Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:30
Wybieram sie na teneryfe na 6 tygodni w małym dzieckiem.
Czy istnieje możliwość wypożyczenia tam fotelika i łóżeczka turystycznego na
taki okres. Interesowały by mnie ceny, a może lepiej jest kupić coś na
miejscu, a potem sprzedać. Czy jest tam jakiś odpowiednik naszego allegro albo
jakieś fajne komisy.
magjag
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa 13.02.05, 17:17
      A lecisz z jakimś biurem i do hotelu?
      Zazwyczaj hotele dają łóżeczko dla dziecka (turystyczne lub drewniane).
      Natomiast fotelik samochodowy wypożycza się razem z samochodem.
      W hotelach przystosowanych dla dzieci często też mają krzesełka do karmienia na
      stołówkach.
      pozdr
      • beataol Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa 13.02.05, 18:55
        W zależności w jakim wieku masz dziecko. Ja byłam z 7 miesięcznym dzieckiem i
        fotelik-kołyskę wzięłam ze sobą . W samolocie nie musiałam trzymać go na rękach
        a jak wypożyczyliśmy samochód był jak znalazł, nie ponosiliśmy dodatkowych
        kosztów. W hotelu dostaliśmy łóżeczko turystyczne. Pozdrawiam
        • Gość: magjag Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:22
          Jadę do prywatnie nie do hotelu, samochód tez bedziemy mieli do dyspozycji i nie
          musze wypożyczać. Nie chcę brać wszystkiego z Polski bo jestem ograniczona
          limitem bagażu, a poza tym nie mam własnego łóżeczka turystycznego więc może
          lepiej kupić na miejscu. Mój synek jeźdz już w foteliku 9-18 i jest on za ciężki
          i niewygodny do zabrania.
          Pozdrawiam.
          • klubiale1 Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa 14.02.05, 09:23
            Może spróbuj skontaktować się z jakimś rezydentem z biura podrózy,który siedzi
            na Teneryfie jakiś czas. Może coś doradzi, moze zna kogoś z dziećmi, kto mógłby
            wypozyczyć taki sprzęt na miejscu.
            pozdr
            • Gość: magjag Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:05
              dzięki to może jest dobry pomysł.
              a czy mogę z rezydentem skontaktować się w Polsce czy dopiero na miejscu?
              namiary na niego to chyba z biura podróży?
              Pytam bo nigdy nie byłam na wyjeździe z biurem podróży.
              pozdr
              • Gość: Belika Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:35
                Witam :)
                Po pierwsze oświadczam, że Ci bardzo bardzo zazdroszczę (pozytywnie) tak
                długiego wyjazdu na Teneryfę.
                Jeżeli wyjeżdżasz prywatnie, czyli do kogoś, to przecież ta osoba może ci pomóc
                w organizacji takiego pobytu. Nie byłoby prościej? Na rezydentów prawdę mówiąc
                bym nie liczyła, często nie radzą sobie z obsługą klientów własnego biura.

Jeżeli nie możesz liczyć na pomoc kogoś znajomego na miejscu, napisz do mnie,
                być może mogę ci pomóc.

pothia@poczta.onet.pl

Pzdr
                Belika
              • klubiale1 Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa 14.02.05, 13:12
                Ja bym próbowała dostać namiar (telefon lub e-mail) do rezydenta z TUI, Scan
                Holiday lub Neckarmanna. Są to porządne biura, mają fajnych animatorów i zwykle
                siedzą oni na jednej wyspie dość długo.
                Ale nie wiem, czy biura udostępniają takie informacje o swoich pracownikach.
                Chociaż chyba powinni, gdyby np ktoś z rodziny w Polsce musiał się szybko
                skontaktować z kimś na wyjeździe.
                A w jakiej bedziesz miejscowości na Teneryfie?
                pozdr
                • Gość: magjag Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:47
                  Ja się ogromnie cieszę z tego wyjazdu i nie mogę sie doczekać.
                  Jadę do rodzny ale oni są tam niedługo, nie mają dzieci, znajomych z dziećmi i w
                  tym temacie są kąpletnie niezorientowani. Dostałam od nich informację, że
                  wypożyczenie fotelika na tak długi okres będzie droższe niż zakup :( Dlatego
                  pytałam o komisy lub coś w stylu allegro ( po wyjeździe sprzedamy i odzyskamy
                  część kasy ) Nie chcę ich bardzo obciążać tymi sprawami i chcelibyśmy załatwić
                  te sprawy w ciągu pierwszych dni sami, dlatego pytam na forum może ktoś wie.
                  Będziemy na południu niedaleko Playa de Las Americas
                  Pozdrawiam i dzięki

• Gość: Belika Re: fotelik samochodowy łóżeczko - Teneryfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:48
                    Napisz do mnie, chcę ci pomóc.

pothia@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka