strusz 29.02.08, 11:28 Jaki jest sens płacić podatek za psa skoro nie jest sprawdzany? Na co są wydawane pieniądze z tego podatku i kto ma w tym korzyść aby go nie sprawdzać? Czy ktoś z was płąci ten podatek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatinda Re: Podatek od psa 29.02.08, 13:02 Sprawdzić płatność tego podatku może hipotetycznie straż gminna. Ja go płacę, ponieważ jest to lokalne prawo do którego staram się stosować. Nurtuje mnie jednak pytanie, jakie jest uzasadnienie tego podatku (czy sam w sobie ma sens). W przypadku podatku od nieruchomości wiadomo, że jako mieszkaniec korzystam z infrastruktury itp. itd. więc jest to uzasadnienie, ale w przypadku psa nie wiem o co chodzi (tym bardziej, że rolnicy są zwolnieni z tego podatku, co jest jeszcze bardziej absurdalne). Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Podatek od psa 04.03.08, 13:27 :) NO FAKT, NIE WIADOMO ZA CO SIE PLACI. NIE MA JAKIEJS BEZPLATNEJ PRZYCHODNI, Z KTOREJ MOZNA SKORZYSTAC W RAMACH TYCH OPLAT, NIE MA SLUZBY, KTORA NAM POMAGA W TEMACIE ZWIERZAT.. GDYBY TA OPLATA CHOCIAZ SZLA NA SCHRONISKO DLA ZWIERZAT, TO CHETNIE BYM PLACILA.. A TAK TO NIE PLACE.. MAM KILKA PSOW, KTORYM URATOWALAM ZYCIE, BO ZLI LUDZIE JE PRAWIE ZALATWILI NA AMEN, WIEC NIE CZUJE SIE ZOBOWIAZANA BY JESZCZE PLACIC.. w sumie za co ? :) pozdrawiam! Odpowiedz Link
murgrabia2 Re: Podatek od psa 05.03.08, 15:36 blue_marianna napisała: > MAM KILKA PSOW, KTORYM URATOWALAM ZYCIE, BO ZLI LUDZIE JE PRAWIE > ZALATWILI NA AMEN Willas to TY??? Łamiesz prawo nie płacąc podatku i jeszcze publicznie się z tym obnosisz - tak nie wolno. Odpowiedz Link
megi74 Re: Podatek od psa 19.03.08, 11:22 > blue_marianna napisała: > > > MAM KILKA PSOW, KTORYM URATOWALAM ZYCIE, BO ZLI LUDZIE JE PRAWIE > > ZALATWILI NA AMEN > > > Willas to TY??? > > Łamiesz prawo nie płacąc podatku i jeszcze publicznie się z tym obnosisz - tak > nie wolno. o ile mi wiadomo to w takich przypadkach jest się zwolnionym z płacenia podatku. Odpowiedz Link