Dodaj do ulubionych

chip tuning

IP: 80.72.38.* 23.02.07, 09:19
Witam,
Kto doradzi. Szukam profesjonalnej firmy w Warszawie i okolicach do chip
tunningu disla. Chodzi o toyote 2.2 D4D
dzięki
radek
Obserwuj wątek
    • sum_tzw_olimpijczyk Re: chip tuning 23.02.07, 21:39
      Może nie powinienem, bo to reklama, ale polecam firmę Diagtronik z Janek.
      Profesjonaliści.
    • Gość: radek Re: chip tuning IP: 80.72.38.* 14.03.07, 17:20
      ponawiam pytanie i prośbę bo widzę że może być problem w tym temacie,
      jest dużo firm ale głównie zajmują się TDI.
      podr.
      radek
      • mike68 Re: jaki problem ? 15.03.07, 14:47
        po prostu mało na to forum zaglądają
        wpisz w google tdi-tuning ew master's tuning a się przekonasz
        i masz ich w Wa-wie bo ja musiałem 100km gonić do profesjonalistów od diesli
    • taniekomputery Re: chip tuning 07.04.14, 18:06
      Zastanów się dobrze zanim to sobie zafundujesz. Ja zrobiłem z najnowszym VW Sharanie w firmie V-tech Łowicz. Po tuningu auto sporo zyskało na mocy, ale problemów cała masa. Zaczęły się błędy i kontrolki związane z ekologią, adblue itp. Byłem w kilku warsztatach. Skończyło się w serwisie VW, gdzie po podłączeniu do komputera zaczęły się błędy komunikacji ze sterownikiem. Sterownik modyfikowany przez tuning, więc VW nic nie obchodzi - od razu wskazali na winę tuningu i nieautoryzowanych zmian w sofcie. Dostałem nowy soft od VW i auto śmiga. Ale V-tech wypiął się na całą sprawę, nie ma mowy o żadnej gwarancji ani o jakimkolwiek poczuciu odpowiedzialności. Bajki o gwarancji i profesjonalnej robocie były przed zapłatą, jak zapłacisz - zapomnij. Zostajesz sam z problemem. Kupa kasy w błoto wywalona i problemów masa. Auto za ponad 100 tys. oddane w stanie idealnym, perfekcyjny stan sami potwierdzili przed chipem. Miała być opcja bezpieczna...
      • Gość: JacaTouran Re: chip tuning IP: *.centertel.pl 30.04.14, 23:11
        Człowieku zastanów się co piszesz! Osobiście robiłem Twoje auto i zostalo zrobione jak najbardziej poprawnie czego dowodem jest wydruk z hamowni, którym już Tu się nie pochwaliles...
        Dzwoniles do mnie i oczekiwales, że drugi raz od podstaw na nowym oprogramowaniu vw będę pracował za free. Uprzejmie proponowałem usunięcie adblue i uswiadamialem, ze wyższe parametry mogą przyspieszyć zużycie dpf i adblue. Podjales swiadoma decyzję, że starczy chip pomimo moich ostrzeżeń i teraz masz pretensje??? Pojechales do serwisu pomimo moich zaleceń aby nie robić aktualizacji i teraz v-tech Łowicz jest beee??? Serwis nie potrafił lub nie chciał zrobić adaptacji adblue i wypieral się bzdurami, że to nasza wina, ale już z wgraniem i komunikacja z nowym softem nie mieli problemu??
        Nie oczerniaj mojej roboty bo auto zostalo zrobione książkowo, a adblue się zużywa i to normalna rzecz.
        Radzę wizytę u psychologa bo chyba nie radzisz sobie z emocjami. Uswiadom sobie, że byłeś o wszystkim przez nas poinformowany i nikt tyłka nie wypinal na Ciebie bo szanujemy klienta, ale wszystko ma swoje granice. Zaproponowalem wizytę u mnie to Ci nie pasowało bo trzeba z Belchatowa przyjechać bo w Piotrkowie i okolicy auta ugryźć nie umieli. Pojechales do serwisu, wgrales nowy Soft i myślisz, że ktoś usiądzie i będzie za free robił Ci chipa sprzętem za 50tyś od podstaw??? Jakoś pomimo tego mojego partactwa chciałeś wrócić do chipa tylko pojawiła się bariera bo jak to tak dwa razy płacić??? Wystarczylo wykonać adaptację i dolewke adblue i temat by się zamknął, wolales update przez serwis to miej pretensje do siebie samego. Radzę Ci nie oczerniaj bezpodstawnie mojej firmy bo to podchodzi pod regulacje prawne, a bardzo prosto udowodnie nagraniem z monitoringu naszej rozmowy u mnie w firmie. Radzę troszkę samokrytycyzmu i trafniejszych decyzji w przyszłości.
        • Gość: Apr Re: chip tuning IP: 107.77.66.* 29.01.15, 08:21
          Paranoja, Rece opadaja ....Po twojej odpowiedzi dajesz wszystkim bylym I przyszlym klientom do zrozumienia ze dla ciebie liczy sie tylko zysk a nie satysfakcja klienta. Majac 2 auta ztuningowane przez 2 rozne firmy nigdy nie mialem problemu z ponownym wgraniem softu po update oprogramowania u dealera. Wiekszosc renomowanych tunerow przypisuje nr vin do wgranej versji chipa I wszelkie update sa mozliwe bezplatnie lub za symboliczna opłatą u dowolnego dealera danego tunera. Ty natomiast zamiast usatysfakcjonowc swojego klienta, zwyzywales go I oczerniles na publicznym forum jako biznes ktory powinien dbac o swoja renomę. Mam nadzieje ze twoi aktualni i przyszli klienci to widzieli I będą wiedziec co ich ewentualnie czeka w przypadku reklamacji twoich uslug. Rdzę ci przeszkolic sie z dbania o wizerunek firmy I swoich klientów co z pewnoscia ci nie zaszkodzi a twoim potencjalnym klientom proponuje zrobic tunning w firmie ktora bedzie stac za swoim produktem a nie wyzywac I straszyc krokami prawnymi.
    • Gość: czuczu Re: chip tuning IP: *.centertel.pl 12.02.15, 15:02
      wow, no ja w drtuningu nie miałem żadnych takich akcji no ale tak jak mówi Jaca to trzeba się słuchać mechanika bo jak ktoś ma wiedze to raczej nie zrobi ci zle auta. No a jak ktoś mądrzejszy to już jego problem. Ja tam na swoich fachowców nie narzekam
    • Gość: michau Re: chip tuning IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.15, 12:28
      a jak dalekie okolice wchodza w gre? bo mi dokladnie to samo zrobili w lublinie w sabacie wiec jak cos to moge ich polecic ze swojej strony. Powodzenia!
    • forfiter69 Re: chip tuning 23.01.16, 17:20
      Jak ktoś Lublin poleca, to ja radom, droga chyba nawet lepsza do Radomia niż do lUblina. ja chip robiłem w Centrum Badawczo-Rozwojowym AGC. Jest tam ekipa chłopaków, którzy ogarniają temat. Jeden na pewno Łukasz, to pamiętam. oni współpracują z klubem bmw. no i ceny... niewarszawskie ;) warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka