14.06.12, 12:25
Wczoraj przeżyłem totalny szok. Józefów upodobnił się do Wenecji bardziej niż sąsiedni Otwock który po ulewnych deszczach miał to w zwyczaju. Rekordowa kałuża której przyznał bym palmę pierwszeństwa powstała przy rondzie Andriollego. Wczoraj mój samochód w tym miejscu przerodził się w amfibię a ostatecznie skończył jako łódź podwodna. A to za sprawą sporych rozmiarów samochodu ciężarowego który śpiesząc się do stolicy wygenerował falę tsunami która dokładnie sprawdziła bezczelność mojego rodzinnego piekielnego rydwanu. Udało się przebrnąć suchą tapicerką niestety obudowa silnika nie wytrzymała i popłynęła w siną dal. Krótka wizyta w warsztacie samochodowym pozwoliła mi na kontynuację mojej wyprawy na wielkie wody. Po przeżyciach w Józku miałem spore obawy przed zmierzeniem się z tym co mogło mnie spotkać w Otwocku. A tu wielkie rozczarowanie, okazało się że najgorsze doświadczenia z żywiołem miałem już za sobą.
Zastanawiam się skąd taka zmiana wizerunkowa Józefowa po zwykłej jak na tą porę roku ulewie. Wydawało mi się że Józefów jakoś do tej pory radził sobie z megakałużami lepiej od Otwocka. Czyżby w tym roku zapomniano oczyścić studzienek chłonnych?
Obserwuj wątek
    • surmia Re: Wenecja 14.06.12, 12:49
      E tam, zaraz zapomniano.
      Po prostu we wszystkim chcemy być lepsi od Otwocka wink

Ale tamta orlenowska kałuża fajna jest, to fakt.
      Choć mają ulubioną jest ta na Granicznej, przed Daglezją smile

Zobaczcie, ile emocji można przeżyć w takim Józku. Szkoda się ruszać dalej za przygodami smile
    • jozee Re: Wenecja 14.06.12, 12:53
      A propos wody to przypomnijcie sobie wylaną Wisłę niedaleko Nadwiślańskiej i spójrzcie całościowo na aktualny temat związany z wyrąbem drzew Pod Dębami,wpisami radnego Batorskiego z jakimiś zdjęciami oraz pojawieniem się "inwestora" na forum.Moim zdaniem Dęby będą początkiem głośnej afery w Józefowie i to nie za sprawą malkontentów, tylko za sprawą ludzi, dla których zdrowy rozsądek oraz litera prawa są jeszcze mimo wszystko ważne.
      • jsb1685 Re: Wenecja 14.06.12, 13:04
        gdzie byli ci ludzie, gdzie ty byłeś gdy pan mieszkający nad łachą zniszczył kilka hektarów naturalnych terenów zalewowych nad Wisłą?
        • jozee Re: Wenecja 14.06.12, 20:45
          On nie mieszka nad Łachą tylko w Karczewie.A ja wtedy przyczepką niewiadowską wywoziłem tam gruz bo akurat remontowałem sobie łazienkę.Gdybym wtedy wiedział co zrobi z tym jeziorem i okolicznymi terenami to dałbym mu po prostu w twarz.Pamiętam z dzieciństwa, że była taka wylewka Wisły, że woda podchodziła pod tars Dębów.Pamiętacie taras w Hotelu Pod Dębami?Tam właśnie podchodziła woda.Dzisiaj czasy są inne i jeżeli kolejny bankrut zacznie niszczyć przyrodę przy niemocy urzędników to będzie to oznaczało, że te czasy wcale nie są takie inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka