Dodaj do ulubionych

Internet mobilny

23.03.14, 14:10
Witam, mam pytanie dotyczące internetu mobilnego w Portugalii. Otóż mąż mój wyjeżdża na ok. 10 dni chcielibyśmy być w kontakcie np. przez skypa lub inny komunikator internetowy, i w związku z tym pytanie moje jest takie do znawców tematu, co najlepiej kupić u lokalnego operatora, jaka oferta jest najbardziej opłacalna. Z góry dziękuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • chokai Re: Internet mobilny 24.03.14, 09:16
      Ja kupiłem w Vodafone kartę sim z limitem 1GB za jakieś 15 euro (wrzesień 2013), a do końca sierpnia mieli promocję za tę samą cenę 2GB, więc to zależy jak się trafi.
      Jak zabraknie to będziesz mogła doładować.
    • Gość: Jac Re: Internet mobilny IP: *.centertel.pl 30.04.14, 18:45
      Chce zwrócić uwagę osób które planują zakup mobilnego internetu 70GB.

Otoż przy wyborze oferty na stronie www 2x wiecej GB za 89,99 , należy uwazać ponieważ
      pomimo jej wyboru oraz informacji iż umowę można zawrzeć na 12miesięcy (taka automatycznie zostaje wybrana), obowiązkowo samodzielnie trzeba zmienić czas trwania umowy na 18mięsiecy (tak jak w regulamienie opisano , który trzeba cały przeczytać, inaczej zamiast 70G otrzymamy 35GB).

W trakcie wyboru oferty na stronie www, brak jest oczywiscie jakiej kolwiek informacji o tym , że należy zmienić czas trwania umowy, brak jest nawet informacji ile GB otrzymujemy na podsumowaniu zamówienia przy zamówieniu na 12miesięcy.
      .
      Całkowicie bez sensu jest również zakup internetu 35GB bez urządzenia ponieważ tyle samo zaplacimy za abonament przy zakupie z urządzeniem za 1zł na taki sam okres.

Przestrzegam , należy czystać szczegółowo regulaminy przy zakupie , pomimo wyboru oferty 70GB trzeba zmienić samodzielenie czas trwania umowy. To samo w przypadku promocji 50% abonamentu tu zmieniamy na 24miesiące.

Wg. firmy Orange wszystko jest w porządku, reklamacja nie została uznana.

Więc po co wogole te 3 oferty ? jeżli wszystko samemu trzeba ustawiac.

Jestem bardzo nie zadolowolona , ponieważ zmieniłam ABO z T-Mobile (89zł-60GB na 12ms) na Orange (89zl-35GB , a miało by 70GB na 12ms)

Czuje się oszukana , jak to nie dawno w sklepach internetowych, gdzie po akceptacji regulaminu , ludzie dostają wezwania do zapłaty jakiś abonamentów , ponieważ ktoś gdzies napisał coś w regulaminie , ktory trzeba było cały przeczytac od początku do końca , ponieważ na stronie nie było żadnej informacji.
    • Gość: EBSITE Re: Internet mobilny IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.14, 12:52
      Nie ma opłacalnego Internetu u Operatora. Jest to zwykłe naciąganie !
      Najlepszym dla Ciebie i innych rozwiązaniem będzie Aero 2 lub LTE. Jednak Aero jest lepsze..no i całkowicie darmowe.
      Taki modem możesz zakupić w różnego rodzaju sklepach. Podam Ci model i sobie odszukaj najtańszej wersji. Nie chce podawać linków do sklepu aby nie spamować.
      Modem E173u2 + Router 3G z baterią 1800mAh - WP-R 1800 i E173u-2 - Rekomendowane dla Aero2

Jeżeli pomogłem lub masz pytania pisz.
      • chokai Re: Internet mobilny 30.05.14, 09:03
        Gość portalu: EBSITE napisał(a):

> Nie ma opłacalnego Internetu u Operatora. Jest to zwykłe naciąganie !
        > Najlepszym dla Ciebie i innych rozwiązaniem będzie Aero 2 lub LTE. Jednak Aero
        > jest lepsze..no i całkowicie darmowe.
        > Taki modem możesz zakupić w różnego rodzaju sklepach. Podam Ci model i sobie od
        > szukaj najtańszej wersji. Nie chce podawać linków do sklepu aby nie spamować.
        > Modem E173u2 + Router 3G z baterią 1800mAh - WP-R 1800 i E173u-2 - Rekomendo
        > wane dla Aero2

>
        > Jeżeli pomogłem lub masz pytania pisz.

Taa... , zwłaszcza w Portugalii.
        Zabieraj się z tym spamem.
    • Gość: Andrzej Re: Internet mobilny IP: 185.13.106.* 08.09.15, 08:21
      Kupujesz w sklepiku hinduskim lub innym starter Lycamobile za 10 euro
      Tam jest 1gb. Za 5 euro doladowujesz 5 GB i na pewno wystarczy na 2 tygodnie urlopu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka