robo65 18.10.07, 11:47 Polecam artykuł z GW. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4588365.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-kow Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 18.10.07, 15:28 Nie, będziemy mieli kontenerowe osiedle socjalne na komunalnej działce. Będą tam mieszkać ludzie, których życiowa sytuacja, czasem z własnej, a czasem nie z własnej winy jest prawdopodobnie gorsza od twojej. Wygwiazdkowałem Ci do przemyślenia słowo, które moim zdaniem jest nie na miejscu, choćby ze względu na jego historyczne konotacje. Odpowiedz Link
robo65 Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 18.10.07, 15:51 tak być może to słowo jest nie na miejscu, "zacytowałem je" po GW swoją drogą pare lat temu mieszkałem na osiedlu spódzielczym na którym znajdował się blok z podobnymi ludzmi głównie zajmowali się piciem piwa, wina na podwórku i chodzeniem na mecze legii (całonocne śpiewy jaka to legia jest świetna po każdym meczu)oczywiście nie wszyscy są jednakowi ale część z nich żyje tak na własne życzenie na wspomnianym osiedlu byłem kilka razy mimowolnym świadkiem eksmisji z tego właśnie budynku, swoją drogą ciekawe gdzie ich wywoźili awantury z policją i strażą miejską były normalką. pozdrawiam Odpowiedz Link
m-kow Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 18.10.07, 16:22 Faktycznie, to wykwit intelektu młodej ale już bardzo zdolnej regionalnej "dziennikarki" w pytaniu do naszego lokalnego urzędnika. jest takie słowo "slumsy" i ono by tu było bardziej na miejscu. Pan urzędnik argumentuje, że to będzie bardziej własne niż blok i oby miał rację, kładzie też duży nacisk na zaakcentowanie, ze mamy do czynienia w wiekszości z osobami z domów odzyskanych przez prawowitych włascicieli albo z nadających się bezwzględnie do rozbiórki, a nie z ludźmi, którzy czego nie dostaną to załatwią to na cacy lepiej i szybciej niż Katrina. Przy takim temacie łatwo o egzaltacje, i na tak i na nie. Z jednej strony gdzieś muszą mieszkać i jakaś empatia jest tu jak najbardziej na miejscu, z drugiej każdy trochę się obawia dziennych i nocnych patroli nurów, którzy rozglądają się co by tu można ... i zamienić na autovidol. Oczywiście również pozdrawiam. Odpowiedz Link
magda8885 Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 18.10.07, 17:37 Zagłosujmy na zalewskiego. Niech on sobie idzie do sejmu i przestanie być "naszym" burmistrzem Odpowiedz Link
krzyzak-uno Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 18.10.07, 21:40 Faktycznie burmistrz wyjątkowo nas lubi! Dowodem tego Julianowska pełna dziur, niewywłaszczony teren poszerzający skrzyżowanie z Kombatantów, zamknięta Kuropatwy, żadnych chodników, ścieżek rowerowych a przy tym planowanie nowych dużych osiedli. Zgroza! Oto program wyborczy Zalewskiego. A swoją drogą, przy wielkim współczuciu dla "nieudaczników" slumsy Zalewski zaplanował u nas a nie u siebie. Może sam zamieszka w kontenerach! Odpowiedz Link
cibulette Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 19.10.07, 13:03 Zgadzam się z m-know. Nie każdy jest z założenia menelem i pseudokibolem. Dajmy ludziom szanse i czystą kartę na początek. Tak to działa PiS, że skazują człowieka zanim go osądzą. pozdrawiam Odpowiedz Link
mic2100 Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 19.10.07, 16:47 Myślę, że nie jest to kwestia dawania szansy ludziom, wszędzie mogą znaleźć się menele, czy ludzie uciążliwi. Mogą np. wynająć mieszkanie tuż obok. Problem w tym, że wzniesione będzie osiedle z blaszanych kontenerów, niezbyt pasujące do naszej miejscowości. Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: Będziemy mieli ***** przy ul.Geodetów 20.10.07, 12:30 Heh. Mylisz się.. Ci krzyczą najgłośniej, że są przeciw, popierają Lid lub PO. Zobacz post niejakiego robbiego wiliamsa niżej. Odpowiedz Link
robbie_williams To skandal - piszmy od razu protest w tej sprawie 18.10.07, 22:32 czy ktoś z Państwa może być tak uprzejmy i zaproponować wzór takiego protestu. Z kolei Pana Kamila ze Stowarzyszenia Józefosław i Julianów proszę uprzejmie o zamieszczenie takiego protestu na stronach Stowarzyszenia. Proszę też wszystkich Państwa o rozesłanie lub powiadomienie o tej zaskakującej dezycji wszystkich znajomych i sąsiadów! Nie dopuśćmy do tej skandalicznej inwestycji w tej lokalizacji! Panie Marcinie, Pana jako radnego też prosimy o interpelację w tej sprawie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
kasi5 Re: Będziemy mieli GETTO przy ul.Geodetów 18.10.07, 23:48 Jestem zszokowana tym pomysłem!!!! Tylko protesty mieszkańców mogą coś wskórać.To czysta złośliwość władz!!!!Ciekawe w którym miejscu na Geodetów jest ta feralna działka, MASAKRA!!!! Odpowiedz Link
radalaski Trudna sprawa 19.10.07, 10:24 Przyznam się że wiadomość ta mnie trochę poraziła. Po pierwsze zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest ta sama działka na której ma stanąć przpompownia wody dla Józka. To byłby skandal.... Władze najwyraźniej nie traktują nas sprawiedliwie bo podatki jakie płyną z tej części gminy są podejrzewam wyższe od średniej, a na potrzebne nam inwestycje decyzji brak (Julianowska, Kuropatwy, infrastruktura) I tu jeszcze taki kwiatek. Obawiam się po prostu że wbrew zapewnieniom nie będzie to osiedle tylko uczciwych osób eksmitowanych z powodu pętli kredytowej ale również dla wszelkiego typu meneli. W btakim razie tuż obok poprosimy o posterunek Policji!!!!!! Oczywiście protestować trzeba tylko podejrzewam zaraz że zostaniemy uznani za burżujów, faszystów, homofobów, kseno i innych fobów. Odpowiedz Link
kamilltee Re: Trudna sprawa 21.10.07, 18:23 Poddamy sprawę protestu pod głosowanie w Stowarzyszeniu. Prosze o propozycję treści. Z bardziej pozytywnych informacji mam dwie: - raczej na pewno nie jest to działka pod przepompownie (mamy zapewnienie, że i działka i finanse są!) - jest wielka szansa, że Józefosław i Julianów nie wypadnie z funduszu Spójności ! informacje w gazecie okazują się nieprawdziwe... Odpowiedz Link