedz Link
jaga1968 Re: Anemia w ciąży 15.02.07, 21:17 Nie wiem jakimi lekami, ale wiem na pewno, że sie leczy, bo moja znajoma w ciązy właśnie leczyła skutecznie anemię u naszej pani doktor. Co prawda ginekolog, gdy się o tym dowiedział, twierdzil, że powinna iść do "zwykłego "lekarza po preparaty z żelazem, ale nie potrafil wyjaśnić w czym miałyby być lepsze od homeopatycznych. (skoro te też pomogły, a nie mają skutków ubocznych w odróżnieniu od zelaza). Odpowiedz Link
sous_sol Re: Anemia w ciąży 16.02.07, 20:08 Dzięki za odpowiedzi, anemię trzeba leczyć ponieważ dziecko przed porodem magazynuje u siebie zapas na sześć miesięcy i czasem zdarza się, że nie wystarczy. Odpowiedz Link