ola787 20.01.06, 09:11 czy sa tu na FORMU wegetarianie??ja nie mam pojecia, co jesc w tej 1 fazie. Czy ktos ma przykladowy jadlospis??Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabatowa Re: dla Wegetarian 22.01.06, 12:02 Oczywiście, że są i oczywiście, że na South Beach da się odżywiać bez problemu Ja jem na śniadanie z reguły jakieś jajka (omlety, jajecznice albo na twardo), na obiadki albo zapiekankę z jakichś warzywek, albo zupę (dozwoloną w DSB), albo (tak, jak dzisiaj) skorzystam z przepisów na forum i zrobię cukinię faszerowaną ( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34691488&a=34693097 ). I uwierz - naprawdę nie jestem dobrą kucharką, a tak naprawdę, to kucharką nie jestem wcale, a DSB była mobilizacją, aby posunąć się w tym kierunku Dzisiaj już 6-sty dzień pierwszej fazy, a ja czuję się naprawdę dobrze. Jeśli nie masz książki kucharskiej South Beach, to polecam te strony: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34691488&a=34691488 - stąd pochodzi faszerowana cukinia f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987 - tutaj masz najważniejsze zasady DSB, a niżej przepisy I uwierz - na DSB naprawdę da się odżywiać po wegetariańku :] P.S. Zapomniałam dodać, że książka o DSB Agatstona ma osobny dział "Dania wegetariańskie" Odpowiedz Link
ola787 dziekuje 22.01.06, 14:54 Nie bierz mnie za leniucha, ale ja nie znam Waszych nickow, dlatego nie wiedzialam, jakich watkow mam szukac. Wszedzie do diety SB w 1 fazie w necie jeste JEDEN, kopiowany jadlospis. Moze sa tu wegetarianie?a na sniadanie nie moge jajek, bo ja jem w pracy. wiec nie zagrzeje tam. Ja moge tylko zimne posilki , dopiero po pracy cieply..czy moge serrek wiejski ??np. z kwaszeniakami lub rzodkiewka?? Odpowiedz Link
sabatowa Re: dziekuje 22.01.06, 22:26 Serek wiejski light o zawartości tłuszczu 3% jest dopuszczalny. Za to polecam Ci przepyszne "kanapki" - weź wszelkie ulubione warzywka, które można jeść w pierwszej fazie, trochę żółtego sera o obniżonej zawartości tłuszczu (np. "Holender 17 % - dostępny w "Tesco") i, jeśli lubisz, plaster "szynki" sojowej, a to wszystko zawiń w 2 albo 3 liście sałaty. Żebyś rano nie musiała wstawać pół godzinki wcześniej, żeby zrobić kanapki , możesz przygotować je dzień wcześniej wieczorem, zawinąć w folię spożywczą, a rano wrzucić tylko do jakiegoś plastikowego pojemnika i do torby. I śmigać do pracy, a w przerwie zjeść tą pychotkę Odpowiedz Link