Gość: dana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:07 Szukam wyjazdu na narty samolotem z Warszawy ,nic nie mogę znależć sensownego.Bardzo mnie interesuje Madonna di Campigilio,hotel blisko tras,aparthotel-Ambiez,lub inny region . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
observerr Re: narty samolot z Warszawy 08.11.06, 00:48 Nie bardzo rozumiem... 1. Jezeli szukasz przelotu (z Warszawy) i transferu do wybranego hotelu/rezydencji, to pozostaje Ci Mediolan z Alitalią lub LOT z rejsowych (bilet ok 500-600 zł.)oraz Centralwings do Bolonii (cena podobna, lub nawet wyz sza (!). Transfer to albo ski-shuttle (koszt ok 50 euro w dwie strony) albo wypożyczenie samochodu (compact to ok. 200 euro/tydzień) 2. Jeżeli szukasz oferty jakiegoś biura podróży, to raczej niemożliwe. Jeżeli już są Włochy, to raczej te bliższe Szwajcarii i Francji, z przelotem charterem do Turynu Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: narty samolot z Warszawy 09.11.06, 22:15 Słyszałem, że specjalnie dla Warszawiaków samoloty będą lądować na przełęczy Groste w MdC. Zaczynają jednak dopiero od 1 kwietnia. Podobno wszystkie bilety już wykupione - na cały rok. Maja jednak coś jeszcze dodrukować. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: narty samolot z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:25 Czy to zazdrość,czy głupia złośliwość?W te rejony Włoch jeżdzi cała Polska.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: narty samolot z Warszawy 13.11.06, 02:22 Zazdrość? Czego miałbym zazdrościć, że szukasz i nie możesz znaleźć? Raczej śmieszy mnie nieporadność, z jaką werbalizujesz swoje myśli i realizujesz swoje plany ... A złośliwy jestem, nawet bardzo. pozdrawiam p.s. Gdybyś nic nie znalazła, to w poniższej galerii możesz zobaczyć jak wygląda MdC i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: narty samolot z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:35 Stoki w Madonnie znam doskonale,Twoje zdjęcia nie są mi potrzebne. 27 stycznia będę tam ponownie.W barze na Groste , u Izabel,wypiję Twoje zdrowie złośliwcu i zawistniku.Radzić sobie potafię ha,ha,ha .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: narty samolot z Warszawy 17.11.06, 15:04 Gość portalu: Dana napisał(a): > Stoki w Madonnie znam doskonale. Radzić sobie potafię ha,ha,ha. ----------------------------------- To na czym polega Twój problem? Jak ma się to zapewnienie do: cyt. "Szukam wyjazdu na narty samolotem z Warszawy ,nic nie mogę znależć sensownego.Bardzo mnie interesuje Madonna di Campigilio,hotel blisko tras,aparthotel-Ambiez,lub inny region." ... całą siłą woli powstrzymuję się od komentarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: narty samolot z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:11 Ortodox sam wpadłeś, bo mieszasz , jeśli ktoś pyta o samolot to albo odpowiedz , albo nie . A Ty wszystko wiedzący zawsze musisz wetknąć swoje 3 grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: narty samolot z Warszawy 17.11.06, 18:50 Ty, Roberto wiesz jeszcze więcej niż wszystko, jak widać :)) Forum, to nie informacja turystyczna. Tu wyraża się własne opinie i poglądy, a że one komuś nie pasują...? Ciekawe co masz na myśli pisząc "wpadłeś"... ...zapewne wiesz o czymś, czego ja nie wiem, czyli...więcej niż wszystko? No więc ...? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: narty samolot z Warszawy IP: 81.168.254.* 23.11.06, 11:25 Ortodox - widzę, że chętnie i bardzo kompetentnie pomagasz pytającym, o ile zamierzają się wybrać na narty samochodem. Lotników najwyraźniej nie trawisz. Tolerancja Ortodoxie, to wspaniał cecha. Obudź ją w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: narty samolot z Warszawy 23.11.06, 13:48 Masz wiele racji :) Problem w tym, że nie jestem tolerancyjny i tak się zastanawiam, czy należy to w ogóle zmieniać. Widziałem u kogoś ciekawą sygnaturkę „ Mądry głupiemu zawsze ustępuje i dlatego Świat tak wygląda” jakoś tak, to apropo tolerancji. Wyjazd na narty samolotem to raczej zawsze porażką. Próbowałem wielokrotnie i w wielu miejscach to uzasadniać i myślę, że przedstawiłem argumentów za tym aż nadto. Jeżeli dokładnie poszukasz w moich postach, to przekonasz się, że również próbowałem szukać dobrego rozwiązania na połączenia lotnicze, ale niestety takich nie ma. Zawsze jak tani lot, to drogi lub skomplikowany transfer z lotniska na stok. Prawie zawsze transfer z najbliższego taniego lotniska (Bergamo) wiąże się z kłopotliwym i długim dojazdem, co dyskwalifikuje takie rozwiązanie jako wygodne. Jednie w miarę wygodne, jest wypożyczenie auta, ale nie jest tanie 300- 350€ i najczęściej nie zadowala zwolenników taniego latania. Jak ktoś wydaje 150 zł na bilet lotniczy, to później nie ma ochoty na wypożyczenia auta za 1200zł. Temat wałkowany setki razy. Zawsze z takim samym rezultatem, więc chyba można się trochę pośmiać, w pewnym sensie z ludzkiej naiwności. Dobrze, tanio i wygodnie ... jak w chińskich butach, jest tylko w Erze. Ale Era nie lata, jeszcze. Nie mniej ciągle chętnych nie brakuje, a ja mam do nich dość odrtodoxyjny stosunek i czasem sobie trochę z nich ironizuje. A co, nie wolno? pozdrawiam wszystkich zniesmaczonych moją ortotdoxyjnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: narty samolot z Warszawy IP: *.aster.pl 22.11.06, 18:18 Może przerwę tę durną dyskusję i spróbuję odpowiedzieć wg. moich poszukiwań w tym roku brak wylotów z W-wy-są tylko z Krakowa i Katowic. Rainbowntours jako jedyne oferuje dojazd autobusem do Katowic za 90 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś