Dodaj do ulubionych

Camping Lanterna

IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 08:51
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć w którym miejscu sa zlokalizowane namioty Eurocampu na campingu? Bylismy w zeszłym roku ale w mobilehome z Vacansoleil i nie potrafie sobie przypomnieć, może po prostu nie widzialam, gdzie sa ich namioty i czy faktycznie nie jest możliwe pozostawienie samochodu obok namiotu. Dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Camping Lanterna IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 21.04.13, 11:37
      Witam,
      Niestety nie pomogę, bo jedziemy tam dopiero pierwszy raz.
      Czy możesz mi powiedzieć a jakim stanie były domki z Vacansoleil i jak obsługa na tym campingu. Jedziemy do domku Tahiti i nie wiem którego typu domku mam się spodziewać (w katalogu są 2 rodzaje). I jak wygląda sprawa grilla? Na stonie Eurocampu i Selecktcampu są informacje ze mozna grillować na grillu węglowyn a w vacansoleil jest mozliwosc tylko gazowego.
      • Gość: gość Re: Camping Lanterna IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 21:50
        Domki z vacansoleil sa zadbane i czyste - takie dostaliśmy - jechaliśmy na dwa domki. Obsługa miła, bezproblemowa (wymieniali nam trzy razy butle+chwilowa awaria piecyka). Nas miło zaskoczyli domkami z drewnianą werandą - zamawialiśmy bez. Grilowaliśmy bez problemu na węglowym. Nikt nas nigdy nie upomniał, a parę razy napewno grillowaliśmy. Camping bardzo fajny. Przeogromny, ale warty polecenia.
        • Gość: bolek Re: Camping Lanterna IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 15:17
          Czy ktoś może wie gdzie znajdują się domki EUROCAMPu na Lanternie i czy można przy nich parkować samochód?
          • Gość: Dolcia Re: Camping Lanterna IP: *.alan-systems.com 30.04.13, 10:04
            jadę tam w czerwcu z Vacansoleil do Mobıl home Fıjı - czego mam się spodziewać, jakie rozmiary poszewek zabrać i czy coś jeszcze wziąć ze sobą?
          • Gość: Karolina Re: Camping Lanterna IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 30.04.13, 12:55
            forum.gazeta.pl/forum/w,201,127136362,,Istria_camping_Lanterna_we_wrzesniu_.html?v=2
            tu znajdziesz troche na temat usytuowania domków
            • Gość: aw Re: Camping Lanterna IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 10:15
              Karolina, jak było z Vacansoliel na Lanternie? polecasz? w jakim sektorze stoją domki?
              • Gość: Karolina Re: Camping Lanterna IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 25.06.13, 17:42
                Mieliśmy domek Tahiti. Domek spory z dwoma łazienkami, identyczny jak przedstawiany na stronie (ta L-ka). Znajdowały się w sektorze J na górce z widokiem na zatokę i kamieniołom;), wbrew niektórym opiniom nie jest on uciążliwy, raz na jakiś czas rozlegał się odgłos podobny do grzmotu, ale nie zbyt głośny. Górka na której są domki jest stroma, domki mają ogródki zakończone skarpą, dość niebezpieczną dla mniejszych dzieci.
                Reszta domków Vacansoleil jest nieco bliżej basenów, ale już bez widoku na morze.

Co do obsługi i domków w porównaniu z Eurocampem i Kaycampem troszkę się rozczarowałam.
                Przyjechaliśmy nieco wcześniej, mimo, że domek był gotowy, a rezydenci siedzieli w swoim namiocie nie było szansy na domek., o 16.00 dopiero wyszli i w tedy można było cokolwiek załatwić. W Eurocampie jeżeli domek był wysprzątany dostawaliśmy klucze wcześniej, nie było z tym problemu.

Na stronie można znaleźć informacje że domki nie są starsze niż 5 lat, jednak ten wyraźnie był sporo starszy. Dość czysty i w miarę zadbany, ale sporo niedoróbek, zepsuty włącznik światła i kilka innych szczegółów.

Wyposażenie domku dość ubogie. Brak piekarnika, kieliszków do wina, radia, suszarki, a do tego byliśmy przyzwyczajeni. Koce i poduszki czyściutkie.

Końcowy odbiór domku troszkę śmieszny i mało przyjemny. Takie zaglądanie w każdy kąt i oglądanie każdej szafki, naprawdę wyglądało dziwnie. No i po wysprzątaniu domku pani weszła w butach wnosząc syf z zewnątrz co i tak sama musiała potem sprzątać.

Kaucja o której jest mowa nie była dawana gotówką tylko wypisywaliśmy oświadczenie że w razie jak coś zniszczymy, zezwalamy im na ściągnięcie z konta kwoty do 150euro.

A i radzę zabrać ze sobą plandekę na samochód, bo ciężko wyczyścić go póżniej z żywicy.

Na kempingu najładniejsze domki ułożone w pięknych alejkach z ogródkami były między innymi z selectcampu. Mieliśmy okazję oglądać je w środku i byłam w szoku, tak ładnych domków jeszcze nie widziałam. Cena wyższa, ale jak ktoś chce mieć klimę i wysoki komfort to szczerze polecam.
                • wisniewska_ania Re: Camping Lanterna 25.06.13, 19:26
                  wielkie dzięki, Karolina.
                  trochę późno się zabraliśmy za sprawę i nie mamy dużego wyboru. po Twojej opinii - bierzemy Tahiti. przynajmniej widok na morze będzie...
                • 123adak Re: Camping Lanterna 03.09.16, 17:42
                  Witam, możecie napisać coś odnośnie animacji, ja i moja rodzina jeździmy głównie do Włoch i bardzo lubimy tańczyć , na tamtejszych kempingach jest dużo zajęć tanecznych jak np, Latino dance , zumba , tańce grupowe , aqua aerobik. Czy na tym kempingu też coś takiego znajdziemy ? Czy kolejka kempingowa jest dodatkowo płatna ? Pozdrawiam
    • 1ulinka1 Re: Camping Lanterna 30.04.18, 15:47
      Może ma ktoś jakieś "świeższe spojrzenie" na ten kamping? Wybieram się z rodziną w czerwcu z selectcamp. Dziękuję za ew. nowe opinie, bo wszystkie stare już przeczytałam
      • singsing74 Re: Camping Lanterna 02.05.18, 09:37
        Byłem w 2016. Wszystko odnowione, bo starali się czwartą gwiazdkę (i dostali). Ośrodek na wysokim europejskim poziomie. Jeżeli lubicie duże tego typu kompleksy, to śmiem twierdzić, że jest to jeden z lepszych o ile nie najlepszy chorwacki kemping.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka