Dodaj do ulubionych

czarnogóra przez chorwację

IP: *.pgnig.com.pl 09.07.02, 14:49
Jadę w sierpniu z rodziną do czarnogóry samochodem.
Czy ktoś podróżował w ten sposób?

pozdrawiam i dziękuję za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: gm Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.42.* 09.07.02, 14:57
      Jechaliśmy przez Dubrownik. Pierwszego dnia z Warszawy do Karlowacza, drugiego z
      Karlowacza do Dubrownika. Trzeciego dnia z Dubrownika do Czarnogóry. Wyjazd był
      rodzinny więc nie pędziliśmy na złamanie karku, max. 120 km/h., być może inni
      pokonują te trasę szybciej, myśmy nie spieszyli się, podziwiali widoki. Mieliśmy
      być w Czarnogórze dłużej, ale ..... po jednodniowej wizycie zmienilismy zdanie. W
      Chorwacji czyściej, milej, życzliwiej. Jeśli będziesz jechać przez Słowenię weź
      drobne pieniądze (1-2 euro lub 1-2 dolary), aby zapłacić za autostradę - resztę
      dostaniesz w tolarach, z którymi nie wiadomo co później zrobić, a w Polsce ich
      nie kupisz, ani nie sprzedaż.
      w razie wątpliwości służę dodatkowymi informacjami: gmichnie@kprm.gov.pl
      • Gość: Marcin Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.dialup.medianet.pl 21.07.02, 22:12
        Gość portalu: gm napisał(a):

> Jechaliśmy przez Dubrownik. Pierwszego dnia z Warszawy do Karlowacza,
        drugiego
        > z
        > Karlowacza do Dubrownika. Trzeciego dnia z Dubrownika do Czarnogóry. Wyjazd
        był
        >
        > rodzinny więc nie pędziliśmy na złamanie karku, max. 120 km/h., być może inni
        > pokonują te trasę szybciej, myśmy nie spieszyli się, podziwiali widoki.
        Mieliśm
        > y
        > być w Czarnogórze dłużej, ale ..... po jednodniowej wizycie zmienilismy
        zdanie.
        > W
        > Chorwacji czyściej, milej, życzliwiej. Jeśli będziesz jechać przez Słowenię
        weź
        >
        > drobne pieniądze (1-2 euro lub 1-2 dolary), aby zapłacić za autostradę -
        resztę
        >
        > dostaniesz w tolarach, z którymi nie wiadomo co później zrobić, a w Polsce
        ich
        > nie kupisz, ani nie sprzedaż.
        > w razie wątpliwości służę dodatkowymi informacjami: gmichnie@kprm.gov.pl

Napisz jak było w Cz. ponieważ mam tam jechać sobotę.Czy warto ? Jak tam z
        bezpieczeństwem etc. Mam jechać do Ulcinj.
        Będę wdzięczny za informację.
        Pozdrawiam Marcin

• Gość: Marcin Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.dialup.medianet.pl 21.07.02, 22:13
        Napisz jak było w Cz. ponieważ mam tam jechać sobotę.Czy warto ? Jak tam z
        bezpieczeństwem etc. Mam jechać do Ulcinj.
        Będę wdzięczny za informację.
        Pozdrawiam Marcin
    • Gość: gele Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.07.02, 00:01
      Byłem kilkanaście razy,w ubiegłym roku-Olomouc-Bratislava-Gyor-Pecs-Bosanski
      Brod-Sarajevo-Stepan Polje-Podgorica-Budva,dobrym autem bez błądzenia 18 h od
      granicy,szczegół na priv.
    • Gość: Gosia Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.info.bielsko.pl 25.07.02, 08:03
      Byłam tydzień temy w Czarnogórze, jechalosmy przez Słowcję , Wegry, i na
      południe Chorwacja , Bośnia przez Sarajewo, Dubrownik , droga jest dobra , jest
      bezpiecznie ale uwaga na policje, predkosci się nie rozwija do 130 km/godz ale
      droga jest przyjemna
      Gdzie jedzies do Czarnogóry ???
      • Gość: Bartek Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 08:30
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Byłam tydzień temy w Czarnogórze, jechalosmy przez Słowcję , Wegry, i na
        > południe Chorwacja , Bośnia przez Sarajewo, Dubrownik , droga jest dobra ,
        jest
        >
        > bezpiecznie ale uwaga na policje, predkosci się nie rozwija do 130 km/godz
        ale
        > droga jest przyjemna
        > Gdzie jedzies do Czarnogóry ???

Cześć, ja jadę w sobotę do miejscowości Sutomore niedaleko Baru. Czy ktoś tam
        był? Jaki tam jest piasek. Jak z żywnością, tzn. czy jest tańsza niż w
        Chorwacji i Polsce?
        Dzięki za odpowiedź.
        Bartek
        • Gość: dami Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.orlen.pl 26.07.02, 14:41
          20001 rok. Zatoka kotorska – jak w Chorwacji tylko b.dużo Serbów. Do Baru jest
          jeszcze ok., czyli podobnie jak w Chorwacji tylko trochę drożej !!!. Jednak im
          dalej na południe tym gorzej. W Ulcinj w ubiegłym roku na widok obcokrajowca
          podnoszono na straganach ceny owoców. Wysokie ceny (bardzo) i mały wybór
          żywności i tłumy Albańczyków z Kosowa. Nieczystości jak w Indiach na ulicach, a
          w nich pasące się krowy. Brak kwater, na choćby, przeciętnym poziomie. Do kilku
          tysięcznego miasteczka przyjechało, jak oceniano w miejscowej prasie, ok.
          100.000 kosowskich Albańczyków (jacy są - napewno na bakier z czystością i
          kosmetykami do opalania - odór potu, brud, spalona skóra z bąblami, a do tego -
          śmiecenie na plaży i ulicach). Uwaga !!! plaża – piasek czarny, powulkaniczny,
          prądy – utonęło w jednym dniu kilka osób, brak ratowników. Na granicy traktują
          jak natrętów, opłaty sanitarne, zielona karta na nową Jugosławię – „nie u nich
          nie jest Jugosławia, płać dodatkowo” Komórki milczą, Policja robi wywiady do
          jakiego miejsca się jedzie??!! Nieprzyjemni. Osobiście odradzam. My po 2 dniach
          byliśmy ponownie w Chorwacji.
    • Gość: artix Re: czarnogóra przez chorwację IP: *.sobieski.com.pl 27.07.02, 21:06
      BYłem tam w lipcu, co prawda tylko jeden dzień , ale wrażenia jak najbardziej
      pozytywne. Na granicy kontrola paszportu i zielonej karty ( nie potrzeba
      dodatkowego ubezpieczenia o czym pisano w innym poscie). Ceny podobne jak w HR
      lub niższe. Polecam okolice Budvy szczególnie Sw. Stefan - najpiękniejsze
      miejsce nad Adriatykiem. Poziom bezpieczeństwa zadowalający, chociaż podobno
      policja się czepia, mnie się nie czepiali bo nie przekraczałem przepisów.
      Kwatery ok 10 Euro/os. Turystów mniej niż w HR, sporo Rosjan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka