Dodaj do ulubionych

łuszczyca

12.06.09, 15:20

Czy jest na nią lek homeopatyczny. Bardzo wierzę w skuteczność

tych leków bo stosowałam niejednokrotnie w przeziębieniu.

Serdecznie pozdrawiam i proszę o poradę. Maria
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: łuszczyca 14.06.09, 01:31
      Niejeden lek ma objawy łuszczycy w swoim obrazie, ale problem jest
      rozległy, więc jedyne, co można zaproponować, to wizyta u homeopaty.

16%VOL
      22%VAT
      • maria88 Re: łuszczyca 16.06.09, 15:49
        Z tym to gorzej bo w pobliżu nie ma takiego specjalisty.
        • very.martini Re: łuszczyca 16.06.09, 16:10
          A skąd jesteś?

16%VOL
          22%VAT
    • daya23 Re: łuszczyca 26.03.10, 09:02
      Łuszczyca jest bardzo trudna do leczenia, z mojego doświadczenia
      wiem, że jedynie co pomaga i leczy na stałe jest bardzo starannie
      dobrany lek konstytucjonalny, leczenie trwa długo i wymaga
      absolutnej dyscypliny pacjenta.Porada jakaś na forum jaki lek ewent.
      można by zastosować jest wykluczone. Wyniki mojego leczenia tej
      choroby to 65-70% pozytywne. mój e-mail meiks554@web.de
      • very.martini Re: łuszczyca 26.03.10, 13:12
        Przepraszam, chcesz leczyć kogoś przez e-mail???

16%VOL
        22%VAT
        • beba2 Re: łuszczyca 26.03.10, 14:39
          Nie wytrzymam... Ona myśli, że my nie wiemy :)
    • margosiek Re: łuszczyca 31.03.10, 10:22
      Ja w zeszłym roku korzystałam osobiście z pomocy homeo (zawsze były to dzieci).
      Zmieniano mi leki i kazano przy tej chorobie jeść zielone warzywa (wszystko co
      zielone, rosnące nad ziemią) - śmieszne, ale czego się nie robi, żeby się pozbyć
      wysypu jak nigdy. Piłam mnóstwo wody, łykałam selen, kupiłam sól z morza
      martwego i inne kosmetyki, jadłam zieleninę (zresztą lubię!)i przyznam, że nie
      wiem kiedy zaczął wysyp ustępować. Opalanie w lecie + olejki - natłuszczanie!
      Życzę udanego leczenia i pozdrawiam!
    • strooos Re: łuszczyca 30.07.24, 10:57
      Łuszczyca pojawiła się u mnie nagle. W ciągu dwóch tygodni wysypało mnie tak, że najchętniej zamknęłabym się na cztery spusty i nigdy więcej nie wychodziła do ludzi. Ludzie na ulicy spoglądali na mnie, było to straszne. Jednak po ponad roku leczenia bez rezultatów u homeopaty, dzięki koleżance trafiłam do Konopnej Farmacji Poznań. Tam dowiedziałam się, że można skutecznie pozbyć się łuszczycy.

Odzyskałam wiarę, że będę mogła w końcu założyć spódniczkę i krótki rękaw. Łuszczyca jest reakcją organizmu na stres; gdy organizm nie radzi sobie psychicznie, broni się w ten sposób. Stosuję od początku olej CBD 5% , który jak dowiedziałam się rewelacyjnie obniża kortyzol, odpowiedzialny za stres - ważne aby był dobrej jakości
      Kiedy jeszcze chodziłam do lekarza, brałam mnóstwo tabletek, ale od Konopnej Farmacji dowiedziałam się, że to pogarszało sprawę, ponieważ organizm musiał bronić się nie tylko przed stresem, ale również przed substancjami zawartymi w lekach. Najpierw stosowałam dietę odkwaszającą organizm przez dwa tygodnie. Jadłam praktycznie same warzywa gotowane na parze i surówki, a na kolację zupy robione na wywarze warzywnym. Już w ciągu tych dwóch tygodni zaczęły się pojawiać pozytywne zmiany. Do diety dodałam suplementację MSM, czyli siarki organiczną firmy Pharmovit, oraz olej z czarnuszki. Zostałam uświadomiona w tej aptece konopnej, że tymochinon w czarnuszce działa przeciwutleniająco i również hamuje stres oksydacyjny. Oprócz tego należy całkowicie wykluczyć mleko i jego przetwory w każdej postaci, ponieważ, wbrew reklamom, mleko od krowy nie jest zdrowe, a w rzeczywistości pogarsza stan zdrowia i może wywoływać niektóre choroby.

Obecnie zaczynam drugi miesiąc od rozpoczęcia suplementcji diety i naprawdę jest już świetnie. Mam czystą głowę. Na początku z kosmetyków stosowałam szampon Saborea i serum tej samej serii firmy Cannadem oraz maść dr. Retter 24% z hologramem na opakowaniu, oryginalna receptura. Teraz łuszczyca pozostała jedynie na nogach, szczególnie na łydkach, ale to i tak super wynik gdyż byłam praktycznie całe je pokryła. Teraz wszystko powoli się cofa. Bardzo cieszę się, że wreszcie udaje mi się pokonać tę chorobę dzięki produktom z konopi, czarnuszce i minerałowi jakim jest siarka organiczna. Nie wchodzę często na fora, ale jeśli możecie, przekażcie te informacje innym chorujacym na to świństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka