Dodaj do ulubionych

dla Wegetarian

20.01.06, 09:11
czy sa tu na FORMU wegetarianie??ja nie mam pojecia, co jesc w tej 1 fazie.
Czy ktos ma przykladowy jadlospis??Prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • sabatowa Re: dla Wegetarian 22.01.06, 12:02
      Oczywiście, że są i oczywiście, że na South Beach da się odżywiać bez problemu smile
      Ja jem na śniadanie z reguły jakieś jajka (omlety, jajecznice albo na twardo),
      na obiadki albo zapiekankę z jakichś warzywek, albo zupę (dozwoloną w DSB), albo
      (tak, jak dzisiaj) skorzystam z przepisów na forum i zrobię cukinię faszerowaną
      ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34691488&a=34693097 ). I uwierz
      - naprawdę nie jestem dobrą kucharką, a tak naprawdę, to kucharką nie jestem
      wcale, a DSB była mobilizacją, aby posunąć się w tym kierunku smile Dzisiaj już
      6-sty dzień pierwszej fazy, a ja czuję się naprawdę dobrze.
      Jeśli nie masz książki kucharskiej South Beach, to polecam te strony:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34691488&a=34691488 - stąd
      pochodzi faszerowana cukinia smile
      f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987 - tutaj masz najważniejsze zasady
      DSB, a niżej przepisy
      I uwierz - na DSB naprawdę da się odżywiać po wegetariańku :]
      P.S. Zapomniałam dodać, że książka o DSB Agatstona ma osobny dział "Dania
      wegetariańskie" smile
    • ola787 dziekuje 22.01.06, 14:54
      Nie bierz mnie za leniucha, ale ja nie znam Waszych nickow, dlatego nie
      wiedzialam, jakich watkow mam szukac. Wszedzie do diety SB w 1 fazie w necie
      jeste JEDEN, kopiowany jadlospis. Moze sa tu wegetarianie?a na sniadanie nie
      moge jajek, bo ja jem w pracy. wiec nie zagrzeje tam. Ja moge tylko zimne
      posilki , dopiero po pracy cieply..czy moge serrek wiejski ??np. z
      kwaszeniakami lub rzodkiewka??
      • sabatowa Re: dziekuje 22.01.06, 22:26
        Serek wiejski light o zawartości tłuszczu 3% jest dopuszczalny. Za to polecam Ci
        przepyszne "kanapki" - weź wszelkie ulubione warzywka, które można jeść w
        pierwszej fazie, trochę żółtego sera o obniżonej zawartości tłuszczu (np.
        "Holender 17 % - dostępny w "Tesco") i, jeśli lubisz, plaster "szynki" sojowej,
        a to wszystko zawiń w 2 albo 3 liście sałaty. Żebyś rano nie musiała wstawać pół
        godzinki wcześniej, żeby zrobić kanapki wink, możesz przygotować je dzień
        wcześniej wieczorem, zawinąć w folię spożywczą, a rano wrzucić tylko do jakiegoś
        plastikowego pojemnika i do torby. I śmigać do pracy, a w przerwie zjeść tą
        pychotkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka