19.11.13, 18:24
Czy w tym roku będziemy mieli w Józefowie lodowisko?
Obserwuj wątek
    • baja125 Re: lodowisko 20.11.13, 16:20
      Z wczesniejszych informacji wiem,ze NIESTETY nie.Za to w lecie mamy sztuczna plaze,mimo.ze prawdziwa jest 500 metrow dalej.
      • tiggia Re: lodowisko 20.11.13, 22:19
        Dziękuję, Baja... oj, ale to bardzo niedobrze sad
        • kuballa112 Re: lodowisko 20.11.13, 23:38
          Jeśli dobrze pamiętam z "odpowiedzi burmistrza" na stronie UM to lodowisko ma wrócić za rok! smile
          • baja125 Re: lodowisko 21.11.13, 01:00
            Wydaje mi sie ,ze rok temu tez byly takie obiecanki.
            • xymena Re: lodowisko 21.11.13, 09:28
              Bardzo, bardzo żałuję braku lodowiska. Zimą liczba sensownych rozrywek ruchowych dla młodzieży jest naprawdę ograniczona, i moje nastolatki chodziły bardzo często. Młodszy syn też z zapałem się uczył, a najmłodsza cieszyła się, że za rok ona też będzie. Niestety, za rok już nie było lodowiska.

Burmistrz odpisał kiedy na moje zapytanie, że przecież w czasie ferii młodzież ma basen i zajęcia na hali. Po pierwsze, na lodowisko dzieci mogą chodzić przez całą zimę i również w weekendy, a nie tylko w ferie, po drugie, lodowisko to aktywność na świeżym powietrzu, co ma jednak znaczenie, a po trzecie, pływanie naprawdę nie jest sportem dla każdego i na kazdy dzień, zwłaszcza zimą. Przynajmniej dla zwykłego człowieka, nie zawodnika. A zajęcia na hali raczej nie są organizowane z przeznaczeniem dla 16-18 latków, zwłaszcza takich jak moi, którzy nie są szczególnie dobrzy w zadnej uprawianej tam dyscyplinie i nie bardzo mają ochotę się z tym faktem afiszować w grupie. Czyli przeciętnych.

Podsumowując - lodowisko było super. Niestety, było.
              • tiggia Re: lodowisko 21.11.13, 20:42
                Dokładnie tak! Pływać możemy przez cały rok, żadna atrakcja. A ruch na świeżym, zimowym powietrzu jest nieoceniony. Może w Wawrze będzie lodowisko, tak jak w zeszłym roku
    • cinqueterre Re: lodowisko 22.11.13, 12:11
      Ja, w trakcie ostatniego (jak sie okazalo) sezonu naszego lodowiska zakupilem lyzwy dla calej rodziny, aby sie cieszyc w czasie kolejnej zimy i niestety....
      Szkoda, choc jak sobie przypomne jak wygladal stan tafli i ciagle problemy z rolba, to moze nie ma czego zalowac.
      • tiggia Re: lodowisko 22.11.13, 21:31
        W Wawrze tafla chyba i tak gorsza. No ale dla codziennego potrenowania dobre i tosmile
        • patsik Re: lodowisko 23.11.13, 10:05
          Bardzo ubolewam.
    • terpu Re: lodowisko 23.11.13, 22:18
      Nie zapominajcie, że rok 2014 będzie rokiem CUDÓW.
      Radni dopiero zaczęli rozmowy na temat budżetu na 2014 rok, i może znajda się jakieś środki na lodowisko tongue_out
      • grudziaz Re: lodowisko 24.11.13, 07:58
        terpu napisał:

> Nie zapominajcie, że rok 2014 będzie rokiem CUDÓW.
        > Radni dopiero zaczęli rozmowy na temat budżetu na 2014 rok, i może znajda się j
        > akieś środki na lodowisko tongue_out
        A jak się mają środki na noworoczny pokaz?
        Rok 2014 rokiem wielu obietnic,
        • xymena Re: lodowisko 25.11.13, 13:10
          Rado miasta, a może jeszcze się da cofnąć decyzję i zrobić lodowisko w tym roku? Bardzo prosimy.
          • ann-am Re: lodowisko 25.11.13, 15:54
            A może piszmy w tej sprawie bezpośrednio do Burmistrza/ Urzędu miasta? Jeśli każdy z nas - zainteresowanych - napisze mail do Burmistrza , będzie widać jak wielu osobom na tym zależy .
            Ja już napisałam . Pozdrawiam smile
    • chiste Zapraszamy do Otwocka 05.12.13, 12:30
      W Parku Miejskim ma niebawem pojawić się tafla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka