krzysztofsf Liczy sie sklep 11.08.10, 14:20 Kupuje obuwie w sklepie, ktory jest w tym samym miejsu, z tym,i samymi wlascicielami, od kilkunastu lat. Rozmawialem z wlascicielka - przez te lata przeszla ostra selekcje asortymentowa. Zrezygnowala z dostawcow (tu odpadla wszelka chinszczyzna) tanich, dostarczajacych obuwie z komponentami syntetycznymi. Obecnie ma kilku wyprobowanych polskich producentow. U kazdego kupuje najbardziej udana czesc asortymentu. Przyczyna byly reklamacje - przy nieduzym interesie planowanym na lata, nie mogli sobie pozwolic na sprzedawanie tandety ani na zrazanie klientow robieniem problemow z reklamacjami. Obecnie maja obuwie, ktorego nie trzeba reklamowac po kilku miesiacach noszenia) Cenowo nie odbiegaja od skorzanych butow kupowanym w marketach obuwniczych. Tak wiec radze nie skupiac sie wylacznie na markach, tylko poszukac sklepu, ktory zrobil juz odpowiednia selekcje. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Liczy sie sklep 11.08.10, 14:28 krzysztofsf napisał: > Kupuje obuwie w sklepie, ktory jest w tym samym miejsu, z tym,i samymi wlascici > elami, od kilkunastu lat. > > Rozmawialem z wlascicielka - przez te lata przeszla ostra selekcje asortymentow > a. > Zrezygnowala z dostawcow (tu odpadla wszelka chinszczyzna) tanich, dostarczajac > ych obuwie z komponentami syntetycznymi. > Obecnie ma kilku wyprobowanych polskich producentow. U kazdego kupuje najbardzi > ej udana czesc asortymentu. > Przyczyna byly reklamacje - przy nieduzym interesie planowanym na lata, nie mog > li sobie pozwolic na sprzedawanie tandety ani na zrazanie klientow robieniem pr > oblemow z reklamacjami. > Obecnie maja obuwie, ktorego nie trzeba reklamowac po kilku miesiacach noszenia > ) > > Cenowo nie odbiegaja od skorzanych butow kupowanym w marketach obuwniczych. > > Tak wiec radze nie skupiac sie wylacznie na markach, tylko poszukac sklepu, kto > ry zrobil juz odpowiednia selekcje. > > > > Naprawdę uważasz, że wchodząc do sklepu uwierzę każdemu właścicielowi, który będzie informował mnie o zrobionej selekcji? Znając marki polecanych butów i porównując z tym co jest w sklepie-jestem w stanie określić do jakiego sklepu trafiłam-jednak na "słowo" raczej nie uwierzę.. Owszem-mając swój jeden(dwa) sklepy w których kupuje sie od kilku lat-można sobie opinię wyrobić, jednak wchodząc do nowego sklepu(a rośnie ich jak grzyby po deszczu-jedne się zamykają, drugie powstają)-trzeba mieć pojecie o "markach" -a marka to nie tylko zara czy bata, również butS i inne mniej znane polskie firmy. Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: Liczy sie sklep 11.08.10, 14:59 > Owszem-mając swój jeden(dwa) sklepy w których kupuje sie od kilku lat-można > sobie opinię wyrobić, jednak wchodząc do nowego sklepu(a rośnie ich jak grzyby > po deszczu-jedne się zamykają, drugie powstają)-trzeba mieć pojecie o "markach" > -a marka to nie tylko zara czy bata, również butS i inne mniej znane polskie fi > rmy. Przeczytaj poczatek mojego posta. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Liczy sie sklep 11.08.10, 16:02 krzysztofsf napisał: > Przeczytaj poczatek mojego posta. ...ależ przeczytałam i cieszę się, że masz jeszcze swój "sklepik"-bo ja już nie. Dwa-trzy lata temu taki sklepik wiekszośc z nas miała-teraz powstały galerie i sklepiki sie pozamykały. Przeczytałam również to: Tak wiec radze nie skupiac sie wylacznie na markach, tylko poszukac sklepu, kto > ry zrobil juz odpowiednia selekcje. ...i wolę znać polecane marki Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: Liczy sie sklep 11.08.10, 21:25 b-b1 napisała: > krzysztofsf napisał: > > > Przeczytaj poczatek mojego posta. > > ...ależ przeczytałam i cieszę się, że masz jeszcze swój "sklepik"-bo ja już nie > . > Dwa-trzy lata temu taki sklepik wiekszośc z nas miała-teraz powstały galerie i > sklepiki sie pozamykały. Przeczytałam również to: > Tak wiec radze nie skupiac sie wylacznie na markach, tylko poszukac sklepu, > kto > > ry zrobil juz odpowiednia selekcje. > > > ...i wolę znać polecane marki Najlepiej miec znane marki w sklepie z tradycjami. Ja sie zdziwilem, gdy kiedys dokladniej przejrzalem polki ( przez lata ich raczej omijalem, omamiony "w duzych sklepach taniej i maja przez to wuzsza jakosc za ta sama cene") i zobaczylem, ze oferta jest tak jakby niepelna - zaczynala sie od pewnego pulapu jakoscioego i szla w gore, bez zawalajacej polki masowki z "mielonej skory" i podobnych wynalazkow. Wtedy wlasnie porozmawialem z wlascicielka i wyjasnila mi to co opisywalem w pierwszym poscie. Na dluzsza mete nie oplacalo im sie handlowac tandeta, mimo mozliwosc naprawde wysokich zyskow na poczatku cyklu sprzedazy produktu. Pozniej reklamacje, zwroty, odchodzacy klienci zrazeni do sklepu. Sprawdzilem na kartonie - jedne z butow mam produkcji Pollonus Nie wiem, czy marka znana, ale solidne. www.eobuwie.com.pl/product-pol-19640-Pollonus-6084.html Odpowiedz Link
tomires Re: syrena 01.04.16, 11:17 Sprawdź może modne buty damskie. Sama stamtąd ostatnio kupowałam i jestem bardzo zadowolona. Może Tobie też przypadną do gustu. Odpowiedz Link
asia_i_p Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 12.08.10, 11:23 Niektóre linie deichmanna są dosyć tanie, a noszą się bardzo dobrze. Gorzej, jeśli komuś bezwzględnie zależy na skórze, a nie skaju, wtedy poniżej 120-150 złotych chyba się nie zejdzie. Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 12.08.10, 12:33 asia_i_p napisała: > Niektóre linie deichmanna są dosyć tanie, a noszą się bardzo dobrze. Gorzej, > jeśli komuś bezwzględnie zależy na skórze, a nie skaju, wtedy poniżej 120-150 > złotych chyba się nie zejdzie. Czy "damskie " skaje roznia sie od meskich? Bo przyznam sie, ze noszac buty skorzane, siedzac w nich nawet caly dzien w pracy, mam nogi praktycznie "bezwonne". Natomiast w tworzywie sztucznym zapacaja mi sie momentalnie co wiaze sie z wyczuwalnymi konsekwencjami zapachowymi po kilku godzinach w takim obuwiu, gdy uwolnui sie z niego wreszcie stopy Dlugi czas nie kupowalem skorzanych butow, gdyz nacialem sie dwa razy pod rzad na skore wyprawiona w sposob taki, ze przemakaly nawet od kropli deszczu spadajacych na powierzchnie - "wyrobu nie powinno stosowac sie w wilgoci" jak sie okazalo....., o czym dowiedzialem sie u sprzedawcy tuz przed likwidacja sklepu, co odczytal mi z metki przy stojacych na polce butach ( drugi przypadek - nie zachowalem paragonu). Odpowiedz Link
asia_i_p Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 14.09.10, 07:29 Trudno mi powiedzieć, bo to jest krój balerinki, mało zabudowany, więc mi się w nim nogi w ogóle nie pocą. A męskich balerinek brak . Odpowiedz Link
0anitaa1 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 07.08.15, 21:59 Ja polecam buty może nie tak rozsławione jak Kazar czy Ryłko, ale za to bardzo wygodne i trwałe, mianowicie firmy Anis. W tym sklepie: www.buty1.pl/firm-aka-1388836336-Anis.html kupiłam sobie od nich baleriny i szpilki. Od razu poszły na pierwszy ogień bo szłam w nich na wesele. Na początku wiadomo, byłam w obcasach, myślałam, że tak jak zawsze po godzinie je przebiorę, ale tutaj miłe zaskoczenie, moje stopy nie bolały ani nie były obtarte. Tańczyłam w nich jeszcze przez kilka godzin i dopiero potem zmieniłam na balerinki które też doskonale spełniły swoją rolę. Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 12.08.10, 12:34 Ile ludzi tyle opinii... tak naprawde to trzeba tu przymknąć oko. jednemu pasuje taka marka inny bedzie narzekał... Ja mialam 4 pary butów od Ryłki i dla mnie sa super. 3 pary mam do dzis sa w stanie bardzo dobrym, nigdy nie bolala mnie w nich noga, nie obtarły. czesto tez kupuke w ccc ale wg mnie sa duzo gorszej jakosci. pozdrawiam Odpowiedz Link
marajka Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 12.08.10, 12:44 Z butami zawsze mam największy problem. Tanie są nie tylko zazwyczaj kiepskiej jakości, co zwyczajnie tandeciarskie i kiczowate Brzydkie, no. Myślę, że warto po prostu szukać przecen w sklepach firmowych. Ja w tamtym roku kupiłam buty sportowe w Nike za jakieś 170 zł, porządne, skórzane, nie przemakają, chodziłam już dwa sezony i nic się z nimi nie dzieje. Warto też szukać w Deichmannie i CCC (Lasocki). Ale niestety, raczej tanie (nie przecenione) idzie w parze z kiepską jakością i co sezon, co dwa, trzeba takie buty wymieniać. Odpowiedz Link
098qwerty Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 14.08.10, 15:40 Po przygodach z butami z Daichmana (czy jak mu tam ), S-Buta, Ryłko itd. zaczęłam kupować buty mniej znanych firm jak Bernardi i Wasak, robią buty skórzane (z mocnej skóry, której pęknięcia nie grożą). W oficerkach z Bernardiego chodzę już 4 sezony zimowe i nic im nie jest, żadnych przytarć itp. Odpowiedz Link
tryply Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 24.08.10, 13:22 polecam coś firmy Canarinios, więcej zobaczysz w ich sklepie www.sklep.canarinios.pl Odpowiedz Link
primari Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.09.10, 18:29 osobiście kupiłam buty w deichmannie i mimo chodzenia w nich non stop- maja minimalne slady użytkowania -ale były skórzane. Z kolei z tego sklepu nie polecam marki GREECLAND (czy jakoś tak). Buty rozwaliły się błyskawicznie I reklamacja nie uwzgleniona,bo była "moja wina". Z kolei z BATY rok temu kupiłam buty zimowe i na ten sezon na pewno też w nich pochodzę,bo mają tylko jedno draśnieęcie na obcasie,a tak nic,jak nowiutkie!! Z kolei zachęcona tym zakupem poszalałam i kupiłam letnie sandały oraz japonki-i się zawiodłam Japonki-z białymi akcentami zachodzą i nie mogę ich doczyscic,mimo postępowania z instrukcją, a sandały -zdarł się lakier bardzo szybko i ogólnie- widac na nich wszystkie ryski i zadrapania. Takze i w tych niby droższych sklepach tzreba uważać. Z kolei mam jedne byty zakupione dawno w WOJASIE i chyba poproszę,zeby mi do trumny je włożyli są wygodne i nie do zdarcia,jak dla mnie. Drogie,ale warto było. Odpowiedz Link
mirka_sm Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.09.10, 21:59 swego czasu nacielam sie w daichmanie, but-s i czyms tam jeszcze- mialam chyba 3 pary zimowych butow w jednym roku.od tej pory jako buty' bazowe' uznaję tylko ecco- mam chyba 5 par i chodze okragly rok, dokupuje co jakis czas kolejna, jak sie zniszcza, ale naprawde trudno te buty zniszczyc.. do tego dokupuje sobie buty w streecie, czesto nawet za 50 zł- glownie jakies sandalki, klapki w nietypowych fasonach i kolorach ktore nosze pare tygodni w roku lub do kilku rzeczy i szkoda byloby mi na nie 200-300 zł. do rylko mam sentyment bo mialam od nich buty slubne, na obcasie, w ktoych przetanczylam cala noc bez najmniejeszego dyskomfortu. Odpowiedz Link
nientepaura Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 14.09.10, 19:55 ryłko nie polecam - mam jedne - obcierają strasznie, już myślałam, że je rozchodziłam, a tu klops - oddam zapewne kumpeli - 150zł w błoto;/ ostatnio znajduję jakieś noname w sh - polecam vagabondy - kiedyś upolowałam w sh i to jedne z wygodniejszych butów, jakie mam Odpowiedz Link
patysia00 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 14.09.10, 21:34 Kto co lubi... ja lubię kupować buty i nie lubię chodzić w jednych butach długo... Dlatego kupuję w ccc. Są tanie i nie takie strasznie... Spokojnie jeden sezon w nich obchodzę, zdarza się że zostają na następny. Tylko nie lubię mieć jednej pary butów na sezon. Wolę kupić 2-3 pary tańsze niż jedną za cenę trzech. Lasockiego mam sandałki na lato. Są rewelacyjne. Obchodziłam w nich już 3 lato i wyglądają bardzo dobrze. A i dużo za nie nie zapłaciłam bo coś koło 100zł na promocji Odpowiedz Link
best_bej Ecco 14.09.10, 22:51 Polecam obuwie firmy ecco- fakt są drogie, ale mam 1 parę już od 5 lat i nadal nic im się nie dzieje. nawet bieżnik na podeszwie nie strał się. Odpowiedz Link
majka.da Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 15.09.10, 13:55 ja też cieszę się,że są tanie buty typu ccc, bo kupując tanio mogę sobie pozwolić na kolorowe buciki, które jak wiadomo są modne tylko w danym sezonie. Natomiast dużo kasy mogę wydać tylko na klasyczne, które posłużą mi kilka lat. Odpowiedz Link
babeth Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.05.12, 23:49 Zakupiłam balerinki w Wojasie- absolutnie klasyczne tak aby pasowały na uroczystość oraz do pracy. Szukam jeszcze eleganckich sandałów na płaskim obcasie. Jakieś typy? Odpowiedz Link
nakamuraa25 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 26.07.12, 20:28 Np. takie: www.pocoboso.pl/producent/415-sandaly-ecco-flash-.html www.pocoboso.pl/producent/419-sandaly-ecco-bouillon-sandal-.html www.pocoboso.pl/producent/414-sandaly-ecco-sculptured-sign-.html (te nie sa calkiem plaskie, ale z tego co napisali to obcas jet naprawde niski, sliczne sa) Odpowiedz Link
aksima07 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 05.01.16, 13:54 allegro.pl/szpilki-a-la-zarra-kolekcja-annabelle-roz-35-40-i5857000227.html zapraszam - polski producent - wyściółka z naturalnej skóry! Odpowiedz Link
agattka_84 Odradzam BootSquare 15.09.10, 08:40 Ja z kolei chciałam Was ostrzec przed BootSquare. Mają tanie buty i całkiem ładne wzornictwo, ale jakość jest koszmarna. Kupiłam tam klapki i czółenka - w klapkach po 4 założeniach pękła podeszwa, w czółenkach po jednym dłuższym spacerze zaczął "obłazić" koturn (zrobiony z pseudo-korka). Odpowiedz Link
mechantloup Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 10.08.11, 12:47 A jest u Ciebie w mieście sklep firmy Metro? Zdaje się, że mają kilka sklepów w różnych miastach. Są tam różne polskie marki i zdaje się, że wyłącznie skórzane buty (ja przynajmniej eko-ceratowych nigdy nie widziałam), poza tym nie jakieś nie wiadomo co wzornicze (jakieś Dajśmanowe potworki, czy cuda na kiju z CCC), tylko porządne, klasyczne, zgrabne buty. Ceny mają przyzwoite (kupiłam ostatnio przecenione, skórzane i ocieplane, kozaki. Za całe 100 zł), czasem pastę do butów dorzucą gratis. Kupuję u nich buty od 5 lat (przerzuciłam się z beznadziejnych sieciówek) i NIGDY ich nie reklamowałam (tylko fleki wymieniam u szewca). Odpowiedz Link
marta.uparta Ryłko - teraz przeceny 17.08.11, 20:31 często we wpisach pojawia się Ryłko - teraz mają fajne przeceny, wczoraj kupiłam ładne buty za 139 (wcześniej za 239), buty na wczesną jesień albo na wiosnę, mam wrażenie, że powyciągali jesienne fasony z ubiegłego roku, bo był b. duży wybór takich własnie butów w przecenach. Chyba jutro sie wrócę i sobie dokupię jeszcze jedną parę nad którą się zastanawiałam. takie kupiłam, w rzeczywistości ciemniejsze i ładniejsze niż na tej fotografii www.modnebuty.pl/product-pol-1704-Rylko-wzor-F5N61K-kolor-szary.html Odpowiedz Link
rozsadna11 Re: Ryłko - teraz przeceny 17.08.11, 22:07 Poleca firmy Lesta oraz Intershoe. Obuwie o ciekawym wzornictwie, wygodne, trwałe. Odpowiedz Link
medulla22 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 30.08.11, 13:15 Nie ma innej opcji, Prima Moda! Lekkie, subtelne i unikatowe. A, że pracować na nie muszę dłużej niż na trampki, mój świadomy wybór :-] Odpowiedz Link
babeth buty na lato? 10.05.12, 23:50 Zakupiłam balerinki w Wojasie- absolutnie klasyczne tak aby pasowały na uroczystość oraz do pracy. Szukam jeszcze eleganckich sandałów na płaskim obcasie. Jakieś typy? Odpowiedz Link
3kat Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 18.07.12, 15:08 Dobre, tanie i solidne buty można znaleźć na www.buty-blacklime.pl/buty_damskie.html Odpowiedz Link
michas99999 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 01.09.12, 12:46 ja jednak polecilbym bardziej zaufany sklep, i przede wszystkim nie robia problemow z gwarancja obuwie damskie Odpowiedz Link
ala.balakowa Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 04.09.12, 13:28 To prawda, dobre buty damskie, czy w ogóle dobre buty warto tylko kupować w markowych, dobrych sklepach. Zresztą, nie tylko obuwie damskie, ale też odzież czy inne sprzęty, powiedzmy AGD, jeśli kupujemy w sklepach internetowych, to warto korzystać tylko z tych, które są rozpoznawalne na rynku i cieszą się dobrą opinią. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link
123domi123 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 19.09.12, 20:50 Ja osobiście mogę Wam polecić buty Tommy Hilfiger, które bardzo sobie chwalę i generalnie nie miałam z nimi nigdy problemów. Raz tylko się stało ale gwarancja została uwzględniona i dostałam zwrot pieniędzy www.fashionboutique.pl/mzczyzna-obuwie-o_c_83_1.html Odpowiedz Link
jewinge Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 07.08.12, 07:41 Polecam buty Ecco , lub Geox. BArdzo dobra jakość wykonania. buty są zawsze zdrowe dla stopy i komfort oraz wygoda to dla tych producentów priorytet. JEsli chodzi o modne fasony to zdecydowanie Tommy Hilfiger. Dobre ceny tych producentow są w sklepie paradopary.pl polecam sprawdzic. Odpowiedz Link
kilia123 Maciejka - słabe i nie uznają reklamacji 21.08.12, 12:23 W półbutach Maciejka chodziłam kilka miesięcy. Były bardzo wygodne, miękkie. Niestety, okazały się jednocześnie słabe - skóra pękła. Reklamacji producent nie uznał - naturalne zużycie. Co jest oczywiście bzdurą i dlatego więcej ich butów nie kupię, a i Wam odradzam. Nie rozumiem takiego postępowania producentów - nic nie zyskują, zrażają tylko do siebie klienta. Jeśli uznaliby reklamację, kupiłabym następne ich buty. Ale jak nie, to nie. Kiedyś kupowałam Ecco - miały być nieprzemakalne, a przemakały. Reklamacji nie chcieli uznać, z wielkimi trudami się w końcu udało. Bez problemu za to przyjmują reklamacje w Deichmanie (obcas się wykrzywił). Teraz czekam na wynik reklamacji butów córki firmy Kornecki - pani w sklepie od razu uprzedziła, że firma prawdopodobnie nie uzna reklamacji - werdykt bedzie, że to naturalne zużycie. Chodzi o to, że buty są ze skóry ekologicznej, niestety tak niewytrzymałej, że przy najmniejszym otarciu o cokolwiek zostaje zdarta z nich farba - kolor mają niebieski, więc aktualnie są w czarne cętki. Wyglądają ohydnie, po dwóch miesiącach nie nadają się do noszenia. Właśnie przeczytałam opinie w necie o tej firmie - wyłącznie negatywne opinie zarówno jeśli chodzi o jakość butów jak i załatwianie reklamacji. Więc odradzam buty tej firmy! Odpowiedz Link
satia2004 Re: Maciejka - słabe i nie uznają reklamacji 21.08.12, 12:27 kilia123 napisał(a): > Chodzi o to, że buty są ze skóry ekologicznej, niestety tak niewytrzymałej, że > przy najmniejszym otarciu o cokolwiek zostaje zdarta z nich farba - kolor mają > niebieski, więc aktualnie są w czarne cętki. My czekamy na rozpatrzenie odwołania od odrzuconej reklamacji w CCC. Pierwszy werdykt brzmiał 'uszkodzenie mechaniczne' i owszem takie było ale polegało na tym, że sztuczny zamsz na wierzchu buta wycierał się od... spodni Odpowiedz Link
agus-ka Re: Maciejka - słabe i nie uznają reklamacji 21.08.12, 13:36 jak buty moga się wycierac od spdni?? jakiś absurd! jeśli chodzi o buty to polecam lestę. Poskie, dobre buty, Mam ich dwie pary i obydwie są superwygodne. Kupiłabym jeszcze inne, ale trudno je dostać. Poza lestą kiedyś lubiłam ryłko, ale ostatnio nic dla mnie tamnie pasuje. But-S, canphol-bis tez są ok. Dla dziecka kupuje Bartka (głównie zimówki, bo mają najlepsze), Mrugałę i Ecco (tylko w outlecie, bo normalne ceny powalają). Na geoxach się zawidlam. Odpowiedz Link
warszola Re: Maciejka - słabe i nie uznają reklamacji 18.09.12, 15:12 jeżeli chodzi o buty Maciejka to ja podobnie - nigdy więcej nie kupię ich butów, bo te, które kupiłam, zaczęły się rozklejać po około 7 godzinach. Producent stwierdził, że może zaproponować jedynie naprawę, a ja niestety zgodnie z prawem muszę się na to zgodzić. Piszę niestety, bo nie mam żadnych podstaw, żeby wierzyć w jakość Maciejka. Dodatkowo mężczyzna, który w firmie Maciejka zajmuje się reklamacjami, stwierdził, że nie widział potrzeby odpowiadania na mój email, bo powinnam kontaktować się ze sprzedawcą. Kiedy mu powiedziałam, że mógł mi to napisać jako odpowiedź i byłoby to bardziej profesjonalne, niż brak jakiejkolwiek odpowiedzi, zamilkł. Tak mnie ta cała sytuacja rozzłościła, że aż założyłam konto na forum, żeby ostrzec innych przed zakupem butów Maciejka no i zachęcić do zamieszczania swoich opinii i doświadczeń. Odpowiedz Link
kilia123 Re: Maciejka - słabe i nie uznają reklamacji 18.09.12, 17:14 i dobrze zrobiłaś - dzięki temu może ktoś nie kupi butów, z którymi będzie miał potem same problemy. jak pisałam w innym miejscu - dokładnie takie ja kupiłam, co prawda jakiś czas temu, ale styl się zgadza. Twój post potwierdza opinię, że Maciejka robi buty słabe i prowadzi politykę reklamacji niekorzystną dla klientów. Możesz zgodzić się na naprawę i dalej w nich chodzić, jak cos się będzie znowu dziać - znowu do reklamacji... w końcu może będą mieli dosyć! Odpowiedz Link
domin-ikapa Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.09.12, 17:47 Ja w przypadku Tommy Hilfiger polecam zdecydowanie www.fashionboutique.pl/ Odpowiedz Link
anipiet Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 28.04.15, 13:42 proszę o odzew,na temat butów maciejki,a konkretnie baleriny ze wstawką z wężowej skórki model z 2015 ,drugi raz reklamuję ,ponieważ właśnie z tej skórki odkleja się łuska,czy może ktoś też trafił na taki bubel,czy tylko mi się trafił taki egzemplarz??!!! Odpowiedz Link
patrycja230391 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 05.05.15, 14:08 ja trochę z innej beczki mam pytanie do Ciebie ... odnośnie balerin maciejka ja mam czarne ale coś mi w nich nie pasuje ... jeżeli pochodzę w nich jakąś godzinę a juz nie wspomnę o całym dniu to są calutkie mokre w środku i nieprzyjemny zapach mają... pisze tutaj ponieważ nie mogę znależć opnii dotyczących tych butów i mojego problemu. nie wiem czy jest sens dawać ich na reklamację , nigdy nie miałam problemu z potliwością stóp ale w tych butach to jest masakra.. zaczynam się poważnie czy to jest prawdziwa skóra. proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
123domi123 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 16.09.12, 23:04 Zachęcam do odwiedzin:www.fashionboutique.pl/tommy-hilfiger-o_p_32_1.html Odpowiedz Link
3kat Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 30.08.12, 14:05 polecam buty ze sklepu www.buty-blacklime.pl Odpowiedz Link
kilia123 Kornecki - stanowczo nie polecam 21.02.13, 13:09 Nie wiem, czy oni robią też damskie, ale stanowczo odradzam buty dziecięce tej firmy. Reklamowałam buty córki - sprzedawczyni w sklepie od razu uprzedziła, że firma prawdopodobnie nie uzna reklamacji - werdykt bedzie, że to naturalne zużycie. Chodzi o to, że buty są z tzw. skóry ekologicznej, niestety tak niewytrzymałej, że przy najmniejszym otarciu o cokolwiek zostaje zdarta z nich farba - kolor mają niebieski, więc aktualnie są w czarne cętki. Wyglądają ohydnie, po dwóch miesiącach nie nadają się do noszenia. Właśnie przeczytałam opinie w necie o tej firmie - wyłącznie negatywne opinie zarówno jeśli chodzi o jakość butów jak i załatwianie reklamacji. I rzeczywiście - firma uznała obdarcie z farby butów po sporadycznym używaniu przez dwa miesiące za naturalne zużycie. Buty nie nadają się do dalszego użytkowania. Jakość butów i traktowanie klienta niedopuszczalne. Odpowiedz Link
ethlin Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 05.05.14, 13:59 Zdecydowanie odradzam buty firmy Maciejka. Kupiłam je jesienią 2013, a pierwszy raz założyłam wiosną tego roku. Po kilkukrotnym użytkowaniu - podkreslam, na miescie i przy slonecznej pogodzie - buty wyglądają jak kupa nieszczescia i jakbym chodziła w nich intensywnie przez kilka lat! Jakośc tragiczna - zdarzylo mi sie w calym moim zyciu reklamowac moze jedne buty, a to co stalo sie z butami Maciejka to jakas pomyłka! ODRADZAM buty Maciejka! Odpowiedz Link
moyyra DUŻE ROZMIARY - 43/44 11.05.14, 23:09 a co powiecie na buty w takim rozmiarze ? jestem na nie skazana i w sumie cieszę się, ze Deichmann pomyślał o mnie pomimo kiepskiego wzornictwa i jakości... szkoda, ż e inne sklepy stacjonarne nie pomyślą o dużej rozmiarowce Odpowiedz Link
elkun11 Re: DUŻE ROZMIARY - 43/44 12.05.14, 11:09 Zajrzyj na stronę Noe vision, niedawno kupowałam tam dwie pary butów. Co prawda czekałam na nie ponad dwa tygodnie, ale tylko dlatego,ze są one robione na miejscu, pod konkretne zamówienie. Jestem bardzo zadwolona z jakości, najpierw skóra była twarda, po dwóch razach idealnie dopasowały się do stopy. Czasami można przy okazji jakiś akcji rabatowych, znależc w gazetach kupon na -20%, przesyłka dosyc tania-7 zł. Odpowiedz Link
moyyra Re: DUŻE ROZMIARY - 43/44 12.05.14, 12:14 Kupilam raz, zimowe buty i odesłałam - były wąskie na moją stopę a specjalnie prosiłam o takie "najszersze" - musiałabym robić na zamówienie, ale jakby to to zwrotów nie przyjma wtedy Odpowiedz Link
