Dodaj do ulubionych

Lizbona w maju

21.09.14, 23:12
Witam
W związku ze świeżą ofertą tanich linii kupiliśmy bilety na wiosnę przyszłego roku do Lizbony. Lądujemy w poniedziałek o godzinie 16.15, natomiast wylot powrotny mamy w czwartek o godzinie 16.40, tak więc mamy na miejscu poniedziałkowy wieczór, cały wtorek, środę oraz jeszcze nieco czasu w czwartek. Jako, że jest to nasz pierwszy wypad do tego miasta bardzo proszę o rady jak spożytkować ten czas intensywnie zwiedzając miasto, względnie również najbliższą okolicę. Z tego co widzę na forum najlepiej wybrać hotel w dzielnicy Baixa, tak aby nie tracić czasu na dojazd do centrum - na tym jednak moja orientacja w temacie kończy się :) Proszę o rady co wg Was najlepiej w tym czasie zobaczyć, gdzie spać, czy damy radę "zaliczyć" również Sintrę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lakulkowa Re: Lizbona w maju IP: *.158.218.174.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.14, 07:48
      Ja od siebie mogę dodać, że nie pomijałabym przy tym wyjezdzie polisy ubezpieczeniowej, bo EKUZ nie we wszystkim sie sprawdza. polecam dobrac z porownywarek, np inseco aby sobie zestawic i dobrac najdogodniejsza opcję. Na pewno nie jechałabym bez polisy i przed tym tez przestrzegam.Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Lizbona w maju IP: *.echostar.pl 04.10.14, 21:16
      Masz tyle czasu do wyjazdu,że mozna sie samemu przygotować i opracować sobie plan zwiedzania . Na forum jest bardzo dużo informacji co zwiedzać w Lizbonie i co jest godne polecenia. Najlepiej żeby ktoś inny to ca Ciebie zrobił. Wkurzają mnie tacy jak Ty. Kupi bilet i uważa,że już dała z siebie wszystko. Akurat z tym kierunkiem nie ma problemu,żeby zdobyć informacje nawet na tym forum. Kilka dni temu też były udzielane odpowiedzi na temat Lizbony. Więc nie zanudzaj leniu tylko sobie poszukaj.
    • Gość: znawca Re: Lizbona w maju IP: *.echostar.pl 05.10.14, 09:40
      popieram!!!!!!!!!!!!!!!!
    • bartokaziemie7 Re: Lizbona w maju 15.10.14, 07:47
      Wieczroem (czyli w portugali o 23 :) ) obowiązkowo trzeba wybrać się na uliczki Bario Alto - ogromna uliczna impreza z mnóstwem klimatycznych barów i pubów
      • kmoncia Re: Lizbona w maju 25.11.14, 00:48
        Ja obecnie jestem w Portugalii i zaczęłam opisywać moje wrażenia, co warto zwiedzić w Lizbonie na moim blogu, więc zapraszam do lektury: zasmakujswiata.wordpress.com/category/portugalia/lizbona/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka