Dodaj do ulubionych

Opencamp-camping Salinello

14.04.18, 21:25
Drodzy forumowicze!
Szukam informacji na temat campingu Salinello wTortoreto Lido. Czy ktoś był w tym ośrodku i może podzielić się opinią? Wybieramy się z dwójką nastolatków.
Drugie pytanie-czy ktoś widział na żywo zakwaterowania firmy Victoria? Znalazłam dość fajną ofertę i z rozmowy, opisu i zdjęć wszystko wygląda bardzo fajnie, domki ładne i wyglądające na bardzo zadbane, ale pośrednik na naszym rynku nowy i nie wiem, czy to co sprzedaje ma odzwierciedlenie w rzeczywistości, chodzi o opencamp.com.pl? Od wielu, wielu lat jeżdżę z Eurocampem, ale chciałabym w końcu odwiedzić nieznane mi jeszcze miejsca, a eurocamp nie ma wszystkiego w swojej ofercie. Vacansoleil raczej odpada, bo nie wspominam najlepiej pobytu z nimi. Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Opencamp-camping Salinello 14.04.18, 22:16
      To chyba jakaś nowość na polskim rynku turystycznym. OpenCamp Anna Sikucińska działaja w imieniu i na rzecz CK Victoria z siedzibą Cihlařská26, 602 00 Brno. Jak czytam: "Odpowiedzialność za należyte wykonanie usługi ponosi Organizator i właściciel zakwaterowania na campingach – CK Victoria." Również za odpowiedzialność za zakwaterowanie w miejscu pobytu i jego jakość ponosi w całości CK Victoria.
      Ciekawy jest pkt. 12 "Warunków rezerwacji"...
      12.1. OpenCamp zastrzega sobie prawo do zmiany cen za oferowane usługi oraz publikacji na stronie internetowej nowego cennika, jeśli będzie zmuszone na podstawie obiektywnych powodów, w szczególności przypadku wzrostu cen usług świadczonych przez ich dostawcę, to jest campingi ( koszt opłat za zakwaterowanie, opłaty klimatyczne ) do zmiany kosztów. Zmienione ceny obowiązywać będą od dnia ich ogłoszenia i będą się odnosić do wszystkich usług turystycznych, których realizacja jeszcze się nie rozpoczęła. W przypadku podwyżki opłat klimatycznych, określonych w zawartych już umowach, OpenCamp może nałożyć na Klienta stosownie proporcjonalną kwotę tej podwyżki.
      12.3 Strona internetowa www.opencamp.com.pl prezentuje opisy poszczególnych campingów w oparciu o jak najnowsze informacje i zgodnie z rzeczywistością.
      Ewentualne błędy na naszej stronie internetowej nie mają charakteru wiążącego.
      Te zapisy - przynajmniej jak dla mnie, osoby korzystającej do tej pory z usług Eurocampu, czy Vacansoleil - są troszkę dziwne. Ale nie chciałbym tu podważać kompetencji i rzetelności biura p. A. Sicińskiej.
      Martwi mnie jednak taka informacja w zakładce "O nas":
      "Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi touroperatorami, działającymi na rynku turystycznym od ponad 20 lat i specjalizującymi się w wakacjach na campingu.". Nic tu jednak nie jest napisane, od jak dawna biuro p. Sicińskiej działa na polskim rynku. Bo na pewno nie od 20 lat. :(
      • kluska222 Re: Opencamp-camping Salinello 15.04.18, 11:45
        Kwestie formalne mam już wyjaśnione. Warunki oczywiście przeczytałam i ogólnie nie mam zastrzeżeń. W Eurocampie też jest zapis, że ceny ważne są do któregoś tam stycznia i mogą ulec zmianie. Roan, który należy do Eurocampu też ma takie "dziwne zapisy: "Nasz katalog oraz strona internetowa zostały przygotowane z najwyższą starannością w oparciu o informacje dostępne we wrześniu 2017 roku. Nie możemy przyjąć odpowiedzialności za jakiekolwiek późniejsze zmiany" oraz "Błędy i zaniechania na naszej stronie internetowej/katalogu nie mają charakteru wiążącego. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany wszelkich błędów, które mogły wystąpić" . Co do cen -oferty wychodzą na tyle wcześnie, że ceny mogą się zmienić. To mnie akurat nie martwi, bo ewentualne zmiany cen obowiązują tylko dla nowo założonych rezerwacji, a nie tych założonych przed zmianą cen. Opłaty klimatyczne nie są zależne od biura tylko od właścicieli campingów więc to też nic dziwnego. Pośrednik jest nowy ( Luxcamp też w sumie działa na naszym rynku od niedawna ), czego z resztą Pani z biura nie ukrywała, ale tak jak Pani wyżej zacytowała współpracuje z firmami istniejącymi na rynku od kilkudziesięciu lat, dlatego też bardziej zależało mi na odpowiedzi, czy może ktoś z forumowiczów widział ich ( w sensie Victoria ) zakwaterowania na żywo będąc na campingu i zna może camping Salinello niż na samych kwestiach formalnych. Tak jak wcześniej wspomniałam wszystko generalnie wygląda fajnie i zastanawiam się czy nie dać im szansy...
        • joakra75 Re: Opencamp-camping Salinello 24.04.18, 14:48
          Ck victoria mieli swoje domki i stanowisko obsługi z rezydentów na Bella Italia. Ja osobiście zrobiłam zdjęcie tablicy z nazwami wszystkich organizatorów bo nie wszystkie znałam. Można wejść na stronę bezpośrednio i zobaczyć to czeska firma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka