Dodaj do ulubionych

Camping Spiaggia Lunga

IP: *.acn.waw.pl 12.02.11, 17:07
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pobytu na kempingu Spiaggia Lunga w okolicach Vieste? Wybieramy się tam do bangalowu w na przełomie czarwca i lipca. Chciałbym wiedzieć czego można tam oczekiwać, na co zwrócić uwagę. Wszelkie sugestie mile widziane.
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Camping Spiaggia Lunga IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 20:25
      Byłem w tanszej- "górskiej" części kampingu w vi/vii 2009r. Pisałem już o tym trochę na forum. Wszysko ok z wyjątkiem fatalnej pogody.
      • Gość: tomkek Re: Camping Spiaggia Lunga IP: 217.153.242.* 14.02.11, 09:15
        Ja również wybrałem górkę. Cenowo jest nie do pobicia. Byłeś w domku Topazio czy Smeraldo? Czy niektóre z nich mają widok na morze? Czy da się na kempingu dogadać po angielsku? Dzwoniłem i pisałem do nich w tym języku, ale bez skutku.
        Czy busik kursujący między plażą a górką jest uciążliwy dla mieszkańców domków, gdyż na google maps zauważyłem, że niektóre z nich są przy samej drodze, którą jeżdżą te busy.
        Ja z wyposażeniem kuchni w domkach? Czy wszystkie niezbędne rzeczy tam się znajdują, a może coś zabrać? Czy jest radio, bo TV nie widziałem w wykazie.
        Pozdrawiam,
        Tomek
        • Gość: e Re: Camping Spiaggia Lunga IP: *.tktelekom.pl 14.02.11, 10:48
          Mieliśmy 2x Smeraldo. Wszystkie domki są na zboczu od strony morza. Lokalizacja to bardziej "Szklarska Poręba niż Władysławowo". Stroma góra, po której leci serpentyna i odchodzą od niej dróżki na zasadze tarasów- jak wyleci np. piłka za murek, to spada sąsiadowi 5 metrów poniżej na dach. Całość w gęstym lesie, więc tylko w przerwach między drzewami można zobaczyć morze, ale raczej nie plażę, tylko gdzieś przy widnokręgu. Dzięki drzewom i nierównościom nie ma problemu z hałasem. Radia i tv nie ma, wyposażenie kuchni ok. Osobiście na takie wypady biorę elektryczny czajnik, ale taki tylko 600W (za 2,5 dychy w markecie)- nie wywala korków, duże papierowe tacki i papierowe kubki, ostry nóż do chleba. Biorę też przejściówkę (samodiełkę) do prądu. Z polskich wtyczek wciśniesz tylko te płaskie, bez zera. Bierzesz kabel np od radiomagnetofonu, odcinasz oryginalne gniazdo i zakładasz takie od przedłużaczy. Nie pamiętam, czy gadałem po ang., czy niem. Daj jakiś kontakt, to w wolnych chwilach wrzucę Ci na YouTuba parę minut ruchomych obrazków.
          • thomas_x Re: Camping Spiaggia Lunga 14.02.11, 12:50
            Dzięki bardzo za informacje. Kilka lat temu byłem już we Włoszech na kempingu. Tam wynajmowalismy tzw. mobile home i był naprawdę super wyposażony i mam nadzieję, że tu będzie tak samo. Parkować mozna było przy samym domku. Tutaj jak jest? Jest wspólny parking czy przy domkach? Jesli nie to czy przynajmniej można podjechać pod domek i się wypakować / rozpakować? Chodziliście na plażę piechotą (z górki chyba dość szybko) czy busikiem? Wydaje mi się, że odległość od plaży to nie jest jakiś wielki kłopot.
            Zdjęcia albo filmik będzie mile widziany. My wybraliśmy Topazio. Smeraldo gdzieś na necie widziałęm, ale Topazio wcale. Tym razem zalogowałem się, więc możesz pisać na maila gazetowego. Korzystałeś z usług rezydenta (jeśli wogóle jest ktoś taki w tej lokalizacji z Neckermana)?
          • Gość: WojtekS Re: Camping Spiaggia Lunga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 12:01
            Witam, również wybieram się na ten kemping, czy wiesz może ( zauważyłeś) gdzie umiejscowione są mobile home?
            • gpdanis Re: Camping Spiaggia Lunga 21.02.11, 13:42
              Domy na kółkach indywidualnych klientów (tych bogatych) były w lasku tuż przy plaży, natomiast miasteczka przyczep itp należących do "sieciówek" typu Gebetsroither, suncamp.. były tu:
              http://www.maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=vieste&aq=&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.652833,20.368652&ie=UTF8&hq=&hnear=Vieste+Foggia,+Apulia,+W%C5%82ochy&t=h&ll=41.917621,16.11436&spn=0.000834,0.002486&z=19

Widać siatki chroniace przed słońcem. Drzewa są bardziej wyrosnięte niż na fotce (nieaktualne zdjęcie na google). W 2009r. kamping chyba nie oferował własnych mobil home'ów.
    • Gość: fifiak Re: Camping Spiaggia Lunga IP: *.lodz.msk.pl 14.11.11, 22:49
      Witam
      Przymierzam się do spędzenia 2 tygodni w lipcu 2012 na Campingu Spiaggia Lunga koło Vieste w CZĘŚCI GÓRSKIEJ. w domkach Topazio lub Smeraldo.
      Jedziemy własnym samochodem z dwójką dzieci (3 i 10 lat).
      Mam kilka bardzo konkretnych pytań do osób, które były w tym ośrodku:
      1. Czy nie ma problemu z busami kursującymi na plaże-nie są przeładowane, psują się itp.
      2. Czy domki w górzystej części mają klimatyzację (w neckermanie chyba nie mają), może jest możliwość dokupienia?
      3. Jaką głębokość ma basen w górzystej części, chodzi mi o dzieci-to, że brodzik jest przy plaży to wyczytałem.
      4. Czy w części górskiej jest jakiś plac zabaw dla dzieci, supermarket, pizzeria czy też po bułki rano trzeba zjechać na dół?
      5.Czy w lipcu można spodziewać się tłoku na plaży, czy też okoliczna plaża jest na tyle duża, że nie ma z tym problemu?
      Bardzo proszę o podpowiedzi bo samo Gargano mnie "przyciąga", cena tego kempingu kusi, ale trochę zastanawiam się czy z dwójką dzieci każde wyjście na plażę, basen czy do sklepu po bułki czy pizzę to będzie długa i męcząca wyprawa.
      Pozdrawiam Jacek
      • gpdanis Re: Camping Spiaggia Lunga 16.11.11, 22:02
        > 1. Czy nie ma problemu z busami kursującymi na plaże-nie są przeładowane, psują
        > się itp.
        Nie psuły się, a podróż trwa mniej niż 5 min, więc awaria nie byłaby problemem. Na przełomie VI/VII tłok był tylko np. po zakończeniu meczu w tv, gdy nocą wszyscy wracali do domków. Poza tym luzy.
        > 2. Czy domki w górzystej części mają klimatyzację (w neckermanie chyba nie mają
        > ), może jest możliwość dokupienia?
        Domki są w gęstym lesie- w cieniu. W 2009r. klimy nie były fizycznie w tych domkach zamontowane, a poza tym było chłodno, jak nad polskim morzem.
        > 3. Jaką głębokość ma basen w górzystej części, chodzi mi o dzieci-to, że brodzi
        > k jest przy plaży to wyczytałem.
        W basenie u podnóża górskiej części wydzielone jest kółko brodzika, co widać tu:
        g.co/maps/7uxpk
        > 4. Czy w części górskiej jest jakiś plac zabaw dla dzieci, supermarket, pizzeri
        > a czy też po bułki rano trzeba zjechać na dół?
        Plac zabaw jest na szczycie, ale chyba łatwiej prościej i szybciej dotrzeć do części plażowej. Sklepy są na dole. Na dole jest też budka lokalesa- rolnika sprzedającego różne "śmieci" z koszyków, na sznurkach itp.- zioła, suszone pomidory, winiucho lane z kranu...
        > 5.Czy w lipcu można spodziewać się tłoku na plaży, czy też okoliczna plaża jest
        > na tyle duża, że nie ma z tym problemu?
        Luzy na plaży. Neckermann dawał serwis plażowy w cenie.

Jak zapodasz maila, to wyślę link do krótkiego filmu poglądowego.
        • fifiak Re: Camping Spiaggia Lunga 10.12.11, 23:31
          Witam
          Wstępnie zarezerwowałem miejsce.
          Bardzo chętnie porozmawiam o Villaggio Spiaggia Lunga bo jeszcze nie wpłaciłem i zastanawiam się czy wziąść domek Smeraldo (drewniany) czy Topazio.
          Chętnie zobaczę też zdjęcia domków, campingu, czy filmik.
          Decyzję muszę podjąć do wtorku.
          Bardzo proszę o pilny kontakt.
          Podaję namiary do mnie:
          jacek.marczak@gmail.com
          tel 505 001 795
          gg1635242
          Liczę na szybki kontakt i pomoc w decyzji
          Pozdrawiam
          Jacek
        • fifiak Re: Camping Spiaggia Lunga 10.12.11, 23:40
          Jeszcze jedna sprawa, gdybyście nie mieli ochoty na kontakt telefoniczny.
          Cena w neckermanie za domki Topazio i Smeraldo jest wyraźnie niższa niż innych obiektów.
          Czy znaczy to, że te domki są o dużo niższym standardzie: meble, łóżka do wymiany, a domeki do remontu?
          W Topazio jak oglądałem na planie na stronie campingu to sypialnia jest bez okna?
          www.spiaggialunga.it/images_spiaggialunga/spiaggia_lunga_topazio_it.gif
          W Smeraldo zaś wygląda jakby kuchnia była bez jednej ściany - na dworze?
          www.spiaggialunga.it/images_spiaggialunga/spiaggia_lunga_smeraldo_it.gif
          Każda dodatkowa ważna Waszym zdaniem informacja o domkach, ich wyposażeniu, minusach, standardzie bardzo się przyda.
          Z niecierpliwością czekam na sygnał.
          Jacek
          • Gość: Tomek Re: Camping Spiaggia Lunga IP: *.unknown.vectranet.pl 17.12.11, 20:01
            Byłem w tym roku na Spiaggia Lunga przez Neckermanna i wróciłem bardzo zadowolony. Spaliśmy również na wzgórzu. Część nadmorska, moim zdaniem, mniej atrakcyjna i cenowo i mniej nadająca się do wypoczynku. Poza tym na górze wspaniałe widoki. Busiki jeżdżą bardzo często i nie ma z nimi problemu. Nigdy nie czekaliśmy dłużej niż 10 minut. Ogólnie ośrodek bardzo fajny. Nie są to warunki hotelowe, ale jak ktoś lubi kontakt z przyrodą to będzie bardzo zadowolony. My co roku jeździmy pod domki i te na Lunga nie należały do najlepszych. Umeblowanie słabe. Łóżka, co najważniejsze, wygodne. Kuchnia wyposażona na 4. Położenie, otoczenie i widoki na 6. Domki raczej zadbane, na pewno nie do remontu. Pogodę mieliśmy idealną, poza 2 ostatnimi dniami kiedy przyszły tropiki po 40 st. Wtedy po raz pierwszy siedzieliśmy w ciągu dnia w domku i przy zamkniętych okiennicach, gdyż na podwórku nie szło wytrzymać.
            Podsumowując bardzo nam się podobało, zarówno sam ośrodek jaki i okolica, którą nieco zwiedziliśmy. Myślę, że jeszcze raz tam się wybierzemy.
    • sylpuz Re: Camping Spiaggia Lunga 26.07.13, 21:20
      Czy ktoś się orientuje gdzie znajdują się na kempingu przyczepy do wynajęcia z firmy Gebetsroither ?
      Pozdrawiam
      Sylwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka