Gość: rea IP: 213.92.96.* 12.05.04, 15:02 Sluze informacjami o Mediolanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojager29 Re: Mediolan 12.05.04, 17:02 czy jest ci wiadomo kiedy zostanie "odsłonięta" katedra Duomo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 12.05.04, 18:04 daty dokladnej nie znam ale z tego co ostatnio widzialam nie nalezy sie spodziewac szybkiego odsloniecia. Jestem tu dwa lata i jeszcze calej katedry bez rusztowan nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Mediolan 12.05.04, 20:40 wiem, że to bardzo żmudna praca, nie ma wyboru trzeba czekać oglądam italię od niedzieli co dziennie, giro de italia pozdrowienia do mediolanu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mediolan IP: *.acn.waw.pl 13.05.04, 00:06 chętnie dowiem się czegoś o Mediolanie - pod koniec przyszłego tygodnia wybieram sie na parę dni po raz pierwszy, więc każda informacja będzie cenna :) odezwij sę na mojego maila : qubeck79@tlen.pl, prosze. z góry dziękuję, ania Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Mediolan 13.05.04, 11:35 napisz moze tutaj skròtowo co chcialabys wiedziec, jest nas tu kilka osòb z Mediolanu. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Mediolan 13.05.04, 11:47 katedra, pasaz, opera koszary, luk triumfalny sklepy stadion podajcie wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Mediolan 13.05.04, 15:08 piszesz "katedra" ale co? bo chyba nie info historyczne? pasaz? masz na mysli c.so vittorio emanuele? ale co konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 13.05.04, 15:27 Kolega ma racje nie sposòb opisywac calego przewodnika albo wszystkich informacji turystycznych czy sklepow istniejacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiana Re: Mediolan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 19:23 REA czy mogłabys napisac jakie są ceny w mediolanie ubran i jakie ciekawe sklepy. gdzie sie warto wybrac?????spedze tam tylko 1 dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Mediolan 17.05.04, 20:05 zalezy od budzetu jakim dysponujesz. ja ostatnio bardzo lubie STEFANEL i MAX&CO ale jak chcesz ciut taniej to zawsze ZARA, SISLEY, czy BENETTON. Wszystkie znajdziesz na Corso Vittorio Emanuele, opròcz tego polecam Corso Buenos Aires, Corso Vercelli i Via Torino. w Pierwszym t-shirt od 19 €, sweterki ok 80 €, niestety w tym momencie nie pamietam innych cen. Ja musze przyznac ze prawie zawsze korzystlama z przecen w lipcu, czasem nawet do 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mediolan 17.05.04, 21:41 a z "domów towarowych" - Coin (najdorższy), Upim i Oviesse (najtańszy). Fajne koszule w NAraCamicie (podonbe do dostępnych w PL Andre Renard). Buty .. ale nie w samym Mediolanie, raczej pod miastem (w miescie na Viale Piave jest kilka fajnych sklepów) Ja tam we Włoszech bym sie w żarełko zaopatrzyła - i wybór wiekszy i ceny niższe:)) M. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Mediolan 17.05.04, 21:51 To wprawdzie nie o Mediolanie, ale o Florencji, ale mysle ze ceny w obu miastach powinny byc zblizone. Otöz bylam tydzien temu we Florencji i jak zawsze chcialam sobie kupic jakies buty. Nie moglam sie na zadne zdecydowac bo bylam w nienajlepszym nastroju, wiec w koncu nic nie kupilam. Dzis bylam u nas w sklepach (mieszkam w Niemczech) i ogladalam buty: denne w poröwnaniu z wloskimi, a tych pare ktöre mialy wloski m,odel, kosztowaly duzo wiecej jak we Florencji. Dobrze, ze nie byl to w tym roku möj ostatni wyjazd tam! Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Mediolan 18.05.04, 09:13 co prawda to nie w Milano ale na drodze do Genui - outlet czy jak mu tam, 180 butikow jestem mocno zawiedziony, nic ciekawego tak w asortymencie jak i w cenach moja ocena jest taka - markowa tandeta a jesli juz cos ciekawe i na czasie to po cenach jak wszedzie w europie jednym slowem reklamowy bajer z tymi outletami (nie mieszkam we wloszech i tak to oceniam) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Mediolan 18.05.04, 09:33 i jeszcze mi sie przypomnialo bo moge porownac cene, jesli to dokladnie ten sam towar buty Addidasa, ktore normalnie w UE (reszta europy) kosztuja w sklepie sportowym 100 euro a w innych sklepach 68 euro tam kosztowaly dokladnie 68 euro Levisy 501 w ue 54 euro tam 54 euro ach, widzialem cos przecenione a byly to chyba jakies torebki, "normalna" cena np. 500 euro a na przecenie 300 euro i chyba garnitur z 2000 euro na 1000 euro to jest okazja !!!! interesowaly mnie buty Bali ale niestety tam nie bylo, byly jakies inne od 200 euro w gore, Bali kupuje u siebie po normalnej cenie za okolo 150 euro acha, w barze byla tania pizza z salatka (dobre) i mala cola za okolo 5 euro, plus - podaja od reki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 18.05.04, 13:51 No wiec mysle, ze koledzy sie wypowiedzieli co do sklepòw i zgadzam sie z opiniami. Co do butòw ( tylko damskie ) to ostatnio znalazlam na Corso Buenos Aires bardzo fajny sklepik z butami( metro Lima-okolice Spizzico) - nazywa sie Centro Stock Donna i najdrozsze buty maja po 49€ a wszystko ze skòry i na biezaco z tendencjami. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś