Dodaj do ulubionych

Apartamenty Elli - Perivoli

18.07.04, 19:35
Wyjezdzamy ze znajomymi 22 lipca z Itaka do Perivoli, 4 kilometry od Rethymno.
Jesli ktoz z was byl w tym miasteczku lub w tym hotelu bede wdzieczna za
jakies komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mad Re: Apartamenty Elli - Perivoli IP: 212.160.172.* 19.07.04, 16:09
      Spędziłem tam 2 tygodnie od 1-go lipca. Apartamenty mieszczą się w dwóch w
      miarę nowych budynkach. Polecam pokoje na parterze - mniej się nagrzewają za
      dnia. Ja mieszkałem w pokoju nr 7 na piętrze z balkonem tonącym w pięknych
      różowych kwiatach - było w nim dość głośno bo widać z niego główną drogę po
      której przemieszczają się pierdzące motory i skutery. Generalnie było OK po tym
      jak wywalczyliśmy już, żeby właściciel udostępnił klimatyzację bez dopłaty
      (początkowo było 4 EUR dziennie).
      Dobrze i w miarę tanio (7% zniżki dla Itaki) można zjeść w miejscu gdzie
      odbędzie się spotkanie informacyjne - restauracja znajduje się około 150 m od
      hotelu w prawo przy głównej drodze, nazywa się "Klimakterium" ;-) czy jakoś
      tak. Kiedy znudzi się wam greckie jedzenie (kucharze nie żałują oliwy) polecam
      pizzę - na samym początku jednokierunkowej drogi od której zaczyna się
      promenada do Rethymnonu.
      Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to np. za Santoryn Itaka ceni się na 100
      EUR od osoby, ja znalazłem agencję Klavos Tours za 66 EUR (w pobliżu pizzerii).
      Plaża jest blisko hotelu, ale niezbyt ładna - kamienista, piasek szary i
      gruboziarnisty. Proponuję zabrać własne leżaki/ krzesełka i parasole (można
      spokojnie zabrać do samolotu), bo wynajęcie kompletu plażowego na miejscu
      kosztuje 5EUR za dzień.

PS. Jeżeli traficie do pokoju nr 7 to mogą być problemy z sejfem, bo właściciel
      tak mnie wkurzył że zabrałem i wyrzuciłem nieopatrznie pozostawiony przez niego
      klucz do sejfu.

Mad
    • sp_loczek Re: Apartamenty Elli - Perivoli 20.07.04, 13:21
      Dzieki za odpowiedz Mad :-)
      Od razu po przeczytaniu zadzwonilam do naszego posrednika, upewnil mnie, ze juz
      teraz nie ma problemow z klimatyzacja i nie bedziemy musieli sie o nia wyklucac.
      Jak bys mogl, to mapisz mi jeszcze czy w okolicy sa jakes fajne knajpki, puby,
      dyskoteki godne polecenia i jak daleko jest do centrum Rethymno, czy da sie tam
      podjechac autobusem?
      • Gość: Mad Re: Apartamenty Elli - Perivoli IP: 212.160.172.* 20.07.04, 14:29
        Hmm,w związku z tym że byłem tam z moją narzeczoną, która jest w ciąży to
        unikaliśmy raczej głośnych miejsc. Przy samych apartamentach jest
        knajpka "Stumble Inn", miejsce jak w sam raz na szybkiego drinka między
        pływaniem w basenie i opalaniem się. Pubów jako takich nie zaobserwowałem -
        mało Angoli. Dużo knajp i klubów jest na końcowym odcinku promenady przy porcie
        w Rethymno, ale naganiacze skutecznie nas odstręczali od wejścia. Co 30 min. do
        centrum miasta jeździ autobus miejski. Nie wiem ile kosztuje bilet (1-2 EUR?),
        bo tą trasę (około 4 km) robiliśmy pieszo lub samochodem/ skuterem.

Mad
    • sp_loczek Re: Apartamenty Elli - Perivoli 22.07.04, 00:20
      Jeszcze raz dzieki za pomoc Mad. Przelozyli nam wyjazd o 1 dzien. Czytalam
      jeszcze inne watki o Itace, znalazlam tez o Apartamentach Elli, niestety nie sa
      zbyt pochlebne wlasnie ze wzgledu na niedotrzymywanie terminow wylotu przez
      Itake, i oferty przez hotel.
      Ale pobyt juz oplacony i nic sie nie da zmienic. Wiec mam nadzieje ze wszystko
      sie jednak ulozy.
      Pozdrawiam
      • Gość: Mad Re: Apartamenty Elli - Perivoli IP: 212.160.172.* 22.07.04, 09:52
        Widzę, że zmiana terminów staje się powoli tradycją. Nasz wylot (1 lipca)
        został przełożony z godziny 06:00 na 22:00, a wracaliśmy samolotem czeskiego
        biura podróży Fisher bo Air Polonia się chyba nie wyrabia.
        Moje ewentualne uwagi do pobytu ograniczają się raczej do właściciela hotelu, a
        nie samego miejsca które nie jest złe.

Mad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka