Dodaj do ulubionych

pęcherzy żółtkowy

16.02.11, 18:28
Byłam dziś na kontroli, lekarz mówi że wszystko ładnie wyglada: CRL 1,47 cm, serduszko 162 bpm (7tydź, 6d), Niepokoi mnie tylko rozmiar p. żółtkowego = 0,59 cm. Na moje pytanie czy nie jest za duży lekarz mówi że jest w porządku. Czytałam jednak, że górna granica normy wynosi 6mm. Nie wiem czy nie powinnam się niepokoić, wiem że od pewnego tygodnia pęcherzyk ten ulega zmniejszeniu, ale czy on jeszcze będzie rósł?
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 09:24
      cheringup... ty "głupolu"... Twoj pęcherzyk ciążowy jest jak najbardziej w porzadku kochana... a dlaczego ma byc za duzy... on jest idealny!!!!! Dodatkowo.... u Ciebie słońce bije serducho... jest zarodek.... pecherzyk ma prawidlowy rozmiar!!!! Bo to jest dobrze i prawidłowo rozwijająca się ciąża!!!! ... zamartwienie by bylo jakby pecherzyk rósł a nie było zarodka!!!! Buziaki
      • cheeringup Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 09:55
        ale ja tu piszę o pęcherzyku żółtkowymsmile)
        • dagmaralodz77 Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 09:56
          tfu.... pęcherzyk ciązowy!!!! Myslałam o zółtkowym a napisałam ciążowy!!!!
          • dagmaralodz77 Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 09:57
            Żółtkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • dagmaralodz77 Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 09:57
              ma niecałe 6mm jest idealny!!!!!!!
              • cheeringup Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 10:10
                a myślisz, że on już nie będzie rósł?? smile bo tak się zastanawiam... minął 8 tydzień a ten pęcherzyk zanika około 11 dopiero.. więc jak będzie rósł to słabo to widzę.
                Mało jest rzetelnych info. na ten temat, widze, że niektóre nie mają tego pecherzyka nawet mierzonego. szczerze mówiąc to gdybym się wczoraj nie zapytała do pani dr chyba też by nie mierzyławink

PS
                musiałam iść wczoraj się zbadać. Męczyło mnie to, że objawy mam jakieś słabe, zero mdłości, piersi jakoś przestają boleć...ale doktorka powiedziała, że dzidzia żyje i ma się dobrzesmile
                • dagmaralodz77 Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 15:03
                  kochana wymiar tego pęcherzyka zótkowego jest dobry... nie potrzebnie wbijasz sobie złe mysli... niektóre kobiety dodatkowo biora pregnyl na rozwój tego pęcherzyka by podtrzymac funkce produkcji progesteronu... i wtedy ten pecherzyk potrafi nie wchlonąc sie do pepowiny przed 11 tygodniem.... baaaaaa czasem pregnyl podawany jest przez 10 dni własnie od 12 hbd by go "utrzymać"!!!!

Po pierwsze: mówiłam ze usg działa kojąco!!!!
                  Po drugie: a nie mówiłam ze wszystko jest w porzadku!!!
                  • cheeringup Re: pęcherzy żółtkowy 17.02.11, 18:06
                    dziękujęsmile) za podtrzymywanie mnie na duchusmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka