dementia Re: MENU 19.07.04, 10:42 Witam, Nadrabiam statę 3 dni z pisaniu menu Dzień 1: śniadanie: omlet(2 jajka + 1/2 pomidora + łyżka oliwy, czerwona herbata przekąska: 3 listki kapusty, 2 plasterki krówki śmieszki light obiad: serek ziarnisty 3%, 4 plasterki krówki smieszki light, czerwona herbata kolacja: omlet i czerwona herbata jak na śniadanie- brak pomysłu i brak czasu Dzień 2: śniadanie: omlet (2 jajka + 1 maly pomidor+ plaster szynki gotowanej+ łyżka oliwy), czerwona herbata przekąska: 1/2 kalarepki, serek ziarnisty 3% obiad: kilka gałązek kalafioru duszonego z pieprzem cytrynowym w sosie pomidorowym (MNIAM!), dwa palsterki krówki śmieszki light kolacja: też kalafior, ale bez sera (znowu brak czasu, więc przygotowana porcja kalafioru chyba do 4 dnia starczy ) Dzień 3: śniadanie: sałatka (jajko na twardo + pomidor + pół ogórka + łyżka oliwy, sól, pieprz cytrynowy - cuuuudo Kamis), czerwona herbata przekąska:1/2 kalarepki, serek ziarnisty 3% obiad : polędwiczki grillowane, duuuużo wody mineralnej kolacja: kalafiorek duszony, czerwona herbata No a dziś dzień 4 . Napiszcie mi proszę jednak drogie kobietki - czy ja dobrze komponuję menu?? Nie jestem do końca pewna, przyznaję że czasami po prostu nie mam czasu zjeść, dlatego brak np.jest przekąsek.Ale ogólnie, czy posiłki są OK?? Nie chciałabym popełnic jakiegoś błedu. Dziękuję i pozdrawiam! D. Odpowiedz Link
dsb Re: MENU 19.07.04, 11:33 Witaj Ja nie jestem ekspertem, choć sama już jestem w 2 fazie, ale spojrzałam na twoje menu i myślę, że jest bardzo OK Nie robisz błędów i to jest najważniejsze. Na pewno schudniesz )) PS. Muszę spróbować tego pieprzu cytrynowego Odpowiedz Link
dementia Re: MENU 19.07.04, 10:52 Ach! Zapomniałam dodać, że jak mnie skręca na coś dobrego " po obiedzie", to podjadam cukierki Orbit Sugar Free o smaku Wild Fruits - CUUUDNE!!! Odpowiedz Link
dsb Re: MENU 19.07.04, 11:35 Ja też czasem jem te cukierki Właśnie te o smaku Wild Fruit są najpyszniejsze )) Tylko uważaj na ilości - Ola wspominała, że działają przeczyszczająco - tak jak to jest napisane na opakowaniu... Odpowiedz Link
dementia Re: MENU 20.07.04, 07:57 Witam, Cieszę się, że nie robię błędów, jestem spokojniejsza - dzięki za opinię A co do cukierków, to kiedyś porzuciłam gumy do żucia na rzecz właśnie dropsów Orbit, tyle że cytrynowych (też pyszne), jednak nie zauważyłam u siebie działania ubocznego! <ha,ha,ha> Moje menu dzień 4: śniadanie: sałatka (1/2 ogórka + pomidor + łyżka oliwy, czerwona herbata przekąska:50 gr orzechów włoskich, serek ziarnisty obiad: 3 gałązki kalafiorka w sosie pomidorowym, jajako sadzone na oliwie i 5 brykietów szpinaku Bonduelle przesmażonych na łyżce oliwy z ząbkiem czosnku przekąska:50 gr orzechów włoskich Kolacji nie miałam siły zrobić,wypiłam czerwoną herbatę i poszłam spać Pozdrawiam! D. Odpowiedz Link
niveaaa Re: MENU 08.08.04, 20:03 dziewczyny ja od jutra zaczynam, ale nie mam jeszcze ksiazki (tez bede miala jutro, bo mieli mi wyslac z merlina). Bardzo prosze powiedzcie mi, czy menu na 1 dzien fazy 1 jest dobre - tworzylam je zainspirowana waszymi menu a takze biorac pod wzglad to, ze przed 10 zaczynam prace, ktora koncze 16-17.. sniadanie: omlet z 2 jaj z jednym pomidorem (czy moze byc na masle? czy lepiej na oleju roslinnym? jeszcze nie zaopatrzylam sie w oliwe z oliwek a musze zaczac juz jutro, bo za dwa tygodnie bede sie znow widziala - dopiero - z moim mezczyzna i chce mu zrobic choc mala niespodzianke lunch: 2 bialka jajka (zoltko ponoc ma b.duzo cholesterolu i sporo tluszczu, poza tym go nie lubie) + ogorki swierze kojacja: piers kurczaka gotowana (z rosolu przekaski: ogorki, liscie salaty lodowej do picia: woda mineralna niegazowana, herbata pu-erh z ginko Bardzo prosze o porady Odpowiedz Link
munieka 5 / F. I 19.07.04, 19:09 Witam to moj pierwszy wklad w "menu" na forum, wiec pisze Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z szynką z piersi z indyka, kawa Obiad: indyk smażony z warzywami (papryka, brokuły, 1/2 cebuli, pomidor, przyprawy) Przekąska: orzechy laskowe Kolacja: 3 "zawijasy" z serem light, indykiem i pomidorem, kawa Tez sie zastanawiam, czy nie jem za duzo przypadkiem Co myslicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
munieka Re: 5 / F. I 19.07.04, 19:10 ah zapomnialam napisac, ze kawa oczywiscie czarna bez cukru p.s. Jaka jecie galaretke? Mozna kupic taka bez cukru, czy same robicie? Odpowiedz Link
kjkk dzień 10 f.1. 20.07.04, 13:46 śniadanie: pół jajka, 3 plasterki wędliny z indyka , plasterek krówki smieszki light przekąska: serek light wiejski + pół puszki tunczyka w sosie własnym lunch: sałatka grecka obiad: brokuł gotowany + troche serka figura z czosnkiem Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/dzień 5 /f.I 21.07.04, 08:05 Dzień 5 (cudny jak dla mnie ) śniadanie:omlet (2 jajka, 2 plastry polędwicy z indyka, łyżka oliwy), czerwona herbata przekąska: sałatka (5 dużych liści sałaty,1/2 opakowania fety light Mlekovita,sos: 2 łyżki oliwy, łyżka octu winnego, zioła prowansalskie), dużo wody mineralnej obiad: rybka wcześniej namoczona w marynacie (marynata:3 łyżki oliwy, łyżka koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, papryka ostra - MNIAM!!) DESER: ()125g ricotty, skropionej aromatem migdałowym,posypanej odrobiną słodziku, gorzkiego kakaa, płatkami migdałowymi. CUUUUDOOO!!! Odpowiedz Link
kathrea 1,2,3/F1 21.07.04, 19:59 1/F1 ś: kawa z mlekiem, jajecznica z 2 jajek p: serek wiejski 3% o: ryba z folii, sałata z sosem z proszku, czerwona herbata k: sałata z pomidorem i sosem z proszku, kawa z mlekiem 2/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, pomidora, kawa z mlekiem p: serek wiejski 3% o: 6 plastrów polędwicy drobiowej, 2 plastry pomidora, ½ ogórka kwaszonego, kawa z mlekiem k: 1/3 lecza z 2 pomidorów, cukini, 4 pieczarek, cebuli, 2 papryk, czerwona herbata 3/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, pomidora, pieczarki, ½ cebuli, 2 plastrów sera light, 2 plastrów polędwicy, kawa z mlekiem p: 4 plastry polędwicy, 1 plaster twarogu o: 1/3 lecza j/w p: 15 migdałów, kawa z mlekiem k: jeszcze nie zdecydowałam Wiem, że sos w proszku to błąd ale uświadomiłam to sobie dopiero po zjedzeniu Poza tym mam pytanie, czy nie uważacie, że za dużo składników wrzucam do jajecznicy? Mam nadzieję, że reszta menu jest ok? Odpowiedz Link
dementia Re: 1,2,3/F1 22.07.04, 08:10 Witam nową twarz Nie jestem dietetykiem , ale wydaje mi się, że nie przesadzasz ze śniadaniem, poniekąd powinien to być najważnijeszy, najbardziej energetyczny posiłek dnia. Mi się wydaje, że wszystko jest OK. Pozdrawiam serdecznie D. Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/dzień 6/f.I 22.07.04, 08:20 Dzień 6: śniadanie: 1 jajko na twardo, ok. 70 gr chudego twarogu, kawa bez cukru z odrobina chudego mleka przekąska: sałatka (kilak liści sałaty, 1/2 opakowania fety light Mlekovita, ok. 10 oliwek zielonych, sos: 3 łyzki oliwy, łyżka octu winnego, zioła prowansalskie) przekąska: 1 pomidor, ok. 70 gr twarogu, czerwona herbata obiad: 5 plastrów polędwicy pieczonej nadziewanej zielonymi oliwkami deser:125g ricotty, skropionej aromatem migdałowym,posypanej odrobiną słodziku, gorzkiego kakaa, płatkami migdałowymi. Przez cały dzień: 2 l wody mineralnej między posiłkami Odpowiedz Link
kjkk dzień 11 i 12 f.1. 22.07.04, 08:23 11: śniadanie: pół jajka + plasterek krówki light + 3 plasterki wędliny z indyka przekąska: serek wiejski light z pomidorem obiad: sałatka [lodowa+ pomidor+ ogórek + vin.] + gotowany filet z kurczaka desero-kolacja: ok 150 gr serka Figura z kakaem i słodzikiem i olejkiem [no cóż, desery dozwolone sa do 75 kalorii, to miało więcej, bo ten serek ma 3 % tłuszczu ale za to 75 kal. w 100 gr ] 12: sniadanie: jajecznica z pomidorem przekąska: jak poprzednio obiad: cukinia z piekarnika faszerowana [?] 2 trojkacikami hochland light- ziolowym i paprykowym + odrobina podduszonej papryki (musze jeszcze udoskonalic przepis) Odpowiedz Link
kiwwinka Re: MENU-3 dz. I faza 22.07.04, 19:13 9.00 - 1 jajko, plaster sera light, 14.00 - sałata (dużo) z pomidorem, rzodkiewką, szynką, serek figura 3 % przegryzka - gotowany kalafior 18 - 2 zawijaski z sałaty z szynka i serem light cały dzień : woda,woda, woda, herbata zielona nie wiem czy to nie za mało ale nie miałam ochoty na mięso chyba przez upał a że czuję sie swietnie to ok. od soboty będę miała książkę więc sprawdzę. Trzeci dzień mija bez głodu do jutra !!! Pozdrawiam Plaża czeka ! Odpowiedz Link
kathrea 4/F1 22.07.04, 19:21 Hej hej ś: jajecznica z 2 jajek, pomidora, 2 pieczarek, 3 plastrów polędwicy p: twarożek wiejski 3%, 10 pistacji o: 1/3 lecza (dobrze, że to już końcówka była bo powoli nie mogłam już na nie patrzec ) p: 10 pistacji k: ok. 15 dag twarogu z jogurtem nat. bez cukru (musiałam trochę nabiału ) Trochę się pogubiłam z tymi orzeszkami, migdałami itd. W książce jest chyba napisane ze 15 migdałów czy orzeszków a pistacji max. 30 dziennie. Ale nie wiem czy codziennie taka przekąska to nie przesada? :] Pozdrowionka Odpowiedz Link
kostaga kostaga - 1F/4 + 1F/2 22.07.04, 21:16 No to i ja się zacznę chwalić przynajmniej nie będę musiała pamiętać Dzień 1: Ś - małe (150 g) opakowanie twarożku wiejskiego + filiżanka czerownej herbatki 2 Ś - przed nim oczywiście o 7 rano kawka w pracy, a na sniadanko o 10.30: 150 g chudego sera białego + liść sałaty lodowej + 2 jajka na twardo + pół pomidora + ogórek małosolny O - omlet z dwóch jaj z fasolką szparagową i różyczką brokuła (bez tłuszczu) NO Z TYMI JAJAMI TO DAŁAM CZADU!!!! Ale zabrakło mi inwencji Do tego ok. 1,5 l wody mineralnej, 3 szklanki czerwonej herbaty + 1 szklanka figury z senesem DZIEŃ DRUGI Ś - jajeczniczka bez tłuszczu + herbata czerwona 2Ś - 150 g chudego białego sera, 4 rzodkiewki, 2 ogórki małosolne, 0,5 pomidora O - podsmażone na łyżeczce oliwy kalafior (3 różyczki) z ok. 200 g fasolki szparagowej K - 2 łyżki serka toska light z odrobiną słodzika i płatkami migdałowymi i dla zabicia słodzika 1 plasterek sera zółtego Zott Toast light(10% tł, czyli chyba mniej niż Śmieszka?) No i to by byłona tyle Tylko nie wiem czy dużo to czy mało, bo czuję się obżarta kostaga Odpowiedz Link
bebejot Robiłyście humus? 22.07.04, 21:27 Zrobiłam dzisiaj humus, z połowy porcji na wszelki wypadek, zamiast pasty sezamowej tahini ( gdzie to kupić???) wlałam 2 łyżki oleju zezamowego. Qrcze, smaczne to! Z czym to jadacie, mnie przychodzą do głowy tylko surowe warzywa. pozdrawiam Beciek Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/dzień7/f.I 23.07.04, 08:00 Dzień 7: śniadanie:omlet(2 jajka, 8 małych pieczarek, łyżka oliwy), kawa bez cukru z chudym mlekiem przekąska: ok. 70 g chudego twarożku, pomidor, ogórek, czerwona herbata przekąska: 2 ogórki kiszone obiad: brokuły z sosem zapieczone z dwoma plastrami serka light (sos:ok. 5 łyżek mleka, 1/2 małej kostki serka topionego /niestety zabrakło light topionego, więc był 27% tłuszczu/, pieprz) kolacja: sałatka(2 małe pomidory, 2 małe ogórki, 1/2 cebuli, oliwa, ocet winny, pieprz, odrobina soli), czerwona herbata Odpowiedz Link
efvcia Re: MENU/dzień7/f.I 24.07.04, 00:36 Wy tutaj opisujecie, ze na sniadanko jecie jajecznice.... ale z czym?? Jesli o mnie chodzi to samej bez zadnego chlebka, nie połkne, bo nie dam rady....Jak to robicie?? Dodajecie do jedzenia jakić chlebek?? Odpowiedz Link
kiwwinka Re: MENU/dzień7/f.I 24.07.04, 19:23 Hej efvcia ! ŻADNEGO CHLEBKA !!! )) właśnie dlatego pisałam Ci wczesniej żebyś kupiła książkę... przy tej diecie są pewne wyrzeczenia ale za to dużo plusów i fajne efekty 2 tyg. I - wszej fazy nie wolno chlebka, ziemniaczków, makaronu, ryżu, owoców... Pozdrawiam ___________________________________* efvcia napisała: > Wy tutaj opisujecie, ze na sniadanko jecie jajecznice.... ale z czym?? Jesli o > mnie chodzi to samej bez zadnego chlebka, nie połkne, bo nie dam rady....Jak to > > robicie?? Dodajecie do jedzenia jakić chlebek?? Odpowiedz Link
kiwwinka Re: MENU znów dzień 1 24.07.04, 19:36 przepraszam przez pomyłkę wysłałam przed chwilką pusty list ... Dziś grzecznie zjadłam zaczynając I fazę od początku : ś: jajecznica z 2 jaj z koperkiem i plastrem sera light, woda p: 5 migdałów,pół twarożku domowego piątnica 4 %(nowość),woda o: sałatka nicejska z tuńczykiem (ten smak!), woda p:łyżka słonecznika 1 łyżka arbuza 2 cukierki orbit bez cukru...mmmm k:dużo (kubek) twarogu chudego z 1 pomidorem,2 łyzkami jogurtu natur.,koperkiem, 1 plastrem szynki z kurczaka, herbata zielona i 1 zawijasek sałaty z ta pyszną szyneczką na bis )) skończyły mi się migdały Nadal boję się że to za mało ale jestem po posiłkach pełna... Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link
jamkaania odwiedziny 25.07.04, 20:49 hej wszystkim.zajzalam tu z ciekawosci zeby zobaczyc jak wam wszystkim idzie odchudzanko.ja niestety nie wytrzymalam na tej dietce ale od wczoraj jestem na norweskiej i jest na razie dobrze.mam tylko pytanko czy wy przekraczacie 1000kalorii dziennie? bo jak minal 2 tygodnie mojej dietki to musze zaczac 1000 kcal i chcalabym zastosowac wasza dietke.bede wdzieczna ze odpowiedz na moje pytanko.pozdrawiam i caluski. Odpowiedz Link
utiuti Re: MENU 25.07.04, 22:11 U mnie dzisiaj: sniadanie: jajecznica z 3 jajek i chudej szynki (na oliwie)-zemdliło mnie totalnie! obiad: troche makreli, kotlet z piersi kuraka w jajku, kalafior podwieczorek: serek Figura ze słodzikiem i odrobiną kakao, kawa z odrobina mleka 0% kolacja: trochę makreli,sałatka (sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,zielenina,feta light,sos winegret) pozdrawiam! Odpowiedz Link
kjkk dni 13 - 14 f.1 + kontynuacja 26.07.04, 08:52 Dzień 13 sniadanie: jajecznica + plasterek serka light przekąska: serek wiejski light + pomidor lunch: serek figura + kakao+ slodzk + olejek obiad: kurczak+ pieczarki z patelni + salatka z salaty lodowej z pomidorem i ogorkiem i vin. Przekąska: 2 zawijaski dzień 14 śniadanie: 2 jajka na miękko + 1 zawijasek przekąska : 2 zawijaski obiad: filet z kurczaka z patelni + salatka j.w. I tu katastrofa – duuużo piwa Kontynuuje I fazę: dzień 15 sniadanie: serek wiejski light + pomidor przekąska: 2 zawijaski obiad: filet z kurczaka + salatka kolacja: j.w. Tyle ze kurczak z grila przekąska: 2 zawijaski dzien 16 sniadanie 2 jajka na miękko przekąska: 2 zawijaski obiad + kolacja chyba : wieeeelka sałatka grecka przekąska: pół jajka na twardo Odpowiedz Link
kiwwinka Re: weekendowe MENU 26.07.04, 11:02 Witam !!! Myślę że weekendy będą moją udręką przez najbliższe kilka lat ale Obiad u babuni- zwycięstwo ! rodzinka wychwalała pod niebiosa kluseczki, sosik i roladki a ja słuchając niepochlebnych komentarzy grzecznie zjadłam przyniesioną z domu sałatkę nicejską i 3 łyżki lecza z cukini(pycha) a kochana babcia,kręcąc głową dorzuciła na mój talerz kawałeczek gotowanego mięska z rosołu, nie śmiałam protestować... deser: pół galaretki truskawkowej mmmniam...) sernikowi się nie dałam !! chrupałam pokornie słonecznik... po południu GRILL na działce: mój luby znów zachwyt odnośnie kiełbaso-mięsnego zestawu grillowego,który na ta okazję kupił a i tak podziwiano moje danie: mintaj z folli i sałata lodowa z sosem z oliwy z oliwek, do tego : 2 małe jabłka i 2 kubki własnorecznie zerwanej czarnej porzeczki )) nie mogłam sie oprzeć.. (kto wie ile ona ma IG ??) Weekend na szczęście dobiegł końca ! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kiwwinka Re: MENU 26.07.04, 19:20 3 dzień Ifazy: ś: serek wiejski piątnica 3% p: 7 migdałów l: leczo z cukini,pomidora,papryki,szynki o: pstrąg z grilla, sałatka grecka p: 7 migdałów maślanka 1,5% kubeczek czarnej porzeczki...to moja słabość Odpowiedz Link
kjkk kontynuacja - dzień 17 i 18 28.07.04, 07:59 17 śniad: pół jajka + trójkącik krówki light+ 3 plasterki wędliny przekąska: serek wiejski light + pomidor lunch: sałatka z jajkiem i tuńczykiem + pomidor, ogórek, sałata + GOTOWY SOS obiad: gotowane brokuły + serek z czosnkiem przekąska: 1 zawijasek 18 śniadanie: 4 plasterki wędliny + plasterek serka light + troche ogórka przekąska: serek wiejski light + pół puszki tuńczyka obiad: schab z patelni z odrobina papryki + sałatka kolacja: troche brokułów, pół jajka, plasterek wędliny Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/9,10,11,12 /faza I 28.07.04, 08:29 Dzień 9: śniadanie: serek twarogowy Figura 3%, pomidor, 5 oliwek, kawa z mlekiem odtłuszczonym przekąska: sałatka(jajko na twardo,ogórek kiszony,5 oliwek, 1/2 pomidora, koperek), herbata mieszana zielono - czerwona obiad: zupa bułgarka z kluseczkami serowymi (ok. 500ml) deser: 1/2 serka figura 3%, słodzik, płatki migdałowe, ciemne kakao kolacja: zupa bułgarska (ok. 250 ml) Dzień 10: śniadanie: serek Tartare light (nie dajcie się nabrać - on ma 16 % tłuszczu!!!), ogórek zielony, woda źródlana przekąska: talerz zupy bułgarskiej (ok. 250 ml), jajko n atwardo obiad: 4 plasterki pieczonej polędwicy z oliwkami zielonymi, brokuły z płatkami migdałowymi, kefir 0% (producent -Obory - pyszny!choć nazwa zabawna i nie zachęcająca do spożycia) kolacja: talerz zupy (ok.200 ml), serek Tartare light Dzień 11: śniadanie: omlet(2 jajak, pomidor, kilka płatków migdałowych, oliwa), trójkącik serka ligth topionego, kawa z mlekiem Potem poleciało dośc chaotycznie i nieregularnie, więć napiszę, co przez cały dzień zjadłam: sałatka(puszka groszku konserwowego, 2 ogórki kiszone, mała zielona papryka) serek ziarnisty 3% ok.60 gr słonecznika ok.60gr orzechów nerkowców 2 trójkąciki serka topionego light szaszłyk z grilla (4 kawałeczki wieprzowiny chudej, 3 krażki cebulki, boczek odłożyłam - feee!!) Dzień 12: śniadanie: 2 plasterki twarogu (pewnie półtłusty , ale cóż zrobić...), pomidor, 5 plasterków ogórka, kawa z mlekiem (pewnie nie odtłuszczonym - oto właśnie jedzenie hotelowe) przekąska: serek Figura 3%, pomidor przekąska: 2 trójkąciki serka topionego light obiad: kalafior na parze, szpinak i mintaj z grilla (wreszcie w domu!!! ) deser: 1/2 serka Figura 3%, słodzik, płatki migdałowe, ciemne kakao, aromat waniliowy kolacja: 2 ogórki kiszone, plasterek Krówki Śmieszki light Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/8 dzień 28.07.04, 11:17 he, he! Jakoś go pominęłam, ale....wszystko skrupulatnie notuję po każdym posiłku, tak więc troszkę nie po kolei, ale donoszę : Dzień 8: śniadanie:jajecznica (2 jajka, pomidor, łyżka oliwy), kawa z mlekiem odtłuszczonym przekąska: 4 zawijaski (liść sałaty, plasterek serka light, ćwiartka ogórka zielonego), serek ziarnisty 3% obiad: brokuły z platkami mogdałowymi, 2 ogórki kiszone, kawałek mintaja grillowanego kolacja: 4 kawałki grillowanej cielęciny, 3 ogórki kiszone, 3 pomidory, ok. 15 oliwek zielonych, mieszanka herbat zielonej i czerwonej (pycha!) Odpowiedz Link
kiwwinka Re: MENU 5dz./I f. 28.07.04, 17:41 5 dzień: 7.00-ś: jajecznica z 1 jajka z pomidorem i plastrem sera light 10.00-p: 200 ml. kefiru (1,8 %), 2 łyżki słonecznika, 16.00-o: sałata z pomidorem i gotowaną piersią z kurczaka, sos: 2 łyżeczki oliwy i 1 octu z białego wina, ogórek małosolny, 1 plaster sera light,1/2plastera szynki, twarożek wiejski 3% 1/2 kubka, herbata zielona, p: 7 migdałów, 1 łyżeczka ...nutelli... planuje o 18.00-1 pomidor, Odpowiedz Link
utiuti Re: MENU 28.07.04, 19:56 Hello! U mnie dziś: Jajecznica, kawa + mleko 0%, 1 ł. masła orzechowego Twarożek 3% Fasolka szparagowa, kefir chudy (podobno wg. najnowszych doniesień mozna 2 porcje nabiału, prawda? ) ryba smazona + sałatka (sałata, pomidor, papryka,zielenina,oliwa, sok pomidorowy serek Figura+ odrobina kakao + słodzik A do wieczornej nauki skonsumuję pewnie jeszcze kawkę z mlekiem 0% i omlet z 1 jajka z 1 ł masła orzechowego. Dzisiaj zjadłam troche mniej, ale dziewczyny uwierzcie mi, cały czas jestem głodna jak wilk! (może dlatego, że jestem przed okresem...czy wtedy orgnizm potrzebuje więcej węgli?) Odpowiedz Link
mid4 Re: MENU 29.07.04, 05:34 ja tez sie pochwale: dzien 1: sniadanko: jajeczniczka na cebuli przekaska: serek wiejski z rzodkiewka i szczypiorkiem obiad: udko z kurczaka mocno zgrillowane i kalafior gotowany przekaska: karmelki bez cukru (kilka sztuk) kolacja: serek ziarnisty (tak mi bardzo smakuje) z rzodkiewka i szczypiorkiem dzien 2: sniadanko: jajecznica - tym razem na pomidorku przekaska: niesmiertelny twarozek: obiad: mozarella z pomidorkiem przekaska: karmelki jak zwykle kolacja: 5 trojkacikow krowki smieszki (niestety light nie mialam a tak mi smakowaly ze wsunelam 5 ) dzien 3 sniadanie: jajecznica z 2 jajek, 4 duzych pieczarek, cebuli i pomidorow (podzielone na pol bo mama tez dietuje) przekaska: jak zwylke twarozek obiad: znowu twarozek, tym razem z pieczarkami, rzodkiewka, pomidorkiem i ogorkiem (duza obiadowa porcja wyszla) przekaska: oczywiscie karmelki( znalazlam o smaku czarnej porzeczki - mniam) kolacja: 15 orzechow wloskich (musze przyznac ze sie nimi mocno najadlam, a wczesniej wsuwalam cala paczke- niemozliwe) jak na razie 54kg (zaczynalam od 55,5, wiec jest -1,5) jest dobrze jeszcze tylko zrzucic te 4! Odpowiedz Link
dementia Re: MENU/ dzień 13/I faza 29.07.04, 08:23 Dzień 13: śniadanie:omlet (2 jajak, pomidor, oliwa), kawa z mlekiem przekąska: 2 małe ogórki zielone, 5 rzodkiewek, serek ziarnisty 3%, łyżka płatków migdałowych obiad: sałatka(5 listków sałaty, 1/2 pomidora, 1/2 ogórka kiszonego, 1/4 cebuli, sos vinegret) przekąska: 2 łyżeczki naturalnego, niesłodzonego masła z orzeszków ziemnych (PYCHA!) kolacja: 1/2 kalarepki, 1/2 serka Figura 3% ze słodzikiem, ciemnym kakaem, olejkiem waniliowym i płatkami migdałowymi, czerwona herbata Odpowiedz Link
mcakala Re: MENU 29.07.04, 09:15 Witam! To mój trzeci dzień diety, ale chyba trochę naciągam jadłospis Niestety dopiero Was znalazłam. Proszę o odpowiedź: czy można pić kefir (bez niego nie przeżyję)? A co z majonezem light? Nie cierpię jeść śniadań, piję tylko kawę, a potem kefir!!! Ok. 11.00 sałatka z fasolki szparagowej, szynki, pomidora i papryki z majonezem light!!! ok.15.00 cukinia zapiekana z mielonym mięsem drobiowym, pomidorami i serem hit z Ryk ok. 18.00 reszta sałatki Co wy na to? Odpowiedz Link
slodkaczarnula Re: MENU 29.07.04, 12:00 hejka! Wiesz, niestety z tego co się orientuję to kefir w I fazie jest zabroniony, a majonez na 100% nawet ten ligh!!! Ja od wczoraj zaczęłam ponownie I faze , bo jak się okazało we wtorek zjadałm niedozwolone rzczy... Życzę powodzenia i trzymam kciuki Odpowiedz Link
dementia Re: MENU 29.07.04, 12:21 Ja pozwoliłam sobie na kefir 0% tłuszczu, nie wydaje mi się, żeby było to zabronione w I fazie. A co do majonezu (też light)to na 100% zabroniony! Mówię jednak o kupnym, nie mam pewności co do ukręconego w domu na oliwie i żółtkach. Sama jestem ciekawa jak to z tym domowym jest. (???) Odpowiedz Link
dsb Re: MENU 29.07.04, 14:15 W przepisach w książce jest użyty majonez. Nie pamiętam, ale raczej to była wersja light Myślę, że jak ktoś lubi majonez to od czasu do czasu może sobie pozwolić. I pewnie byłoby super, jakby to był taki majonez zrobiony samemu, o którym Dementia wspomniała, bo te kupione to nigdy do końca nie wiadomo co w nich jest. Ale z drugiej strony - nie należy też chyba aż tak bardzo przesadzać, prawda? ))) I taki kupiony light jest OK. Odpowiedz Link
gochaklucz Re: MENU 29.07.04, 14:50 rany!!!!! jestem w ogromnym szoku,jak Wy mało jecie ja przy tym to jem jak... (słów brak) chyba za te 10 dni waga wciaz wskaze mi 64 kg( Odpowiedz Link
slodkaczarnula Re: MENU 1 dzień Faza I 29.07.04, 09:26 Ś: 2 plasterki szynki dietetycznej, 1 ogórek p: 1 pomidor, 1 plasterek sera żółtego Prymus light z Mlekovity, 2 trójkąciki Hochland light <--- Odpowiedz Link
dsb Re: MENU 1 dzień Faza I 29.07.04, 14:11 Zbyt dużo? )) Na pewno nie. Moim zdaniem nic by się nie stało jakbyś zjadła nawet więcej. Tutaj w tej diecie naprawdę nie wolno się głodzić. A jakie były Twoje posiłki sprzed diety? Czy porcje były większe? Odpowiedz Link
slodkaczarnula Re: MENU 1 dzień Faza I 29.07.04, 14:56 dsb - dzięki za pocieszenie, już mi lżej na duszyczce (narazie tylko na duszyczce heheh efekty zobaczymy po I fazie)A przed dietą faktycznie jadłam więcej, ale przede wszystkim produkty mączne!!! co tu jest zabronione. Ale daję jakoś radę bez nich i jestem z tego dumna Odpowiedz Link
kathrea 5-11/F1 po "weekendzie" u rodziców :> 29.07.04, 14:38 5/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, 2 pieczarek, ½ pomidora, szczypiorku p: 15 migdałów o: twarożek 3%, ½ pęczka rzodkiewek k: serek Figura 3%, ½ pęczka rzodkiewek 6/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, pomidora, 2 pieczarek, cebuli o: ½ lecza z 2 pomidorów, 3 pieczarek, cebuli, 2 papryk p: 2 plastry sera Kś light k: skrzydełko kurczaka z grilla, 3 łyzki sałatki, ogórek 7/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, pomidora, 2 pieczarek, 3 plastrów polędwicy p: 3 plastry Kś light o: 3 małe kawałki polędwicy pieczonej p: serek homogenizowany 3% k: serek homogenizowany 3% 8/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, szczypiorka p: 15 migdałów o: sałatka z ½ tuńczyka, 1 jajka, 100g groszku, 2 plastrów sera light 17%, 1 łyżki majonezu p: jogurt Fitness 2% aloes/limonka k: ½ piersi z kurczaka z 2 pomidorami, 4 pieczarkami, pietruszki grzech: 2 piwa 9/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, 2 małych pieczarek, pomidora, szczypiorku p: garść płatków migdałów o: 1/3 piersi z kurczaka z 1 papryką, 2 pomidorami, ½ cebuli, 2 pieczarek 10/F1 ś: ½ kostki chudego twarogu z ½ jogurtu nat. 1% bez cukru, kilka rzodkiewek, szypiorek p: garść płatków migdałów o: ok. 500g pstrąga z rusztu z sałatką z fety, pomidora, papryki, ogórka grzech: 2 piwa 11/F1 ś: jajecznica z 2 jajek, cebuli, 4 małych pieczarek, pomidora p: ¾ twarożku wiejskiego, 3 plastry polędwicy p: 15 migdałów o: ok. 500g ryby z rusztu, pomidor k: jeszcze nie wiem ale jakaś sałatka Odpowiedz Link