orzeszomanka Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 28.04.15, 15:39 Ja polecam: sagan, ryłko, Steel (glany). Nie polecam Lasocki ani Emu. Odpowiedz Link
alina460 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 07.05.15, 19:37 Sorry. nie mam siły tego czytać w całości. Czy jest tu jakaś dobra dusza, która się orientuje w tym wątku i streści, co tu polecają? Bo ja mam ten sam problem z kupowaniem butów. Odpowiedz Link
kaga9 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 22.07.15, 14:56 Streszczę Ci po starej znajomości Otóż jednym pasują Lasocki, CCC, Deichmanny, Tamarisy i Ecco, Ryłki itp., a innym nie. Lidera nie widzę W dobrych 80% wątek jest zalany przez spam, czyli spokojnie można by zrobić długą listę sklepów, gdzie NIE kupować. Odpowiedz Link
aksima07 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 05.01.16, 13:53 allegro.pl/szpilki-a-la-zarra-kolekcja-annabelle-roz-35-40-i5857000227.html zapraszam do nas. Polski producent, wyściełane skórą. Eleganckie i komfortowe. Zapraszam Odpowiedz Link
martini-7 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 06.01.16, 19:10 Ryłko ma solidne buty, jak dla mnie na lata Odpowiedz Link
galilea19 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 18.07.16, 09:49 Polecam sklep z obuwiem www.sklepkamil.pl/ . Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że mają super sandały. Dokonałam zakupu kilka miesięcy temu i jestem zadowolona. Dużo chodzę i zależało mi na solidnych i wygodnych butach. Często kupuję sandały i głównym problemem były dla mnie paseczki, które przy dłuższym użytkowaniu obrywały się. Sandały z tego sklepu nie porwały, a paseczki są na swoim miejscu. Odpowiedz Link
aksima07 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 23.10.16, 17:18 Witam, To jest godne polecenia: allegro.pl/botki-polbuty-sztyblety-polski-producent-36-41-i6541336163.html Odpowiedz Link
cruella.de.mon Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 27.12.16, 15:05 Polecam Ci zajrzeć tutaj: nikbutik.pl/3-kobieta teraz są wyprzedaże, więc ceny są jeszcze korzystniejsze. A obuwie- wysokiej jakosci, bardzo wygodne i wykonane z miekkiej porządnej skóry naturalnej. Odpowiedz Link
tangomotyla99 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 12.01.17, 11:26 U mnie się sprawdza wojas. Mają dobre skórzane buty i trzymają się trendów więc to mi pasuje Odpowiedz Link
martini-7 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 13.01.17, 10:43 Ja raz jeszcze polecę Ryłko, ale i Lasockiego, kozaków nigdy nie miałam od niego, ale kupiłam sobie takie jesienne botki i są rewelacja, moje dzieci noszą buty od Lasockiego, a biorąc pod uwagę, że bywa iż młodsza nie przepuści kałużom itp to rewelacja są. Moja mama i siostra za to noszą kozaki od niego i też sobie chwalą. Wojasa też przetestowały (musiałaby żyć 1000 lat by mieć tyle butów co one) i ok. Myślę, że w buty na taki kapryśny pogodowo sezon trzeba troszkę zainwestować, chyba, że ktoś nie planuje na lata tylko na sezon. Odpowiedz Link
misia452 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 16.01.17, 11:24 jakoś nigdy nie byłam przekonana. Buty fajne ale jednak drogo Odpowiedz Link
tangomotyla99 Re: buty damskie jakiej firmy polecacie 17.01.17, 09:08 No za skórzane buty dobrej jakości się płaci. Z tym nic nie zrobisz. Ja akurat staram się wyszukiwać jakichś promocji i kupuję na wyprzedażach. Tu masz np. fajne skórzane botki za 179zł https://wojas.pl/produkt/17620/botki-damskie-4641-53 Odpowiedz Link