danela25he 26.10.04, 11:53 No popatrzcie jak to szybko leci,juzjeden dzien za nami..hihiii Wage schowalam,bo mam obsesje wazenia,mam zamiar zwazyc sie dopiero w poniedzialek rano.Zaraz ide po salate...kurcze kocham salate Napiszcie dziewczynki co u was??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonia25 Re: DZIEN 2 26.10.04, 12:58 czesc Daniela Ja tez zaczelam dietke (po raz drugi) od poniedzialku i jestem pelna zapalu ze tym razem mi sie uda. Postanowilam sie trzymac zasad az do swiat no moim cichym celem jest -8kg trzymam za nas kciuki (musze przyznac ze drugi raz jest juz dla mnie latwiejszy bo nie ciagnie mnie az tak do slodyczy jak za pierwszym razem Odpowiedz Link
karamba20 Re: DZIEN 2 26.10.04, 14:22 a ja mam teraz nocna zmiane i za nic nie umiem nic do tych godzin dopasowac : (ale to tylko tydzien i mam nadzieje ze pojdzie pozniej lepiej poki co jedynym moim regularnym skladnikiem dietki jest Figura na "slodko" goraco was pozdrawiam Odpowiedz Link
ella69 Re: DZIEN 2 26.10.04, 17:51 Witaj! Mnie jest jakoś trudniej po raz drugi w I fazie. Wtedy byłam bardziej zdeterminowana, a teraz ...myślę cały czas o słodkim! Właśnie miałam się rzucić na delicje wiśniowe, ale wypiłam kawkę i zjadłam deserek pomarańczowy z Figury. I postanowiłam tu zajrzeć, żeby choć na chwilę przestać myśleć o tych delicjach!!! A na kolację przygotuję sobie pomidorki z fetą light i bazylią. Postaram się nie wypić do tego lampki czerwonego, pysznego winka. Ale aż się prosi! Odpowiedz Link
bakalandia Re: DZIEN 2 26.10.04, 19:53 Hejka dziewczyny :] u mnie jak narazie jest extra... bo jem tak ze jestem najedzona a np dzisiaj wyszło mi ze zjadłam jakieś 570 kcal mam nadzieje ze schudne ale wiem ze tak torche przymalo jem... wiec musze pzynajmniej wyciągnąć do 1000 kcal.. wczoraj było 800. teraz z innej beczki... dzisiaj rano staje na wage a tam cały 1 kg w dół.. waże 61,5kg extraaa a i opowiem wam co dzisiaj przezwyciężyłam :] danio które dzięki mojej niedobrej mamie znalazło się w liczbie 4 szt w lodówce i tylko tam.. (potem skonsumował wszystko mój brat) oraz ciasteczka wafelki itp... dzisiaj weszłam do sklepu i po prostu nie chciało mi się tego jeść a zazwyczaj było że musiałam sobie kupić coś słodkiego... jestem boska hehe mam nadzieje ze tak bede miała przynajmniej przez 1 faze.. a teraz to co dzisiaj zjadłam: śniadanko: jajecznicę z 1 jajka z pomidorem, plasterek szynki- 160+20= 180 kcal w szkole: 20 orzeszków ziemnych i 2 średnie ogórki kiszone- 40+10= 50 kcal obiadek: sałatka: 2 podsmażane pieczarki, troche kapusty pekińskiej, 10 dag fety light- 3+14+180= 200 kcal kolacja: sałatka: 70g chudego twarogu, pomidor, kapusta pekińska- 70+35+14= 120 kcal No a teraz trzeba rozpocząć też ćwiczonka...jakieś 50 brzuszków na początek a potem specjalne ćwiczonka na brzuch od taty mojej kumpeli (sportowiec) *moje postanowienie: musze schować wagę.. bo będę sie ważyła jeszcze po klka razy dziennie a do tego dopuścić nie moge.. od dziś waże się raz na tydzień... ide ją wynieść do piwnicy... buziaczki dziewczyny i 3majcie sie paaaaa ! :] do jutra Odpowiedz Link
kiryana Re: DZIEN 2 26.10.04, 22:54 siup i jakoś poszło... nawet bez grzechów 3majcie sie dziewczyny Odpowiedz Link
vanilla_coke Re: DZIEN 2 27.10.04, 02:02 hej! u mnie dzien 2 tez w porzadku, co prawda mam wrazenie, ze zjadlam za duzo, ale podobno na tej diecie nie trzeba liczyc kalorii, tylko jesc pelnowymiarowe posilki o dozwolonym skladzie, wiec tak robie. To pierwsza dieta, na ktorej smakuje mi jedzonko i nie mam napadow glodu. Moja lodowka jest kompletnie pusta (naprawde nie ma tam nic), wiec nawet, jakbym chciala cos pozrec zakazanego, to chyba tylko papier . Dzis w moim menu byl pyszny omlet z warzywami, mozzarella i pieczarkami (zajal mi caly talerz), 2 plasterki indyka, 1 lyzeczka serka wiejskiego (nie smakuje mi, jak zreszta wszystkie sery z paroma wyjatkami), grilowana piers z kurczaka + duzo salatki wielowarzywnej z sosem ziołowym vinaigrette, troche brokulow, 1 lyzeczka majonezu (zjedzona przez pomylke , 2 czarne kawki bezkofeinowe i oczywiscie hektolitry wody mineralnej. Zapewne jest to 570 kcal razy 3, jak nie 4 . ale zbyt boje sie jo-jo, zeby drastycznie ograniczyc ilosc jedzenia. Gratuluje wszystkim wytrawalosci! Odpowiedz Link
sonia25 Re: DZIEN 2 27.10.04, 10:04 u mnie tez dzien 2 przebiegl bez wiekszych ekscesow. Niestety moja waga ruszyla tylko 0,5 kg w dol przez te 2 dni wiec nie sa to moze imponujace efekty ale nastawiam sie na powolne i trwale zrzucanie waleczkow wiece nie jestem jakos sczegolnie rozczarowana. wyliczylam sobie ze do swiat jest 8 tygodni wiec musze chudnac 1kg tygodniowo aby trzymac sie planu wiec to chyba calkiem rozsadne podejscie. W czwartek czeka mnie kolacja przy winku w babskim gronie wiec chyba bede musiala troche pogrzeszyc ... ale w piatek wroce na prosta (hm tylko ze w piatek urodzinki mojego chlopaka i wypadaloby jakis torcik wymacic... moze macie jakies pomysly na desereki zgodne z SDB??? buziaki Odpowiedz Link
agi6 Re: DZIEN 2 27.10.04, 11:31 Czesc Sonia W zeszla sobote robilam urodzinowa kolacje dla mojego meza. Menu podane w watku "nowa plazowiczka - zaczynam" co do deseru - sernik na zimno zrobiony z jogurtu naturalnego ze slodzikiem i esencja smakowa / kakao / sokiem z cytryny Powodzenia Odpowiedz Link
sonia25 kolacja urodzinowa 27.10.04, 11:56 dzieki agi za propozycje ale niestety sernik jogurtowy juz przerobilam i moj chlopak nie jest zbyt wielkiem fanem tego przysmaku wiec troche glupio by mi bylo przyrzadzac deserek pod siebie w jego urodziny. myslalam moze o serniku ze slodzikiem z chudych serkow odtluszczonych , tylko cholercia tego masla nie ma za bardzo jak zastapic i lyzki maki zimniaczanej ... hmmm nie wiem musze jescze pomyslec Odpowiedz Link
agi6 Re: kolacja urodzinowa 27.10.04, 12:30 hmmmmm, moze maslo mozna zastapic oliwa z oliwek? a lyzka maki na cale ciasto to przeciez tyle co nic..... kolejna rzecz o ktorej myslalam to moze cos z beza (tort bezowy?) - beze mozna z bialka i slodziku, tylko co do tej bezy? albo czym ta beze posmarowac ? Musze przyznac ze przeszlam przez moje ksiazki kucharskie w poszukiwaniu czegos odpowiedniego i jedyne co moglam znalezc to babeczki z ricotty (polane sosem owocowym)albo lody pistacjowe (z chudego mleka) napisz jak juz cos wymyslisz Odpowiedz Link
sonia25 Re: kolacja urodzinowa 27.10.04, 14:18 tort bezowy powiadasz??? a jak sie robi ta beze bo wstyd sie przyznac ale nie za bardzo wiem jak sie do tego zabrac. a moze by ten tort posmarowac takim kremem z odtluszczonego serka ze slodzikiem, kakaem i esencja rumowa a no to polewa czekoladowa ale tez ze slodzika - moze jakies migdaly, orzechy do tego??? co o tym myslisz? a powiedz mi jeszxze jak sie robi te babeczki z ricotty? a i koniecznie jak ten tort bezowy??? agi jeszcze raz wielkie dzieki - jestes skarbenkiem Odpowiedz Link
agi6 Tort bezowy 28.10.04, 02:05 Sonia!!!!! Ale mi narobilas smaku Przepisy na Tort bezowy - orginalna nazwa to Pavlova czyli jedno z najbardziej tradycyjnych ciast australijskich Beza: 4 bialka (maja byc w temperaturze pokojowej) szczypta soli 300mls cukru (zastap slodzikiem) 1 lyzeczka deserowa maki kukurydzianej (hmmmm,moze jej nie doddawac, choc co to jest 1 lyzeczka?) 1 lyzeczka octu winnego 1 lyzeczka esencji waniliowej podgrzac piekarnik do 160st, Do duej miski bialka i sol, ubic na sztywno. Powoli dodawac cukier caly czas ubijajac, na koncu delikatnie wmieszac make, ocet i esencje waniliowa. Na duzej blaszce rozlozyc papier do pieczenia i spryskac delikatnie olejem w spreju. Wylozyc beze na srodku blachy w ladne kolko (urosnie w czasie piecznia) wygladzic brzegi nozem. Zmniejszyc temperature w piekarniku na najmniejsza (120C) i piec beze przez 1godz 15 min - powinna byc sucha i kruszaca sie w dotyku, wylacz piekarnik i zostaw beze w srodku do ostygniecia - zostaw uchylone drzwiczki Beze trzeba wlozyc do piekarnika zaraz po przelozeniu na blache Polewa kawowa: 1 lyzeczka cukru (slodzik) 1 lyeczka esencji kawowej czekolada (kakao) smietana (tu bym dala odtluszczony serek) Beze mozna spokojnie zobic do 3-4 dni wczesniej. Polewe polozyc przed samym podaniem ciasta W innym przepisie proponuja odzielenie masy bezowej na 2 czesci i upieczenie dwoch okraglyc bez, mozna wtedy miec warstwy i wlozyc mase kawowa do srodka. Jezeli chcesz tak zrobic to sa inne proporcje na ciasto: 6 bialek 1.5 kubka cukru (slodzik) - 330g 1.5 lyzki maki kukurydzianej (????) 1.5 lyzeczki octu winnego polewa: 2 lyzeczki zelatyny 2 lyzki wody 250g chudego serka 2*200g jogurtu (mango i wanila) - mozesz naturalny jogurt, jeden z esencja waniliowa a drugi z kawowa lub orzechowa i do tego dodac troszke orzechow) zelatyne wymieszac z goraca woda, przestudzic Ubic serek i dodac do niego jogurt i zeltyne. Studzic w lodowce az sie delikatnie zetnie. Przelozyc beze Smacznego Jak zdecydujesz sie zrobic to koniecznie napisz jak smakowalo Odpowiedz Link
sonia25 Re: Tort bezowy 28.10.04, 09:45 oj agus dzieki wielkie jeszcze raz za te przpisy... brzmia fantastycznie az slinka leci... wiesz wczoraj probowalam tak amatorsko z ta beza - tzn wzielam 2 bialka troszke soli i 3 lyzki slodziku i to ubilam (bez octu i maki bo otym nie wiedzialam) , nagrzalam piekarnik do 120 stopni i tam pieklam te "beze" ze 2 godz i to co wyszlo niestety musialo wyladowac w koszu bo sie zjesc nie dalo, zupelnie oklaplo zamiast urosnac i mialo kolor brazowy zamiast bialego wiec sie troche sploszylam czy mi aby na pewno wyjdzie na jutro!!! hm nie wiem czy powinnam ryzykowac a na eksperymenty niestety nie mam juz czasu... wiesz dalas mi tez ten pomysl z 2 kolorowym sernikiem na zimno - moze jak 2 kolory to mu bardziej zasmakuje??? a co myslisz zeby do tych jogurtow dodac serka odluszczonego no i oczywiscie zelatyne - moze nie bedzie mialo takiego kwaskowatego smaku wtedy nie? buziaczki ogromene Odpowiedz Link
agi6 Re: Tort bezowy 28.10.04, 09:59 na dno koniecznie daj warstwe migdalow ja nastepnym razem do "bialej" warstwy dodam soku z cytryny albo limonki zeby zrobic konkretny cytrynowy smak, do "ciemnej" warstwy wiecej slodziku, kakao i moze esencje migdalowa i czekoladowa albo kawowa. nie wiem za bardzo o ktorym serku mowisz ale wszystko co jest polplyne, kremowe i mozna do tego dodac zelatyny powinno dac pozadany efekt powodzenia Odpowiedz Link
sonia25 Re: Tort bezowy 28.10.04, 10:29 no tak tak pamietam o tych migdalach sorrki ze ci tak truje pupke ale powiedz mi jak myslisz dlazcego mi nie wyszla ta beza wczoraj - zle propprcje, zla temperatura a moze to ta maka i ocet zapewniaja sukces - bo najbardzije to mnie jednak ta beza kusi no ale to moze w weekend dopiero jescze raz dzieki Odpowiedz Link
agi6 Babeczki z ricotty 28.10.04, 03:24 1 czubaty kubek ricotty (250g) 2 bialka ubite 30ml / 2 lyzki miodu (slodzik) 5ml / 1 lyzeczka esencji waniliowej 450g swiezych lub mrozonych owocow (maliny, pozeczki, jezyny, truskawki) rozgrzac piekarnik do 180C w misce wymieszac ricotte, dodac ubite bialka, miod (slodzik) i esencje. Wymieszac dokladnie. Przelozyc ricotte do natluszczonych foremek babeczkowych (czy muffinowych) czy jakis innych z dziurami , piec 20 minut az babeczki zrobia sie rumiane (czas pieczenia podany na 4 babeczki z tej ilosci ciasta) sos owocowy - owowce do garnka z ziewiekla iloscia wody, podgrzac az zmiekna, polewac babeczki mysle ze sos owocowy w 1 fazie mozna zastapic np serkiem z ulubiona esencja... smacznego Odpowiedz Link