Dodaj do ulubionych

Toyota Camry

IP: 62.233.165.* 18.07.02, 12:51
Cześć
Może ktoś wie o co chodzi z tak zwaną złotą edycją Camry. Może Michał ? Do
tej pory myślałem, że są to tylko absolutne full opcje 3.0 V6 z limitowanej
serii. Ale widziałem w Warszawie na ulicy gold edition z silnikiem 2.2, a
innym razem z welurem, a nie skórą. Więc o co tu chodzi ? Poza tym czy były
one tylko w wersji amerykańskiej i kanadyjskiej, czy też w europejskiej.
W ogóle wersje wyposażeniowe Camry są bardzo skomplikowane, ale chyba powoli
się łapię. W Ameryce i KAnadzie : DX - golas, LE - mocny standard, XLE -
super wypas. Europa - XLi - słabe 2.2, Gli - dobry wypas 2.2 i GX - jedyny
możliwy standard w 3.0. Czy dobrze kombinuję ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Toyota Camry IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.113.* 18.07.02, 13:37
      Istnieje duze prawdopodobienstwo ze "golden edition" to tylko kolor znaczkow na
      samochodzie. Niektore wiesniaki lubia zeby ich samochod mial zlote napisy.
      Nawet widzialem ostatnio ogloszenie w ktorym gosc oferowal ze pozloci znaczki
      dowolnego samochodu. Moznaby wiec miec nawet Daewoo Tico Golden Edition. Aha -
      do zlocenia uzywane jest prawdziwe zloto...
      • Gość: Milos Re: Toyota Camry IP: 62.233.165.* 18.07.02, 14:10
        To ja też jestem wieśniakiem, bo moja Camry ma złoty znaczek z przodu, chociaż
        to nie złota edycja. Po prostu poprzedni właściciel sobie taki sprawił, a mi
        się podoba, bo ładnie wygląda. I nie jest malowany, tylko oryginalny, od złotej
        edycji, czy Avalona.
        A poważnie, to złota edycja jest faktem, a nie tylko kolorem znaczków. Takie
        auta mają lakierowany dół nadwozia poniżej listwy na inny kolor i na pewno
        różnią się wieloma szczegółami. Właśnie chciałbym się dowiedzieć czym
        dokładnie. Może mają 220 KM 3-litrówki jak w Avalonie ? W Camry z lat 1986-91
        taka specjalna seria nazywała się Camry Royal, a potem Gold Edition. Są to
        chyba wyłącznie sedany, nie wiem czy tylko ameryki, czy i europy, bo nie
        widziałem europy gold.
        Inna sprawa, że ludzie w różnych autach malują znaczki na różne kolory i w
        jakimś Dajewo to faktycznie byłaby wieś. Ale w Camry to łatwo rozpoznać, bo
        tylnych znaczków i napisów nie przemalowywują zwykle.
        • Gość: Wiseguy Re: Toyota Camry IP: *.tpnet.pl / *.nsm.pl 18.07.02, 21:21
          Mój ojciec miał kiedyś Camry 3.0 V6 220KM w wersji GX, wiem ze była Kupiona
          polsce na specialne zamówienie, z wyposarzenia miała wszystko co można było
          miec w 1994 roku, ale nie była złotą edycją a silnik miała wzmocniony. A tak na
          marginesie to był piękny samochód jak na tamte a nawet te lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka