Dodaj do ulubionych

Od dziś jestem z Wami

03.01.05, 09:22
Witam plażowiczki. Od dziś jestem z Wami. Kilka tygodni temu szukając diety
dla siebie trafiłam na Wasze forum, spodobało mi się i postanowiłam kupić
książkę, przeczytałam i od dzis też jestem plażowiczką. Półtora roku temu
rzuciłam palenie i przybyło 12 kg!!! Mam ndzieję, że przy Waszym wsparciu w
końcu uda mi się z nimi uporać.
Obserwuj wątek
    • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 03.01.05, 11:37
      Czesc Aneczko smile
      JA tez dzis zaczynam. Przez pewien czas dojrzewalam do podjecia tej decyzji i w
      piatek zdecydowalam ostatecznie ze od dzis zaczynam!! i wygram. sama z soba i
      wlasnymi slabosciami.

Przynajmniej nie jestem sama smile
      Pozdrawiam i powodzenia kiss
      • bakalandia Re: Od dziś jestem z Wami 03.01.05, 17:03
        no laseczki a ja już 3 raz do tej dietki powracam... smile dzisiaj pierwszy dzien
        pierwszej fazy... zycze powodzenia wam no i sobie smile przy wzajemnym wsparciu na
        pewno nam sie uda.. :]
        • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 03.01.05, 20:20
          laseczka to ja bede jak wytrwam tongue_out a chce i musze bo mam po co i dla kogo wink
          buziaki kiss
          • aneczka007 Re: Od dziś jestem z Wami 04.01.05, 15:05
            hey scrilla, uda nam się. Ja też mam dla kogo i mam ogromną motywację. Trzymam
            za nas kciuki, zobaczysz będziemy tymi laseczkami tylko musimy na jakiś czas
            zapomnieć o chlebusiu, a to takie piekielnie trudne.
            • jussi21 Re: Od dziś jestem z Wami 04.01.05, 15:22
              hej dziewczynki!
              Również zaczynam z Wami, i również tym razem przynajmniej mam dla kogo.
              A najpiękniejsze w tym (a niestety tylko w tym) jest to że moje kochanie
              wyjeżdza w środę do pracy i wraca dopiero najwcześniej w lutym bądź marcu
              i........... szczena mu opadnie!!!
              Przynajmniej mam taką nadzieję, będę do tego dążyć. Teraz mam prawdziwą
              motywacje!!!
              Trzymajcie się cieplutko!!! Powodzenia Wam i sobie!!! smile))
              • aneczka007 Re: Od dziś jestem z Wami 04.01.05, 16:44
                witaj jussi21. współczuję tego rozstania ale motywacja jest niesamowita. do
                lutego jak dobrze pójdzie powinnaś być niezłą laską. życzę powodzenia , napewno
                Ci się uda.prwdę powiedziawszy dziś jest mój drugi dzień i wydaje mi się że
                jeszcze nigdy(a było tych razów wiele, oczywiście nie na plaży)nie było mi tak
                łatwo jak tym razem. ja wiem że tym razem mi się uda, i Tobie jussi21 i
                wszystkim innym plażowiczkom.
                • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 04.01.05, 22:08
                  i jak Wam idzie?suspicious mi srednio. nie jestem glodna ale mam uczucie nie
                  nasycenia tongue_out i jakby mi czegos brakowalowink chlebka brakuje tak bardzo... ale
                  jak sobie pomysle ze dzieki niemu wygladam jak wygladam to trace apetyt :]

czy macie jakies strony z przepisami? bo ja szczerze mowiac nie mam pomyslow a
                  naprawde chcialabym jesc smacznie.

pozdrawiam i 3mam kciuki smile
                  • m13131 do scrilli 05.01.05, 12:37
                    Przejżyj forum. Gdzieś miesiąc temu, (albo wczesniej) był wątek z przepisami.
                    Pamiętam, że było ich mnóstwo.
                  • karolinach3 Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 13:06
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20960&w=13907347&a=18820440 link do
                    przepisów
    • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 13:16
      dziekuje Wam bardzo kochane jestesciesmile
      jeszcze chcialam zapytac apropo sniadan. co jadacie? bo ja jak narazie jajka i
      parowki tylko ze znam siebie i wiem ze dlugo takiej monotonii nie wytrzymam.
      • karolinach3 Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 13:41
        no ja tu specem nie jestem - ale chyba ostrożnie z tymi parówkami...
        ja jem serek figura czasem z kiełkami czasem sam, zdarzało mi sie feta +
        pomidor + ogórek + sałata, lub jogurt naturalny z rzodkiewka. tez mało
        ciekawiewink Sonia jada serek z warzywami - alejaki dokładnie nie wiem- musi być
        dobry bo je dłuzszy czas i sie nie znudził - a inne dziwczyny poczytaj -
        bakalandia zawsze pisze, agi6 tez ...
        • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 13:53
          no wlasnie tez sie zastanawiam nad parowkami... zjadam maxymalnie 2 drobiowe.
          serek wiejski dzis zakupilam bedzie na kilka sniadanwink a co do jogortu to
          wydawalo mi sie ze nie mozna. ale moze jestem niedoinformowanawink
          • karolinach3 Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 14:08
            o jogurcie długie tu dyslusje trwaływink w małej uzupełniajace książeczce
            doczytałam się że wolno naturalny bez cukru. zott robi taki z 1% tłuszczem -
            polecam bo smaczny. i jak mi tu radziła jedna z dziewczyn i myslę, że to bardzo
            roztropne- nie wiecej niż jeden dziennie.
          • agi6 Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 14:09
            czesc,

ja od prawie 3 miesiecy jem prawie to samo sniadanie:
            100gr twarozku, pomidor, ogorek, kielki alfafa, 3 plasterki sera mozzarela i 2
            lyzki soji z puszki albo 2 plasterki szynki, mozna kilka paseczkow papryki albo
            jajko na twardo.

Czasmi zastepuje to jajecznica z 2 jajek z pomidorem, serem, odrobina mleka i
            swiezym oregano.
            Czasami sa to platki owsiane z kiwi i suszona sliwka (ale to juz w drugiej
            fazie),
            Mozna rowniez omlet (2 jajka podzielic, bialko ubic na sztywno, do zoltka dodac
            zmielona koledre albo kminek, sol, pieprz, wymieszac z bialekiem i na rozgrzana
            patelnie, po przewroceniu posypac utartym serem - ja to jem jako baze - na gore
            mozna dac tunczyka z puszki, fasolke szparagowa, awokado czy co kto lubi smile

tez mi sie wydaje ze jogurty w 1 fazie to niekoniecznie

powodzenia smile
    • ypka Re: Od dziś jestem z Wami 05.01.05, 21:02
      Ja na przykład czasem mam taki dzień, kiedy mam ochote na cos slodkiego od
      rana, wtedy jem sobie na śniadanko twaróg chudy: kroje go na plasterki, polewam
      2 lyżkami jogurtu naturalnego, posypuje slodzikiem i cynamonem. Bardzo dobrze
      sie komponuje z poranna kawka smile
      A w drugiej fazie bardzo czesto jem truskawki, odmrazane niestety, czasem
      polane jogurtem i ze slodzikiem a czasem w formie koktailu. Mniami.
      Pozdrawiam i zycze smacznego!
      • scrilla Re: Od dziś jestem z Wami 06.01.05, 15:58
        jak juz tak mi pomagacie to spytam jeszczeo cytryne do herbaty.. bez niej mi
        niezbyt smakujeindifferent chociaz jestem gotowa przezucic sie na kwasek cytrynowytongue_out

no i jeszcze najwazniejsze. a mianowicie ogorki konserwowe!!! rowniez pieczarki
        i papryka ale glownie ogorki to moja wielka milosc. bez tego nic nei smakuje a
        wiem ze do zalewy dodaje sie cukier.. co wy na to? mozna czy nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka