aretha04 Re: balet 07.03.09, 18:02 Maurice Bejart www.youtube.com/watch?v=Lnut9tB78BE&feature=related Bejart Heliogabale www.youtube.com/watch?v=WY5_q64ZLJc&feature=related ten drugi link czasami jest nieaktywny Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 rewelacja ! 08.03.09, 15:52 Aretko miła ten HELIOGABALE to rewelacja ! patrzyłam jak zahipnotyzowana jak ja bym poszła na TAKI balet może się kiedyś wybierzemy na coś takiego ! konkretnie na te na wakacje :) napiszę na priva buziaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
basaba czy to wiersz:) 08.03.09, 17:31 o czym byś nie napisała to piszesz wierszem, czy to celowe działanie, czy po prostu tworzysz nie wiedząc, że podajesz ludziom tyle rzeczy do przemyślenia, zastanowienia w tak skondensowanej formie, jaką jest poezja...zadziwiające! Basia Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: czy to wiersz:) 09.03.09, 23:10 jak piszę wiersz to jest świadomy wiersz ale jak nie pisze wiersza to i tak czasem mi łatwiej użyć przenośni poetyckiej aby wyrazić co czuję albo użyć przejrzystego stylu pionowego układu zdań i tak wychodzi co do rzeczy do przemyślenia to a jestem w trakcie ich przemyślania a poezja jest rodzajem skoku w zwyż, każdy ma takie dni kiedy w swych przemyśleniach robi skok, który będzie próbował zrozumieć przez resztę życia wszyscy jesteśmy w stanie próby zrozumienia czegokolwiek niektórzy niecierpliwie chcą wierzyć zę już wiedzą jaki jest świat ale to zawsze zmyłka świat się dopiero staje na naszych oczach więcej nasze sny pragnienia i leki go TWORZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 09.03.09, 17:39 galacticcentral.org/imagebucket/volcano.jpg www.youtube.com/watch?v=WulX-WL2dQg tierralatina.blox.pl/resource/chaiten5.jpg www.mapasdechile.com.ar/blog/wp-content/uploads/2008/08/el-volcan-chaiten-haciendo-erupcion.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Złoty jesteś niezwykle płodny :) 09.03.09, 23:12 teraz będę długo trawić twe dary :) Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Złoty jesteś niezwykle płodny :) 10.03.09, 10:55 obyś miała rację, lecz wolał bym tego jeszcze nie sprawdzać :q Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 w sprawie białej tęczy 10.03.09, 21:47 Wzniosłą się nade mną we wszystkich odcieniach bieli tańczyła swe koronki wirowała welonami motała wzrok synchronią śnieżnych wstęg pułapka biała tęcza kropli kolory zamarzały powoli w lodowe sople Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Teeenage lightening II 10.03.09, 21:53 bardzo podoba mi się Teeenage lightening II zaczarowało mnie inne dla mnie za .. smutne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Teeenage lightening II 11.03.09, 17:51 Teeenage lightening I z tej samej płyty jest lżejsza poza tym disco hospital jest weselsze, wystarczy poczekać do połowy utworu choć wątpię czy takie utwory są w stanie poprawić humor ale to na pewno go poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Coil :) 12.03.09, 22:12 Coli mnei zachwyca słucham go zaciekawiam się nim jest taki subtelny inspirujący niepokojący hipnotyczny dzięki dzięki testuj nadal płodność tu gdzie się nie boisz :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Czekając na barbarzyńców - K. Kawafis 10.03.09, 21:52 KONSTANDINOS KAWAFIS Czekając na barbarzyńców Na cóż czekamy, zebrani na rynku? Dziś mają tu przyjść barbarzyńcy. Dlaczego taka bezczynność w senacie? Senatorowie siedzą - czemuż praw nie uchwalą? Dlatego że dziś mają przyjść barbarzyńcy. Na cóż by się zdały prawa senatorów? Barbarzyńcy, gdy przyjdą, ustanowią prawa. Dlaczego nasz cesarz zbudził się tak wcześnie rano? Dlaczego zasiadł u największej z bram naszego miasta, na tronie, w majestacie, z koroną na głowie? Dlatego że dziś mają przyjść barbarzyńcy. Cesarz czeka u bramy, aby tam powitać przywódcę barbarzyńców. Przygotował nawet obszerne pismo, które mu wręczy - sławiące go mnóstwem tytułów i epitetów. Czemu dwaj konsulowie nasi i pretorzy przyszli dzisiaj w szkarłatnych, haftowanych togach? Po co te bransolety, z tyloma ametystami, i te pierścienie z blaskiem przepysznych szmaragdów? Czemu trzymają w rękach drogocenne laski, tak pięknie srebrem inkrustowane i złotem? Dlatego że dziś mają przyjść barbarzyńcy, a takie rzeczy olśniewają barbarzyńców. Czemu retorzy świetni nie przychodzą, jak zwykle, by wygłaszać oracje, które ułożyli? Dlatego że dziś barbarzyńcy przyjść mają, a ich bardzo nudzą popisy retorów. Dlaczego nagle budzi się taki niepokój i zamęt? (Wszystkie twarze - jakże spoważniały!) Dlaczego tak szybko pustoszeją ulice nasze i place i wszyscy wracają do swoich domów głęboko zamyśleni? Dlatego że noc zapadła, a barbarzyńcy nie przyszli. Jacyś nasi, co właśnie od granicy przybyli, mówią, że już nie ma żadnych barbarzyńców. Bez barbarzyńców - cóż poczniemy teraz? Ci ludzie byli jakimś rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 a świat ... 11.03.09, 13:58 Witkacego jak najbardziej żyw (choć nie ma już wśród żywych ani Witkacego ani Jacka Kaczmarskiego) www.youtube.com/watch?v=sK57UDkZ6cY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 szerokiej drogi chromy 12.03.09, 21:39 ach jacyż to wspaniali ARTYŚCI dziekuję im tu za wszystkie wzruszenia wstrząsy bardziej żyję dzięki NIM :) http://video.google.pl/videosearch?q=kaczmarski%20autoportret%20Witkacego&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wv#q=Kaczmarski++autoportret+Witkacego&hl=pl&emb=0 twój mail mi to wszystko przypomniał wiec dziękuje EL:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Solaris, 12.03.09, 22:19 może warto byłoby założyć nowy wątek "świat jest coraz piękniejszy - 2" z linkiem do tego "starego"? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 bajki w bajkach 12.03.09, 22:32 wystarczy kliknąć drzewko odwrotne żeby mieć od razu na świeżo mnie się podoba HISTORIA która ten wątek w sobie nosi kolejni ludzie którzy coś fajnego wnoszą a potem przepadają czasem wracają i starzy co wciąż są i wciąż coś ciekawego maja do przekazania ;) ! wszyscy znają ten wątek wchodzi tylko ten kto wie po co wchodzi miło znów Cię powitać :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 polowanie na numerki 12.03.09, 22:49 a propos naszych starych zabaw czy wiesz ze miałaś wpis 1600 :) :):) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 12.03.09, 22:58 dobrze to może teraz trochę wracamy do orientu - mała podróż z pięknym śpiewem i mistycyzmem liturgii w Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 13.03.09, 23:35 www.guzer.com/videos/are-you-going-to-finish-strong.php podziwiamy wytrwałość dzięki niej nasi przodkowie ratowali się z bagien i CHCIELI przetrwać takie rzeczy że .. trudno je przetrwać cały czas słucham Lightenig II jest cudowne liturgia ... coś mi nie leży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 oglądnijcie i prześlijcie innym - zarażajcie 13.03.09, 23:39 tu nei chodzi o wzruszenie ale głębię chęci życia ona jest .. zaraźliwa ! b. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 14.03.09, 10:23 faktycznie mocne dziwne ;) Liturgia mnie zachwyca, pierwsza pieśń, świetnie operuje głosem. Chciałem znaleźć coś równie dobrego ale słabo mi to idzie: Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 14.03.09, 11:57 proponuje to na dzis mnie daje zawsze taki swiezy powiew i swietnie sie tanczy z chusta :)) www.youtube.com/watch?v=Ma_8itLBI0k Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 15.03.09, 22:22 mam w domu klika budda barów :)może są nieco odjechanie i nie jestem pewna czy to faktycznie odjazdy medytacyjne (są zdrowsze) czy nie na stymulowane nieco chemią ale przyznam ze mimo tej nieufności i tak BARDZO lubię wszystkie i często słucham ;) miło wyobrazić sobie Ciebie tańcząca z chustą:) w naszym życiu powinno być więcej drobnej kreatywności która wnosi .. ducha :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 26.03.09, 23:51 video.google.co.uk/videoplay?docid=3493207271920409738 ten dzień musi się tak skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 04.04.09, 11:10 www.youtube.com/watch?v=PseR0YKMbwo Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 04.04.09, 17:01 widziałem. nie wierzę. coś musi być na rzeczy z tym drągiem, może jest tak nieprawdopodobnie silna że potrafi cały swój ciężar ciała utrzymać jedną ręką w takiej pozycji bez napinania mięśni ;) w każdym razie trudno mi w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 04.04.09, 17:15 Dobre,bo ot tak,gdzieś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 04.04.09, 20:59 www.youtube.com/watch?v=lQxnSuUhQnE&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 05.04.09, 22:15 www.youtube.com/watch?v=ljoTp43VkBw Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 05.04.09, 22:25 To tobie poślę kołysankę w tej wersji www.youtube.com/watch?v=B44frcGlGGc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 05.04.09, 22:47 kołysanka? to było raczej do światła www.youtube.com/watch?v=shElKdy_znQ Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 05.04.09, 22:59 z czegoś szybszego xyrtas. z tym że wolę "der stamn kains" ale nie ma zuploadowanej więc będzie "regen" www.youtube.com/watch?v=cE2vM81j5WY Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: m o c n e i p r o s t e !!!!!!!!! 05.04.09, 23:24 Z tego piana mi rosną kły,zresztą z większości szopena też.Ale to i przez wyraźne wchodzenie w banał znoszę z przyjemnością,choć na co dzień nie pamiętam www.youtube.com/watch?v=WsePj6yjZCA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit jest 05.04.09, 23:37 są takie utwory które sięgają głęboko w duszę i wyciskają z niej soki na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: jest 05.04.09, 23:56 Tak.Ale ja karmię ludzkie dusze.Sama jej nie mając.Co nie znaczy ,że własnych emocji nie nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: jest 06.04.09, 00:01 > Tak.Ale ja karmię ludzkie dusze.Sama jej nie mając Bez przesady, komu i za co ją oddałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: jest 06.04.09, 00:19 Na pewno bym nie -oddała.Już jako tak-bez- powstałam. A żyję z materializacji tego co potrzebują ludzkie dusze,albo nie pozwalania by się to zdematerializowało. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: jest 06.04.09, 00:43 > Na pewno bym nie -oddała.Już jako tak-bez- powstałam. Więc przyszłaś na świat bez winy, a po śmierci nie czeka na ciebie kara potępienia albo łaska zbawienia, jestem ciekaw w takim razie co? Masz chyba dużo szczęścia, łaskawie los pozbawił cię dużego brzemienia. > ...A żyję z materializacji > tego co potrzebują ludzkie dusze,albo nie pozwalania by się to zdematerializowa > ło. Skąd wiesz czego one potrzebują skoro jej nie masz, czyżby także bóg, przy całej swej szczodrości dla ciebie, odkrył tą tajemnicę przed tobą? właściwie to potrzebują do czego? do trwania czy do zbawienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: jest 06.04.09, 01:16 Dzisiaj już nie będę wtajemniczać cię w swoją "osobowość".Ale masz rację,tego o czym piszesz, po prostu nie mam.Nie ,że odrzuciłam,wywalczyłam - chętnie bym się z tym zmierzyła,ale tego nie ma.W potrzeby - ludzkich duszy-,trafiam, raczej, bezbłędnie.Cieszy mnie,że się to udaje.Chociaż wiem jaka jest różnica między nimi,a tym co ja robię. Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: jest 06.04.09, 01:23 Ach,no widzisz,tego -zbawienia,istnienia,karania,odpuszczania,nie zarejestrowałam.Może się mi uda i do tego kiedyś się odnieść,ale teraz musiała bym się strasznie wysilać,bo w sposób naturalny to nie jest temat istniejący we mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: jest 06.04.09, 11:27 mhm... więc choć tyle powiedz... odczuwasz lęki i pragnienia? czy "rejestrujesz" tylko potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: jest 06.04.09, 16:18 Nie można -rejestrować- bez bodźca emocjonalnego.Ale mam zdolność autopsji własnych uczuć.Co nie oznacza braku spontanicznych zachowań.tyle,że post factum i tak wiem,z czego się to wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: jest 06.04.09, 19:40 Ciekawe, być może nadajesz nazwy rzeczą które jeszcze ich nie mają, a te nazwy które już są, nie wiedzieć czemu, odrzucasz jako tobie nieprzynależne, być może kiedyś się dowiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sf-a Re: świat jest coraz pięknieszy ? 15.03.09, 16:42 własnie doszłam do tego najpierw myślałam ze on jest tak samo piękny tylko ja nauczyłam sie go widzieć ;) ;) ale teraz przyszło mi do głowy ze on ... pięknieje no chyba, że coś się wydarzy i ch..... bombki strzeli...... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 15.03.09, 22:18 czy wymarcie karbońskich lasów umniejsza ich piękno ? nasz kruchy świat JEST ulotny kochajmy go więc tym bardziej kiedy to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: świat jest coraz pięknieszy ? 17.03.09, 12:29 Piękno jest szczęściem... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 wyprawa po złote runo 23.03.09, 22:49 Dlatego trzeba szukać piękna w sobie bo zgadzam się że ono jest szczęściem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 23.03.09, 19:43 "Być może, myślę, że skoro wszystko się rozpada, nie istnieje naprawdę nic innego, tylko ta odrobina przebywania razem. Ale i to jest poniekąd oszustwem, bowiem tam, gdzie jeden człowiek naprawdę potrzebuje drugiego, nie można iść razem i pomagać sobie wzajemnie." Erich Maria Remarque - Czarny obelisk www.youtube.com/watch?v=oSbvL-062mo Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 23.03.09, 22:54 To bardzo pesymistycznie brzmi. Myśle zę zasdniczo inni są nam obcy Każdy, w zbyt bliskim dystansie będzie irytujący ponad miarę A jednak bardzo sobie jesteśmy potrzebni Dlatego należy szukać optymalnego stopnia bliskości i przede wszystkim uczyć się być szczęśliwym ze światem i sobą i w społecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 18.03.09, 02:15 www.youtube.com/watch?v=u592fOGqZaA Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Frost 23.03.09, 23:00 o jakie piękne ! dziekuję ! a oto mój ulubiony wiersz Frosta: Robert Frost Dwie drogi rozchodziły się w żółtym lesie Żal, że nie mogłem przebyć obu Samotny wędrowiec, którego w świat niesie Wpatrywałem się w pierwszą, stojąc u jej progu, Jak skręca w oddali i w poszyciu znika. Wybrałem tę drugą, gdyż chęć nieodparta Słuszność decyzji motywowała Jakby chciała być przeze mnie przetarta Choć od pierwszej się nie odróżniała A obie były wytyczone. Tamtego ranka wyglądały na podobne Nie było śladów żadnego człowieka Na pierwszą powrócę - rzuciłem na odchodne.... Wiedząc, jak droga potrafi być daleka Wątpiłem jednak, czy powinienem powrócić. Nieraz mnie to wspomnienie poniesie Gdy będę rozważał drogę obraną Dwie drogi rozchodziły się w lesie A ja? Ja obrałem tą mniej uczęszczaną I to właśnie wszystko odmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Frost 04.04.09, 16:58 Właśnie, kiedyś świat był lepszy, każdy mógł wytyczyć własną drogę, a właściwie musiał bo rzadko się zdarzało uprzednio wytyczona, prawda było przez to ciężej, ale jaką zyskiwano swobodę i niezależność Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Panozaury 06.04.09, 23:09 zawsze mamy do wyboru pójść droga przodków lub własną ludzie już dawno podzielili ziemię i Panowie byli od dawien dawna teraz przynajmniej jest przestrzeń wspólna jakieś parki a jak nie było Panów to były dinozaury i ich były ścieżki a nasze głębie nocą Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Frost 07.04.09, 20:47 "W tajemnicy każdego człowieka istnieje wewnętrzny krajobraz: z nietkniętymi równinami, z wąwozami milczenia, z niedostępnymi górami, z ukrytymi ogrodami" Antoine de Saint-Exupéry Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 cudowny cytat ! 08.04.09, 00:11 jestem totalną fanką Exupieriego !!! Bardziej zresztą co dziwne jego książek niż życia :) :) "nie tam są galery gdzie uderza młot ale tam gdzie uderzający nie czuje sensu swego uderzenia " Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: cudowny cytat ! 08.04.09, 00:45 :) to jeszcze jeden "W świecie, gdzie życie tak naturalnie łączy się z życiem, gdzie kwiat nawet w powiewie wiatru łączy się z innymi kwiatami, gdzie łabędź zna wszystkie łabędzie, tylko ludzie budują sobie samotność" Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: cudowny cytat ! 08.04.09, 21:32 "męstwo niektórych ludzi graniczy z lekiem a znów lek innych bliski jest męstwa a ja podziwiam człowieka mężnego bardziej niż lękliwego, sam czasem bywam jednym, czasem drugim a często żadnym. i właśnie wtedy jestem najlepszy: ani mężny ani lękliwy tylko sobie lupie orzechy w swojej cieplej alkowie a kwiaty pną się wzwyż a muzyka spręża się, żeby dogodzić gustom a kobiety kochają innych." Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 w odpowedzi na cytat 09.04.09, 00:11 postanawiam po raz kolejny jeszcze raz przeczytać ziemię planetę ludzi bo to chyba stamtąd ;) ? kolejny przepiękny cytat aż chce się .. myśleć , czuć, pytać Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: myśleć , czuć, pytać 09.04.09, 21:42 hmmm...prowokacja? ;) ;) ;) "Myśleć to, co prawdziwe, czuć to, co piękne i kochać co dobre - w tym cel rozumnego życia" Platon "Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami. Kryją w sobie tajemnicę" Éric-Emmanuel Schmitt Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kiedy boli 17.04.09, 21:50 prowokacja rozumiana jako próba wywołania ... więcej takich :) :) a to nowy wierszyk i moje motto życiowe nowe wyjąć rękę z ognia kiedy boli staram się wyjąć rękę z ognia kiedy smakuje staram się nie jeść tylko tego kiedy płaczę staram się nie tonąć w niewinności łez kiedy kocham staram się nie kochać siebie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: kiedy boli 18.04.09, 21:57 jak mało trzeba słów, aby wyrazić tak wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: na wesoło 18.04.09, 22:17 solaris_38 napisała: > prowokacja rozumiana jako próba wywołania ... więcej takich :) to właśnie miałam na myśli :) ale w tym gąszczu ślicznych śliczności ciężko "dotrzymać kroku" acha, miała być prowokacja:))) Prowokacja 1 Gdy Pani nie ma swego Pana, to lubi być prowokowana. Z molestowaniem nie myl, chłopie, bo wtedy Pani ci dokopie! Więc aktem pierwszym prowokacji jest zaproszenie do kolacji. W wytworny lokal ją zaprowadź, niech nie wie, jak ma się zachować. Najwykwintniejsze zamów danie, mówiąc, że chcesz jej poznać zdanie. Nie dziw się, że nie odpowiada, wszak po raz pierwszy takie jada! Potem niech czeka cię taksówka, na koncert jedź, „Wesoła wdówka”, lub coś innego, też śmiesznego. I niech nie dojdzie do niczego! Po tak udanym już wieczorze, odwieź pod dom w wybranej porze, pocałuj w rączkę, żegnaj Panią, dodaj, że będziesz tęsknił za nią... Żadna niech chuć ciebie nie bierze! Trzy doby ciszy zrób w eterze. Pani już jest ugotowana. Drugi telefon odbierz z... rana i grzecznościowe wymień zdania. Podkreśl, co masz do wspominania. Szkoda, że jesteś dziś zajęty, że chętnie wkrótce... i bądź święty. Gdy wykonałeś to, żołnierzu, masz już swą Panią na talerzu i czeka cię to w wielkiej mierze, ciałko dostaniesz całkiem świeże! Bo Pani tak sprowokowana w tobie już widzi swego Pana! Ta bajka jest z tej samej teczki, w której intelekt i majteczki wzajem sobie nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie. Wspomagają! Alexander Czartoryski Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ciiiicho - rasa Panów nie wie 19.04.09, 04:57 ale fajne :) dobrze ze Panowi nie wiedzą co Pani lubi bo byśmy wszystkie były ugotowane jak nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: ciiiicho - rasa Panów nie wie 23.04.09, 20:03 to niech się dowie:) Duża klatka Wpadł jej w oko, macho męski, dumna twarz i wzrok zwycięski, w biodrach wąski... Za to klatka! Och! Zadrżała, jak dzierlatka... Biuścik zaczął jej falować i... natychmiast chce spróbować. Przywabiła go do siebie, już... za moment będzie w niebie... Piersi czują dotyk klatki, dreszczyk ją przebiega rzadki... Nagle gasną jej zapały... Klatka duża... ptaszek mały. Wbrew poglądom widzę czystą prawdę taką oczywistą: w tym nie cały jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz. Alexander Czartoryski Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: świat jest coraz pięknieszy ? 04.04.09, 21:51 zdecydowanie, jest :) Widzialam dziś parę gołębi w zalotach. Pan Gołąb, siedząc na gałęzi, ukłonił się kilkakrotnie do takiej szarej Gołębicy, podlecial, chcial zasiąśc nań, a ta, uciekla;) Na następną gałąź. Tez znow za nią, a ona uciekla. Lotna bestia... Dalej nie widzialam, bo odlecialy poza zasięg okna:) Jednak mile to bylo... A, jeszcze, gdy szlam ulicą, zauwazylam kruka, ktory zbieral galązki na gniazdo, te opadle z drzew. Chcialam mu zrobic zdjęcie, ale one nas ludzi boją sie, uciekl... Pomyslalam wtedy, ze ja bez rak ie potrafilabym chyba samym dziobem zbudowac gniazda, a moze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 krokusi i ..niedziwiedzie ? 05.04.09, 22:40 a ja dziś widzialnym trzy sarny i łapy czegoś wielkiego na śniegu i szłam po śniegu i wodzie w lesie i szłam po łąkach krokusów ale .. bardzo ostrożnie żeby żadnego nie złamać po drodze widziałam faceta który leżał na ziemi żeby robić zdjęcie krokusom ja tez chciałam to zrobić ale .. bałam się zmoknąć pozdrowiłam go więc bo .. nie był mi obcy :) muszę sprawdzić w internecie jak wyglądają łapy niedźwiedzia dobrze je zapamiętałam i zmierzyłam ich wielkość Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit ptaki 05.04.09, 22:08 www.youtube.com/watch?v=VjE0Kdfos4Y www.youtube.com/watch?v=wx5vuCTvcdE www.youtube.com/watch?v=sayGNhSZGAM Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 wyganiam Cię wyganiam Cię wyganiam Cię 05.04.09, 22:42 Złoty - na spacer !!!! no i oczywiście dziękuje :) :) :) idę pooglądać Ptaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: wyganiam Cię wyganiam Cię wyganiam Cię 05.04.09, 22:52 Nie dziękuję, dzisiaj spacerowałem nocą kilka godzin, do rana, było zimno, ale ptaki i wiosna :) w każdym razie mam dosyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 nawet na chwilę pzred śmiercią :) 06.04.09, 22:57 ma sens tylko równoczesność sprzeczności szybko wolno religijnie obrazoburczo społecznie indywidualnie rozsądnie nieobliczalnie sprzeczności nie są sprzeczne tak bardzo jak by się zdawało ile ich jeszcze cudownie żywych czeka na mnie w nieodgadnionej kipieli skończonych jutr zdaje się że nawet na chwilę przed śmiercią będzie ich wciąż nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 12.04.09, 00:10 powtórka z rozrywki z okazji lub przy okazji, jak komu wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Kiedy ślepiec płacze :) 17.04.09, 21:54 www.youtube.com/watch?v=YAZyjARWKzM&hl=pl ;) :) klasyka potrafi powalić :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 poławiacze pereł 19.04.09, 04:59 baaardzo cenię różne twoje perły jesteś poławiaczem pereł jak Areta Odpowiedz Link Zgłoś
per.vversja Re: poławiacze pereł 19.04.09, 09:38 yes, yes, yes ! Wszystkie moje czakramy otworzyły się po tej perle. Niewątpliwie; Solaris i Złoty upiększają Świat. Słucham i słucham...:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 :) 20.04.09, 00:24 ja bym dodała Aretę której perłami stale się tu cieszę :) a czasem zaglądają tu mili goście może i ty Nastrojowa coś dorzucisz ;) jesteśmy głodni :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: poławiacze pereł 23.04.09, 17:34 na Dzień Dobry :) www.youtube.com/watch?v=7dPIx19O4ro&feature=related zawstydzona Aretha :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: krople 18.04.09, 22:31 oby to były krople ciepłego deszczu lub łzy szczęścia... www.youtube.com/watch?v=E-af-k2P0g4&feature=related www.youtube.com/watch?v=kFoJo7PHdPo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Kiedy ślepiec płacze :) 18.04.09, 22:40 solaris_38 napisała: > ;) :) klasyka potrafi powalić :) to może to :) www.youtube.com/watch?v=b1Gn3kCnyT4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Kiedy ślepiec płacze :) 19.04.09, 05:07 to może mniej w moim stylu ale przy okazji przypomniałaś mi Vanessę uwielbiam ta skrzypaczkę jest bardzo różnorodna www.youtube.com/watch?v=PeE7yXF5J18&feature=related www.youtube.com/watch?v=Jo83JqTOwgE&feature=related www.youtube.com/watch?v=1MnQbC0ctGk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Kiedy ślepiec płacze :) 19.04.09, 11:20 to ja też może coś mniej w moim stylu www.youtube.com/watch?v=K6u5D-5LWSg www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ www.youtube.com/watch?v=IbEe5sfjVUk Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 przestrzeń :) i spiewajaca przestrzeń 20.04.09, 00:30 dziś tylko pierwsze obejrzałam ;) jestem wzruszona wielokrotnie spiralnie i rosnąco jakie to o przestrzeni jest przestrzeń powinna uczyć nas głębi :) głębia powinna uczyć nas pokory ciekawości i otwartości na nieznane kto się w życiu nudzi ten nie wie że pod powierzchnią kórą poznał kłębią się nieznane mu światy a każdy z nich tak złożony i wrażliwy że aż dziw że chodząc po nich nasze stopy nie śpiewają a może śpiewają tylko my nie słyszymy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
per.vversja Re: świat jest coraz pięknieszy ? 19.04.09, 10:05 Dopiero odkryłam ten wątek i po ilości wpisów wydaje się, że wszystko już było... www.youtube.com/watch?v=VoywO4mjUDQ Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 20.04.09, 00:39 Przyznam że zrobiło na mnie wrażenie Ta podróż po piekle samotny przechodzień który potrzebuje tego jest bratem zamroczonych istot żarliwie poszukujących bodźców dotyków dziania się intensywności Mój duch fruwa nad nimi i idzie wraz z nimi kręta ścieżką jakąś częścią swego serca druga buduje dom na u uśmiechniętej górze ... "jakże piękna jesteś przyjaciółko moja ... " dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Pzryjaciele 20.04.09, 00:48 Pomyślałam żeby podziękować moim przyjaciołom którzy tu ze mną szukają piękna szczególnie ostatnio :) dziekuję Areto, Złoty, Wichrowe Wzgórza, Malonku , Eliso i wszystkim miłym gościom znajomym także tobie bo bardzo mi się podoba to co zamieściłaś ;) Nie martwiłabym się ze coś już było i się powtórzy Klasyka zawsze WRACA ;) i skoro wraca to ... znaczy ze mam moc :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Pzryjaciele 24.04.09, 13:56 Dzięki Solaris:) Dawno mnie tu nie było...postaram się poprawić:) A tu coś ładnego - fotografia z Hubble'a, obiekt nazwany "Fontanną młodości" z portalu NASA: hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2009/18/image/a/format/xlarge_web/ Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Wszechświat 24.04.09, 17:29 www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=nEfT4bERROk www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=zX4NVcLN1og&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kapryśny Bóg 25.04.09, 21:15 piękne ale .. smutne smutne błaganie o miłosć lecz jesli ktoś otrzymał ta łaskę czemu nie dostali jej inni gdybym wierzyła w boga nie podobałaby mi się taki bóg któy jednemu daje łaskę a drugi błaga i błaga i nic ja wierze w dobro które buduje i zło które niszczy lecz oba potrzebne i współpracują ze sobą jak końce osi plus minus i wierzę też nierówność która nie jest niczym zamysłem lecz wynika z przypadku jakikolwiek ogród ci się nei dostanie uprawiaj go jak umiesz najpiękniej a okazać sie może i na skrawku więziennego muru powstanie ogród cieszący oglądającego bardziej niż ten przepych wersalskich ogrodów znudzonych dworzan Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: kapryśny Bóg 25.04.09, 21:27 powstanie ogród cieszący oglądającego > bardziej > niż ten przepych wersalskich ogrodów znudzonych dworzan brawo solaris doslownie i w przenosni bo doslowny wyglad ogrodu to odbicie duszy jego posiadacza www.bank-zdjec.com/foto4/12280_b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Lila 25.04.09, 21:31 zapraszam zatem do dodanie czegoś pięknego :) ulubionego wiersza, obrazu,linka, piosenki, historyjki z życia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila Re: Lila 25.04.09, 21:36 jest tego mnostwo, ale dobrze, na poczatek :) "Gloria" sł. E. Stachura, muz. K. Myszkowski Stare Dobre Małżeństwo Chwała najsampierw komu Komu gloria na wysokościach Chwała najsampierw tobie Trawo przychylna każdemu Kraino na dół od Edenu Gloria! Gloria! Chwała tobie, słońce Odyńcu ty samotny Co wstajesz rano z trzęsawisk nocnych I w górę bieżysz, w niebo sam się wzbijasz I chmury czarne białym kłem przebijasz I to wszystko bezkrwawo, brawo, brawo I to wszystko złociście, i nikogo nie boli Gloria! Gloria in excelsis soli! Z słońcem pochwalonym teraz pędźmy razem Na nim, na odyńcu galopujmy dalej Chwała tobie, wietrze Wieczny ty młodziku Sieroto świata, ulubieńcze losu Od złego ratuj i kąkoli w zbożu Łagodnie kołysz tych, co są na morzu Gloria! Gloria, in excelsis soli! Z wiatrem pochwalonym teraz pędźmy razem Na nim, na koniku galopujmy polem Chwała wam ptaszki śpiewające Chwała wam ryby pluskające Chwała wam zające na łące Zakochane w biedronce Chwała wam zimy, wiosny, lata i jesienie Chwała temu, co bez gniewu idzie Poprzez śniegi, deszcze, blaski oraz cienie W piersi pod koszulą całe jego mienie Gloria! Gloria! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Lila 25.04.09, 21:53 kocham Stachurę Człowiek to z .. błędami (które go zabiły) lecz ile piękna w sobie ile nauki Dla mnie to mistrz nauczyciel wrażliwość i wizja i szukanie dobra i jak pięknie się jego piosenki śpiewa przy ognisku :) Chciałam tak kiedyś pójść pzred siebie nie związana niczym zarobić na siebie pracą w drodze (wszak uczyć mogę dzieci) i tak zaznać na chwilę świata nieznanego nieskrępowanego żadnym rytuałem codzienności krajobrazów znajomości przyszłości lecz nie poszłam bałam się ludzi bo to także z nim mnie bezbronnej byłoby spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Lila 25.04.09, 22:01 mam nadzieje że spotkamy się :) na jakiejś łące ... ? ... albo na warsztatach rozwojowych :) na te wakacje jadę na dwa Odpowiedz Link Zgłoś
lofbergs.lila ogrody 25.04.09, 21:31 babij2.blox.pl/2007/07/Moj-ogrod-poldziki-1.html Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Babij 25.04.09, 22:03 zadziwiający ten ogród pana Babija ;) jest jak królestwo wielkie i nie przez wynajętego ogrodnika zrobione lecz zdaje się ze własną ręką i sercem ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: kapryśny Bóg 29.04.09, 20:31 Wodne lilie Znam wszystko w życiu, co poznać jest warto: puszcze i stepy, wulkany i morza - znam drogi proste i kręte bezdroża, a na Tarpei mą duszę rozdarto - znam krwawe zemsty i proch przed kościołem i bramę piekieł, na którą się wspiąłem. Wierzyłem Panu. O i dzisiaj wierzę - lecz Bóg mój nie jest już Bogiem zbawienia - błąkam się w cichym podwórcu więzienia, patrząc, jak walczą dwaj czarni szermierze o czyjeś serce; patrząc w mgławicowe światy - i starca wiecznego - Jehowę. W pałacu lilii krąży bóg miłości - złoto-zielony świetlak; nad jeziorem latają jętki - w wonnem lazurowem przestworzu, bo jabłoń dziś przyjmuje gości. Lecz w kielich krople spadają goryczy - węża zdeptałem - on zwinął się - syczy. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Atetha Wszechświat 25.04.09, 20:28 człowiek i wszechświat boję się wszechświata za duży dla mnie jednej za zimny ta jedną matką okolicę która daje mi życie i ciepło i jedzenie ta jedną małą kocham lecz czy zdołam ją ochronić przede mną czy pożrę ją wraz z samą sobą nowe pole otwierając bardziej cichym Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: człowiek i wszechświat 26.04.09, 00:40 śliczny :) "Most zagubienia" Bała się zwiędłego liścia ciszy bezwładnego skrzydła nudy martwej muszli pustki Lękała się łoskotu obcych kroków twardych kamieni oczu jedwabnej skóry bezmyślności Drżała przed ołowianym dzwonem samotnych godzin przed szarym mostem zagubienia przed czarną studnią bezradności Czekała na uśmiech po którym mogłaby przejść na drugi brzeg gdzie jest ciepło i kwitnie tatarak Małgorzata Hillar Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Pzryjaciele 25.04.09, 15:57 Właśnie to lubię nabrdziej - bogactwo inspiracji. Jak rzadko patrzmy w kosmos Jak rzadko pamiętamy o wielkosci wzrechświata a to uczy pokory i dystansu do malutkich okruchów codzienności które nas tak absorbują One SA ważne ale warto pamiętać Jak wielki jest świat i ze to nasz ... Ojciec I Matka i jak ojciec i matka ma dobre i złe i nie dla wszystkich tak samo równo czegokolwiek czyu różnorodność ma smak tylko dla tych co nierówno dostali więcej ? czasem myślę ze tak a zcasem że nie wszak brzydcy bywali najbardziej upragnionymi kochankami a malutcy najbardziej kochani lecz powiem więc na starość gdy będę chora samotna i brzydka Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 to do Malonka kochanego 25.04.09, 15:59 i dodam jeszcze JEŚLI będę bo cza litościwy może może ? nie da mi Alzaheimera i przezycia wszystkich których kocham lecz czy i wtedy nie będę mieć mozliwosci (jeśli zechcę) ... odejść z własnej woli ? Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Pzryjaciele 24.04.09, 17:24 "Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać." Antoine de Saint-Exupéry www.youtube.com/watch?v=PQz7plE63OE Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Do Aret ulubionej poławiaczki 25.04.09, 16:03 Lecz zcasem niesłusznie wątpimy czy ktoś jest naszym przyjacielem a czasem u dwóch stron skrzydła coś się ... zatną ;) ;) wtedy potrzeby jest czas czas i wielkie pragnienie bo przecież pragniemy innych ludzi ich sympatii zrozumienia czułości napomnień Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "Przyjaźń jest najdelikatniejszym kwiatem, 26.04.09, 00:26 który rozwija się z wzajemnych kontaktów międzyludzkich. Jeżeli nie dbamy o niego cierpliwie i niestrudzenie, więdnie i usycha, zanim otworzy wszystkie swoje pączki" Zenta Maurina Raudive i jeszcze wiersz Bolesława Leśnmiana "Niewidzialni" www.youtube.com/watch?v=PQz7plE63OE Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 niewidzialni ludzie 26.04.09, 15:12 I wiersz przedziwni piękny (nie całkiem go rozumiem ale sama idea niewidzialności ludzi bardzo mnie porusza bo czuje że my nawet żyjąc tu i teraz jesteśmy dla siebie niewidzialni Nawet to co moglibyśmy zobaczyć jest dla nas tak obce ze widząc widzimy coś innego co znamy i rozumiemy Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: niewidzialni ludzie 26.04.09, 19:12 niestety, tak jest często w życiu, żyjemy razem, a jednak osobno... a czasami to sami siebie nie znamy... zajęci sobą, swoimi sprawami nie widzimy, że ktoś obok być może potrzebuje naszej pomocy, bo cierpi, bo czuje się samotny, zagubiony i oczekuje na wyciągnięcie naszej ręki, na wskazówki, aby móc odnaleźć swoje miejsce w życiu i jak ważne jest porozumienie między ludźmi "I odpłynąć chcą koniecznie, lecz nie mogą, bo nie mogą..." Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: niewidzialni ludzie 29.04.09, 21:27 Porozumienie jest w ogóle niemożliwe za to możliwe są jego substytuty ato tylko pod warunkiem ze są wyznaczone granice miedzy ludźmi. Ciężko stawiać granic gdy się chce kochać bezgranicznie .. czyż sam brak granic nie świadczy o miłości lub o gotowości do miłości ?? ja tak myślałam ale okazało się ze nie teraz wiem ze trzeba stawiać granice nawet z najbliższymi a moze własnei szczególnei z nimi ale czy to potrafię granice mnei irytują tymczasem one są jak koło ratunkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: świat jest coraz pięknieszy ? 24.04.09, 11:50 www.youtube.com/watch?v=pWMrfggZzo0 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 25.04.09, 20:20 te kobiety są niesamowite, piękne i godne podziwu TAKA miłość do ciała podoba mi się najbardziej łączy piękno artyzm ruchu zdrowie dyscyplinę pasję i płeć ! Oglądałam z wielką radością a nawet lekkim podnieceniem :) choć jestem soczyste hetero Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 dla dorosłych? 09.11.09, 12:04 Złoty ale to jest dla ... dorosłych tylko Jakieś wstydliwe materiały przysyłasz :) Wymagają logowania :) spróbuję się tam dostać dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: 1 7 0 0 ! 29.04.09, 23:42 gratuluję tak precyzyjnego numerka :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: 1 7 0 0 ! 15.06.09, 01:35 Aretko jesteś niepoprawną romantyczką :) Ja tez kocham klasykę ale najczęściej jeszcze bardziej lubię kiedy nowe pokolenie pięknie ja łączy z własnym duchem czasu cały świat się zmienia zmienia go duch czasu przyglądam się mu z ciekawością zachwytem i przerażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: eee,tam... :) 15.06.09, 23:04 "Poezja w życiu musi być obecna i musimy zatrzymać się na tę jedną sekundę, by móc ją dostrzec, nawet w najprostszych i najbardziej banalnych zdarzeniach. W przeciwnym razie zmarnujemy wiele dobra, którym życie nas obdarowało." „Czytamy poezję nie dlatego, że to zabawne, lecz dlatego, że jesteśmy ludźmi, a ludzie wypełnieni są pasją.” Stowarzyszenie Umarłych Poetów Odpowiedz Link Zgłoś
k-57 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 30.04.09, 03:22 solaris_38 napisała: > > jak wzrost bambusa > > jakie to wszystko jest niesamowite > > i jaka ma głębię xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a Ty dalej bzdzisz...sama piszesz,sama sie cieszysz ze piszesz i swiat jest piekny...wiesz kicia, ci z Tworek widza swiat tylko w rozowych k0lorach....z Tys po Rybniku czy Choroszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 karrramba ! 30.04.09, 22:59 To mój świat jest różowy ? Chcę do Tworek na wieczorek znajdę tam duchowych braci i siostry różowo okaleczone? ? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: karrramba ! 30.04.09, 23:14 Granice istnieją tylko wtedy, kiedy są czymś o co się można oprzeć kiedy trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: karrramba ! 07.05.09, 00:07 niby zamazane podważalne a jednak są dobrymi narzędziami bo trzeba się czasem oprzeć na czymś :) Odpowiedz Link Zgłoś
mouse13 Re: karrramba ! 12.08.09, 12:28 Niestety chcesz widzieć świat tylko na różowo i robisz sobie pranie mózgu, że życie jest piękne. Owszem bywa piękne, ale jest przede wszystkim brutalne i tak je lepiej widzieć, żeby nie było katastrofy kiedy różowe okulary nagle się stłuką. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 nagie zwyczajne z duszą 07.05.09, 00:12 dostałam nagranie .. szkoda ze bez wizji tylko sama piosenka i nawet nie wiem czemu coś mnie w tej piosence uwodzi .. www.youtube.com/watch?v=XnAatmJlgpA :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: nagie zwyczajne z duszą 09.05.09, 02:13 www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=mdcbxA56p2E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 świetnie dopasowana 09.05.09, 15:45 muzyka do treści wiersza www.youtube.com/watch?v=cwXEY1J1Xeo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świetnie dopasowana 11.05.09, 21:27 Arett - w TEJ wersji robi sie .. horror ...:) a kysz horrorom ! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 mroczny sen 25.05.09, 23:50 Ich mroczny sen może minąć wiem coś o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: mroczny sen 11.06.09, 17:33 każdy czasem ma koszmar choćby we śnie lub w telewizji i niech nei trwa za długo i niech nie będzie przywoływany własnym życzeniem i postępowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 z duszą faktycznie :) 11.05.09, 21:30 na tej samej stronie znalazłam .. muzyka jakby Enigma ale jakaś inna a zdjęcia przepiękne ;) dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 n i e p r a w d o p o d o b n e 11.05.09, 21:11 i porażające! www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza moja intymnosc 15.05.09, 23:42 toca me już ciemno wtulam się w rytm toca me białe światła w wariackim migocie porażają oczy przez chwilę nie wiem gdzie jestem toca me cicho i bezpiecznie delikatnie mocno smutek dotyka serca toca me tępy brzdęk gitary hipnotyczny rytm wpadają w najciemniejsze z miejsc toca me eksplozja nut rytm zniewala ciało ono posłusznie poddaje się toca me w tłumie splecionym luźno jednostajnym dźwiękiem samotna i nie czuję się bezpiecznie toca me szukam cię nie widzę wyciągam ręce toca me 06.04.2009 (tylko z tym się czyta i wyciąga ręce! )) www.youtube.com/watch?v=FVZFA2NtsT8 Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: moja intymnosc 22.06.09, 16:43 to była moja ulubiona piosenka do tańczenia- bardzo gorąca namiętna i pełna pasji. Szkoda że jej już nei grają... ciekawa jestem czy nawiązujesz swoim wierszem do niej czy to zbieg okoliczności ... Odpowiedz Link Zgłoś
k-57 moja intymnos 27.06.09, 15:09 solaris_38 napisała: ciekawa jestem czy nawiązujesz swoim > wierszem do niej czy to zbieg okoliczności ... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx zbieg okolicznosci....kiedy ostatni raz mialas krzykliwego orgazma?..... jak cie widze, jakos tak na mysl przychodzi mi zycie chomika...nazrec sie, wybzdziec, wyspac i zdechnac....ot...takas ty Odpowiedz Link Zgłoś
k-57 na 200 wypowiedzi/ 92 napisalas sama 17.05.09, 16:42 tylko na 2 stronach cie policzylem,robisz wrazenia. jak juz pisze do ciebie.......pokrzyczalas sobie ostatniej nocy? gumowy ogor i klap z papucia w siedzisko Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: na 200 wypowiedzi/ 92 napisalas sama 25.05.09, 23:34 to proste odpowiadam na prawie każdy post dziękuję za wpis cieszę się :) to proporcja .. gospodarska :) ale ci utkwiło to krzyczenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: 1717 :) , a tu taka cisza... 25.05.09, 22:06 www.youtube.com/watch?v=OAWfyexuyrQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: 1717 :) , a tu taka cisza... 25.05.09, 22:32 www.youtube.com/watch?v=IL1J-YPsDdk Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Lawier 26.05.09, 00:01 www.youtube.com/watch?v=Yx6KeOHKra8 www.youtube.com/watch?v=cvmx1PIv0lo&NR=1 dzięki za mroczne Perły :) ten pierwszy film z człowiekiem przed ścianą bardzo mnie intrygował cały czas do końca trochę taki jak The Wall Pinków drugi mnei zmęczył ale i zachwycił szczególnie partie "baletowe" a tu wiosna a Odpowiedz Link Zgłoś
k-57 Re: Lawier 26.05.09, 20:59 solaris_38 napisała: > > ten pierwszy film z człowiekiem przed ścianą bardzo mnie intrygował xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wierze ze wykorzystalas to.....gumowy ogor odbytniczo i krzyk przez co najmniej 30 min... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: 1717 :) , a tu taka cisza... 25.05.09, 23:37 Jakie to jest romantyczne Kojarzy mi sie z westernami walką dobra ze złem nostalgią dzikiego zachodu ... a teraz zarośnięty cały wieżowcami a w reszcie kraju frytki i mC Donalds szkoda rzeczy które przemijają lecz cieszmy się tym co nadchodzi niesie to tajemnicę a sama ona jest intrygujaca Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Kusama awangarda;) 26.05.09, 00:04 www.youtube.com/watch?v=Wq0LXh3sais&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: Okiem Hubble'a 28.05.09, 00:20 nauka jest równie ciekawa jak poezja a przy tym daje moc większą niż nieco kontemplacyjna i bezradna poezja w sercu naszym także jest kosmos czy też się rozszerza ? sadze ze TAK dziękuję przepiękne zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 02.06.09, 23:15 jestem uzreczona ;) jutro ramo i ja zatańczę jego taniec przyłączę się to tej ... przygody moim sercem bo jest w niej coś pięknego :) www.youtube.com/watch?v=bNF_P281Uu4 Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: jest taki Dzień 09.06.09, 22:34 tylko jeden raz do roku :) basiia.ovh.org/swiatjestladny.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 tego dnia Ci dziekuję ;) 11.06.09, 17:31 to miłe kiedy Ktoś pamięta:) szkoda że nie odwiedzicie GÓR :) Aretko mój dzień dziś będzie piękniejszy dzięki Twoim życzeniom ;) a oto dzisiejszy link :) www.youtube.com/watch?v=VZQ3xs0MEUw :) :) ;) sol Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "Wiem, że nic nie wiem" 12.06.09, 17:10 dzięki za link :) "Język - tarcza" Boże , jak trudno wypowiedzieć to , co leży na sercu. Jak trudno zamienić słowo "szczerość" na zdanie: "jestem bezsilny, nie wiem, co robić, tracę orientację". Maski pozory , kłamstwa. Julian Kornhauser Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ziarenko zwrotnicze 17.06.09, 23:40 czasami wypowiedzieć - znaczy pójść dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
c2h5ohhh Re: świat jest coraz pięknieszy ? 14.06.09, 10:54 solaris, nie zwracaj uwagi na debilne komentarze. świat jest coraz piękniejszy. a wiesz dlaczego? dzięki ludziom. przynajmniej dzięki niektórym :)) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 15.06.09, 01:32 tak - niektórzy ludzie w istotnym stopniu czynią świat piękniejszym bądz uczą nas dostrzegać piękno pamiętam jak Mariusz nauczył mnie kochać porę roku późnego lata której wczęsniej nie lubiłam pamiętam jak wielu doświadczonych znajomych, pisarzy, psychologów, mędrców i mistyków pomogło mi zrozumieć bliźnich aby mogła wsród nich zyć nie cierpiąc Odpowiedz Link Zgłoś
bakejfii Re: świat jest coraz pięknieszy ? 17.06.09, 09:01 O tak wszyscy otrzymuja nagrody za caloksztalt ito mnie bardzo cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 17.06.09, 23:43 słowo nagroda i kara trochę mnie przerażają. Wole przyczyna i skutek. A te często choć na szczęście nie zawsze leżą POZA NAMI. Lecz jesli DA SIĘ coś dobrego zrobić dla siebie i innych to wielkie święto i szczęście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: świat jest coraz pięknieszy ? 18.06.09, 00:03 www.youtube.com/watch?v=ZG4ghKe74Ys&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 podniecenie ? 22.06.09, 16:40 pamiętam jak już blisko roczna córka podczas karmienia (karmiłam do roku) bawiła się moimi piersiami a mnie to podniecało i w wstydziłam się przed sobą i nią że mnie to podnieca :) Taki już los złożony :) ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ? 22.06.09, 16:41 myślałam o tym co piszesz klika razy i .. czemu tak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: rodzaj sztuki? 17.06.09, 19:50 przerażające, niesamowicie pomalowane twarze www.youtube.com/watch?v=mhx6RC8omIM Odpowiedz Link Zgłoś